Multimedya mesaj

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(MMS+ sayfasından yönlendirildi)
MMS Multimedya mesaj

MMS, İngilizce Multimedia Messaging Service yani Mobil Çoklu Ortam Mesajlaşma Hizmeti anlamına gelmektedir. Cep telefonu ile fotoğraflı, sesli, animasyonlu ve videolu mesajların yollanmasına olanak tanır.

Türkiye'de Turkcell tarafından MaxiMesaj, Telsim (Vodafone) tarafından Cepİmaj, Aria / Avea (Türk Telekom) tarafından da MMS+ adı altında 16 Temmuz 2002 tarihinden beri sunulmaktadır. 2006 başı itibarıyla, üç operatör de şebeke içi MMS mesajlarına olanak tanınmaktadır.

Multimedya mesaj yani MMS teknolojisi sayesinde metnin içerisine resim, müzik ve video dosyaları eklemek mümkündür. MMS'in SMS (kısa mesaj) teknolojisine göre farkı metinle sınırlı kalmamasıdır. MMS'le dijital kameralardan çekilen veya herhangi bir yolla telefona aktarılan resimler, aynı kalitede gönderilebilmektedir. Bunun yanı sıra MMS mesajlara ses ve video eklenebilmesi de mümkündür. MMS uyumlu olmayan telefonlarda da multimedya mesajlara ulaşmak mümkündür. Kullanıcılar kendilerine gönderilen MMS mesajlarını internet üzerinden görebilmektedir. Bu gibi durumlarda MMS - C devreye girmektedir ve karşı tarafa gönderilen içeriğin internet üzerinden açılmasını sağlayan adres, uyarı SMS'i olarak atılmaktadır.