Minor Threat

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Minor Threat
Minor Threat Washington, D.C.'deki Wilson Center'da bir konserde, 1981
Genel bilgiler
Köken Washington, DC, ABD
Tarzlar Hardcore punk
Etkin yıllar 1980–1981, 1982–1983
Müzik şirketi Dischord
İlişkili hareketler Fugazi, Embrace, Dag Nasty, The Teen Idles, Egg Hunt, Samhain, Junkyard, Bad Religion, Government Issue, The Meatmen
Eski üyeler Ian MacKaye
Jeff Nelson
Brian Baker
Lyle Preslar
Steve Hansgen

Minor Threat, 1980'de Washington, DC'de kurulan ve 1983'te dağılan bir hardcore punk grubuydu. Her ne kadar grubun faaliyetleri kısa sürmüş olsa da, grubun hardcore punk tarzına hem müzik hem de etik açısından büyük etkileri olmuştur. Hardcore punk müziğinde müzik dağıtımı ve konser tanıtımı açısından bir "do it yourself" (DIY) etiği getiren grubun "Straight Edge" isimli şarkısı, aynı isimli punk akımının temelini oluşturmuştur.[1] AllMusic Minor Threat'in müziğini "ikonik" olarak tanımlamış,[2] ve grubun müziğinin "dönemindeki grupların çoğununkinden daha kalıcı" olduğunu belirtmiştir.[3]

Diğer bir Washington, DC hardcore grubu Bad Brains ve Kaliforniya kökenli Black Flag ile birlikte Minor Threat, 1980'lerdeki ve 1990'lardaki birçok hardcore punk grubunun standartlarını belirledi. Tüm Minor Threat kayıtları Ian MacKaye'ın ve Jeff Nelson'ın plak şirketi Dischord Records'tan yayınlandı. Grubun Minor Threat isimli EP'si ve tek stüdyo albümü Out of Step kritik bir başarı elde etmiş ve eleştirmenlece hardcore punk'ın dönüm noktası olan albümler arasında kabul görmüştür.[4][5]

Üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ian MacKaye – vokaller (1980–1983)
  • Lyle Preslar – gitar (1980–1983)
  • Brian Baker – bas gitar (1980–1982, 1983); guitar (1982–1983)
  • Jeff Nelson – bateri (1980–1983)
  • Steve Hansgen – bas gitar (1982–1983)
Zaman çizelgesi

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Stüdyo albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Out of Step (1983)

Toplama albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Minor Threa (1984)
  • Complete Discography (1989)

EP'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Minor Threat (1981)
  • In My Eyes (1981)
  • Salad Days (1985)

Demo albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • First Demo Tape (1981, released 2003)

Toplama şarkıları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Flex Your Head (1982) – "Stand Up", "12XU"
  • Dischord 1981: The Year in 7"s (1995) contains the first two EPs
  • 20 Years of Dischord (2002) – "Screaming at a Wall", "Straight Edge" (live), "Understand", "Asshole Dub"
  • Left of the Dial: Dispatches from the '80s Underground (2004) – "Straight Edge"
  • American Hardcore (film)#Soundtrack|American Hardcore: The History of American Punk Rock 1980-1986 (2006) – "Filler"

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Hargus, Billy Bob. "Ian MacKaye Interview". Perfect Sound Forever. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2007. 
  2. ^ Raggett, Ned. "Out of Step". AllMusic. Erişim tarihi: 6 Ocak 2006. 
  3. ^ Erlewine, Stephen Thomas. "Complete Discography". AllMusic. Erişim tarihi: 6 Ocak 2006. 
  4. ^ "List of Minor Threat Accolades". Acclaimed Music. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2012. 
  5. ^ "List of Out of Step Accolades". Acclaimed Music. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2012.