Louisiana'daki şehir, kasaba ve köylerin listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Louisiana'daki şehir, kasaba ve köyler[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Tip[1] Papazlık[1] Nüfus
(2010)[1]
Nüfus
(2000)[1]
Değişim(%) Yüzölçümü
(2010)[1]
Yoğunluk
sq mi km2
AbbevilleParish seat Şehir Vermilion 12.257 11.887 7013311264406494490+3,1% 604 1.560 2.029,3/sq mi (783,5/km2)
Abita Springs Kasaba St. Tammany 2.365 1.957 7013208482370975980+20,8% 448 1.160 527,9/sq mi (203,8/km2)
Addis Kasaba West Baton Rouge 3.593 2.238 7013605451295799820+60,5% 420 1.100 855,5/sq mi (330,3/km2)
Albany Köy Livingston 1.088 865 7013257803468208090+25,8% 112 290 971,4/sq mi (375,1/km2)
AlexandriaParish seat Şehir Rapides 47.723 46.342 7013298001812610590+3,0% 2.841 7.360 1.679,8/sq mi (648,6/km2)
Amite CityParish seat Kasaba Tangipahoa 4.141 4.110 7013754257907542580+0,8% 387 1.000 1.070,0/sq mi (413,1/km2)
Anacoco Köy Vernon 869 866 7013346420323325640+0,3% 308 800 282,1/sq mi (108,9/km2)
Angie Köy Washington 251 240 7013458333333333330+4,6% 153 400 164,1/sq mi (63,3/km2)
ArcadiaParish seat Kasaba Bienville 2.919 3,041 7013958881617888850+95.888,2% 305 790 957,0/sq mi (369,5/km2)
Arnaudville Kasaba St. Landry, St. Martin 1.057 1.398 −24,4% 069 180 1.531,9/sq mi (591,5/km2)
Ashland Köy Natchitoches 269 291 −7,6% 2.691 6.970 10,0/sq mi (3,9/km2)
Athens Köy Claiborne 249 262 −5,0% 224 580 111,2/sq mi (42,9/km2)
Atlanta Köy Winn 163 150 7013866666666666670+8,7% 108 280 150,9/sq mi (58,3/km2)
Baker Şehir East Baton Rouge 13.895 13.793 7013739505546291610+0,7% 830 2.100 1.674,1/sq mi (646,4/km2)
Baldwin Kasaba St. Mary 2.436 2.497 −2,4% 322 830 756,5/sq mi (292,1/km2)
Ball Kasaba Rapides 4.000 3.681 7011866612333605000+8,7% 808 2.090 495,0/sq mi (191,1/km2)
Basile Kasaba Acadia, Evangeline 1.821 1.660 7013969879518072290+9,7% 116 300 1.569,8/sq mi (606,1/km2)
Baskin Köy Franklin 254 188 7013351063829787230+35,1% 133 340 191,0/sq mi (73,7/km2)
BastropParish seat Şehir Morehouse 11.365 12.988 −12,5% 890 2.300 1.277,0/sq mi (493,0/km2)
Baton RougeParish seat Şehir East Baton Rouge 229.493 227.818 7013735236021736640+0,7% 7.695 19.930 2.982,4/sq mi (1.151,5/km2)
Belcher Köy Caddo 263 272 −3,3% 156 400 168,6/sq mi (65,1/km2)
BentonParish seat Kasaba Bossier 1.948 2.035 −4,3% 195 510 999,0/sq mi (385,7/km2)
Bernice Kasaba Union 1.689 1.809 −6,6% 323 840 522,9/sq mi (201,9/km2)
Berwick Kasaba St. Mary 4.946 4.418 7012119511090991400+12,0% 590 1.500 838,3/sq mi (323,7/km2)
Bienville Köy Bienville 218 262 −16,8% 1.104 2.860 19,7/sq mi (7,6/km2)
Blanchard Kasaba Caddo 2.899 2.050 7013414146341463410+41,4% 399 1.030 726,6/sq mi (280,5/km2)
Bogalusa Şehir Washington 12.232 13.365 −8,5% 950 2.500 1.287,6/sq mi (497,1/km2)
Bonita Köy Morehouse 284 335 −15,2% 135 350 210,4/sq mi (81,2/km2)
Bossier City Şehir Bossier 61.315 56.461 7012859708471334200+8,6% 4.234 10.970 1.448,2/sq mi (559,1/km2)
Boyce Kasaba Rapides 1.004 1.190 −15,6% 046 120 2.182,6/sq mi (842,7/km2)
Breaux Bridge Şehir St. Martin 8.139 7.281 7013117840955912650+11,8% 772 2.000 1.054,3/sq mi (407,1/km2)
Broussard Şehir Lafayette, St. Martin 8.197 5.874 7013395471569628870+39,5% 1.640 4.200 499,8/sq mi (193,0/km2)
Brusly Kasaba West Baton Rouge 2.589 2.020 7013281683168316830+28,2% 221 570 1.171,5/sq mi (452,3/km2)
