Manitoba vali yardımcısı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Manitoba vali yardımcısı bayrağı

Manitoba Vali yardımcısı (İngilizceLieutenant Governor of Manitoba, Fransızcalieutenant-gouverneur (erkek ise) veya lieutenante-gouverneure (kadın ise) du Manitoba), Kanada hükümdarı Kral Charles'ın Manitoba'daki genel vali yardımcısıdır ve eyalet içinde ayrı olarak faaliyet gösterir ancak Kanada'nın diğer on yargı bölgesinin yanı sıra diğer İngiliz Milletler Topluluğu krallıkları ve bunların alt bölümleriyle de eşit olarak paylaşılır ve ağırlıklı olarak en eski krallığı olan Birleşik Krallık'ta ikamet eder. Manitoba Vali Yardımcısı, Kanada'daki diğer eyalet valileri ile aynı şekilde atanır ve benzer şekilde hükümdarın anayasal ve törensel görevlerinin çoğunu yerine getirmekle görevlidir.[1] Manitoba'nın şu anki ve 26. Vali Yardımcısı, 24 Ekim 2022'den bu yana görevde olan Anita Neville'dir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Constitution Act, 1867". www.solon.org. 24 Ocak 1997 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2023. 
  2. ^ "Anita Neville sworn in as 1st Jewish lieutenant-governor of Manitoba". 5 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2023.