Marvel Sinematik Evreni: Dördüncü Evre

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dördüncü Evre
Yapımcı
UyarlamaYayınlanmış karakterler
Marvel Comics
OyuncularAşağıya bakınız
Stüdyo
Dağıtıcı
Çıkış tarih(ler)i2021–2023
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce

Marvel Sinematik Evreni'nin (MCU) Dördüncü Evresi, Marvel Comics, Marvel Comics yayınlarında görünen karakterlere dayanan ve Marvel Studios tarafından üretilen bir grupsüper kahraman filmi ve dizisidir. Bu evre 2021-2023 yılları arasında piyasaya sürülecek tüm Marvel Studios yapımlarını içermektedir. Marvel Studios'un Disney+ akış servisi için hazırladığı dizilerle, imtiyazın televizyon dizilerini de içerdiği ilk evre dördüncü evre oldu. Evre, Ocak 2021'de gösterime giren WandaVision dizisiyle başladı ve ilk sinema filmi, dağıtıcısı Walt Disney Studios Motion Pictures tarafından Temmuz 2021'de gösterime sokulacak olan Black Widow olarak planlandı. Dördüncü Aşama'nın yayın tarihleri, COVID-19 salgını nedeniyle birkaç kez değiştirildi. Kevin Feige, bu evredeki tüm filmlerin yapımcılığını ve dizilerin yönetici yapımcılığını, Shang-Chi ve 10 Yüzük Efsanesi'nde Jonathan Schwartz'la, Eternals'ta Nate Moore'la, Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok'ta Amy Pascal'la birlikte olmak üzere üstlendi.

Bu aşamanın filmleri, Scarlett Johansson'ın Natasha Romanoff/Black Widow olarak döndüğü Black Widow, Simu Liu'nun oynadığı Shang-Chi ve On Halka Efsanesi, Eternals grubu ve Tom Holland'ın Peter Parker / Spider-Man'i oynadığı Örümcek Adam'ın Örümcek-Adam:Eve Dönüş Yok adlı devam filmi, Benedict Cumberbatch'in Dr. Stephen Strange'i canlandırdığı Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Chris Hemsworth'un Thor'u canlandırdığı Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü, Black Panther: Wakanda Forever, başrollerinde Brie Larson, Teyonah Parris ve Iman Vellani'nin oynadığıThe Marvels, Paul Rudd ve Evangeline Lilly'nin oynadığı Ant-Man ve Wasp: Quantumania, Guardians of the Galaxy Vol. 3 ve Fantastik Dörtlü'dür.

Bu aşamanın Disney+ televizyon dizileri, baş rollerde Elizabeth Olsen ve Paul Bettany'nin oynadığı WandaVision, baş rollerinde Anthony Mackie ve Sebastian Stan'ın oynadığı The Falcon and the Winter Soldier, Tom Hiddleston'ın başrolde olduğu Loki'nin ilk sezonu, Jeffrey Wright'ın yazdığı What If...? animasyonunun ilk sezonu, Iman Vellani'nin oynadığı Ms. Marvel, Jeremy Renner ve Hailee Steinfeld'in oynadığı Hawkeye, Oscar Isaac'in oynadığı Moon Knight, Tatiana Maslany'nin oynadığı She-Hulk, Samuel L. Jackson ve Ben Mendelsohn'un oynadığı Secret Invasion, Dominique Thorne'un oynadığı Ironheart, Don Cheadle'ın oynadığı Armor Wars ve Wakanda'da geçen Danai Gurira'nın oynadığı bir dizidir. Guardians of the Galaxy Holiday Special da bu aşamaya dahil edilecektir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]