İçeriğe atla

Mauricio De la Maza-Benignos

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mauricio de la Maza-Benignos (27 Temmuz 1970 -) Meksikalı bir çevreci, doğa bilimci, zoolog, sanatçı ve film yapımcısıdır. Aynı zamanda Meksika Ulusal Araştırmacılar Sisteminin de üyesidir. İhtiyoloji alanındaki çalışmalarının yanı sıra ziraatçı ve zooteknisyen, hukukçu, yönetici ve editördür.

Mauricio de la Maza-Benignos (27 Temmuz 1970 -) Meksikalı çevreci, doğa bilimci,[1] zoolog ve birçok ödüllü film yapımcısıdır.[2] Aynı zamanda Meksika Ulusal Araştırmacılar Sisteminin de üyesidir.[3] İhtiyoloji alanındaki çalışmalarının yanı sıra ziraatçı ve zooteknisyen, hukukçu, yönetici ve editördür.

Taksonomik katkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Taksonomik katkıları arasında çiklitleri ve yavru balıkları kategorize etmek ve adlandırmak, çiklit cinsi Herichthys'i revize etmek ve Nosferatu'yu kurmak yer alır. Aynı zamanda ünlü karındanbacaklı uzmanı, Araştırma Zoologu ve Smithsonian'daki Mollusca Küratörü Dr. Robert Hershler ve ekibiyle birlikte kuzey Meksika'daki kaplıcalardan gelen kokliopid salyangozları üzerine ortak yazarlık yaptı.

Çalışmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • De La Maza-Benignos, M. ve Lozano-Vilano, MdL 2013. H. labridens, H. steindachneri ve H. pantostictus'un yeniden tanımlanmasıyla birlikte doğu Meksika'dan Herichthys (Perciformes: Cichlidae) cinsinin üç yeni türünün tanımı. Zootaxa, 3734 (2): 101–129.
  • De la Maza-Benignos. M., CP Ornelas-Garcia, Ma. de L. Lozano-Vilano, ME García Ramírez ve I. Doadrio, 2014. Herichthys (Perciformes: Cichlidae) cinsinin filocoğrafik analizi, Nosferatu yeni cinsi ve H. tepehua n. sp. 2014. hidrobiyoloji.
  • De la Maza-Benignos, M. ve L. Vela-Valladares. 2009. " <i id="mwXg">Cyprinodon julimes</i> sp. kasım". İçinde: Los Peces del Río Conchos (editör: De la Maza-Benignos, M.). Alianza WWF - FGRA ve Gobierno del Estado de Chihuahua.
  • Hershler, R., JJ Landye, L. Hsiu-Ping, M. De la Maza–Benignos, P. Ornelas ve EW Carson. 2014. Tryonia brunei için yeni bir kombinasyonla Chihuahuan Çölü yay salyangozlarının yeni türleri ve kayıtları. Batı Kuzey Amerika Doğa Bilimcisi 74(1): 47–65.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ The Cichlid Room Companion. 2005. Mauricio De la Maza-Benignos: Author page. The Cichlid Room Companion. http://www.cichlidae.com/author.php?id=148
  2. ^ "Mauricio de la Maza-Benignos | Director, Cinematographer, Editor". IMDb. 12 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ Sistema Nacional de Investigadores, CONACYT. Resultados de la Convocatoria 2015. Ingreso o Permanencia. http://www.conacyt.gob.mx/images/SNI/2015/INGRESOAGO15.pdf