Maxwell House

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Maxwell House
TürGıda
SahibiKraft Foods
KökeniABD
Çıkış1892
Maxwell House

Maxwell House, Kraft Heinz Company'nin benzer bir bölümü tarafından üretilen bir kahve markasıdır.[1] 1892 yılında toptancı Joel Owsley Cheek (1852-1935) tarafından tanıtılan bu şirket, ilk büyük müşterisi olan Tennessee'nin Nashville kentinde şu an feshedilmiş Maxwell House Hotel'in onuruna seçildi. Yaklaşık 100 yıl boyunca, 1980'lerin sonuna kadar, Amerika Birleşik Devletleri'nde en çok satan kahve markasıydı. Şirketin sloganı genellikle logolarına dahil olan ve etiketlerine basılan "Son damlasına kadar iyi" dir.[2]

1884 yılında Joel Cheek Nashville'e taşındı ve bir İngiliz kahve komisyoncusu olan Roger Nolley Smith ile tanıştı. Bir kahvenin kökenini, sadece yeşil fasulyeleri koklayarak söyleyebildiği söylendi. Önümüzdeki birkaç yıl boyunca, ikisi mükemmel karışımı bulmak için çalıştı. 1892'de Cheek, Maxwell House Hotel'in yiyecek alıcısına yaklaştı ve kendisine 20 pound harçını ücretsiz verdi.[3] Birkaç gün sonra, kahve gitti ve otel her zamanki markasını kullanmaya başladı. Ancak müşterilerin ve Cheek'in kahvesini daha çok sevenlerin şikayetlerini dinledikten sonra, otel Cheek'in karışımını özel olarak satın aldı.

Başarısından ilham alan Cheek, kahve komisyoncusu olarak görevinden istifa etti ve ortağı Maxwell Colbourne ile Nashville Kahve ve İmalat Şirketi olarak bilinen toptan bir bakkal distribütörü kurdu. Ana marka olarak bilindiği üzere, Maxwell House Coffee ile birlikte kahvelerde uzmanlaşmıştır.[4] Daha sonra, Nashville Kahve ve Üretim Şirketi, Cheek-Neal Kahve Şirketi olarak yeniden adlandırıldı. Önümüzdeki birkaç yıl boyunca, Maxwell House Coffee markası onu rakiplerinden ayıran saygın bir isim oldu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2019. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2019. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2019. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]