Bryceland Köy Bienville 108 114 −5,3% 233 600 46,4/sq mi (17,9/km2)
Bunkie Şehir Avoyelles 4.171 4.662 −10,5% 268 690 1.556,3/sq mi (600,9/km2)
Calvin Köy Winn 238 236 7013847457627118640+0,8% 229 590 103,9/sq mi (40,1/km2)
Campti Kasaba Natchitoches 1.056 1.057 −0,1% 104 270 1.015,4/sq mi (392,0/km2)
Cankton Köy St. Landry 484 362 7013337016574585640+33,7% 204 530 237,3/sq mi (91,6/km2)
Carencro Şehir Lafayette 7.526 6.120 7012229738562091500+23,0% 761 1.970 989,0/sq mi (381,8/km2)
Castor Köy Bienville 258 209 7013234449760765550+23,4% 119 310 216,8/sq mi (83,7/km2)
Central[2] Şehir East Baton Rouge 26,864 6.224 16.120 431,6/sq mi (166,6/km2)
Chataignier Köy Evangeline 364 383 −5,0% 063 160 577,8/sq mi (223,1/km2)
Chatham Kasaba Jackson 557 623 −10,6% 099 260 562,6/sq mi (217,2/km2)
Cheneyville Kasaba Rapides 625 901 −30,6% 102 260 612,7/sq mi (236,6/km2)
Choudrant Köy Lincoln 845 582 7013451890034364260+45,2% 385 1.000 219,5/sq mi (84,7/km2)
Church Point Kasaba Acadia 4.560 4.756 −4,1% 289 750 1.577,9/sq mi (609,2/km2)
Clarence Köy Natchitoches 499 516 −3,3% 157 410 317,8/sq mi (122,7/km2)
Clarks Köy Caldwell 1.017 1.071 −5,0% 096 250 1.059,4/sq mi (409,0/km2)
Clayton Kasaba Concordia 711 858 −17,1% 158 410 450,0/sq mi (173,7/km2)
ClintonParish seat Kasaba East Feliciana 1.653 1.998 −17,3% 274 710 603,3/sq mi (232,9/km2)
ColfaxParish seat Kasaba Grant 1.558 1.659 −6,1% 149 390 1.045,6/sq mi (403,7/km2)
Collinston Köy Morehouse 287 327 −12,2% 113 290 254,0/sq mi (98,1/km2)
ColumbiaParish seat Kasaba Caldwell 390 477 −18,2% 076 200 513,2/sq mi (198,1/km2)
Converse Köy Sabine 440 400 7001100000000000000+10,0% 218 560 201,8/sq mi (77,9/km2)
Cottonport Kasaba Avoyelles 2.006 2.316 −13,4% 201 520 998,0/sq mi (385,3/km2)
Cotton Valley Kasaba Webster 1.009 1.189 −15,1% 263 680 383,7/sq mi (148,1/km2)
CoushattaParish seat Kasaba Red River 1.964 2.299 −14,6% 334 870 588,0/sq mi (227,0/km2)
CovingtonParish seat Şehir St. Tammany 8.765 8.483 7013332429565012380+3,3% 798 2.070 1.098,4/sq mi (424,1/km2)
Creola[2] Köy Grant 213 041 110 519,5/sq mi (200,6/km2)
CrowleyParish seat Şehir Acadia 13.265 14.225 −6,7% 575 1.490 2.307,0/sq mi (890,7/km2)
Cullen Kasaba Webster 1.163 1.296 −10,3% 115 300 1.011,3/sq mi (390,5/km2)
Delcambre Kasaba Iberia, Vermilion 1.866 2.168 −13,9% 116 300 1.608,6/sq mi (621,1/km2)
Delhi Kasaba Richland 2.919 3.066 −4,8% 288 750 1.013,5/sq mi (391,3/km2)
Delta Köy Madison 284 239 7013188284518828450+18,8% 390 1.000 72,8/sq mi (28,1/km2)
Denham Springs Şehir Livingston 10.215 8.757 7013166495375128470+16,6% 729 1.890 1.401,2/sq mi (541,0/km2)
DeQuincy Şehir Calcasieu 3.235 3.398 −4,8% 318 820 1.017,3/sq mi (392,8/km2)
DeRidderParish seat Şehir Beauregard, Vernon 10.578 9.808 7013785073409461660+7,9% 914 2.370 1.157,3/sq mi (446,8/km2)
Dixie Inn Köy Webster 273 352 −22,4% 047 120 580,9/sq mi (224,3/km2)
Dodson Köy Winn 337 357 −5,6% 225 580 149,8/sq mi (57,8/km2)
DonaldsonvilleParish seat Şehir Ascension 7.436 7.605 −2,2% 379 980 1.962,0/sq mi (757,5/km2)
Downsville Köy Lincoln, Union 141 118 7013194915254237290+19,5% 074 190 190,5/sq mi (73,6/km2)
Doyline Köy Webster 818 841 −2,7% 333 860 245,6/sq mi (94,8/km2)
Dry Prong Köy Grant 436 421 7012356294536817100+3,6% 132 340 330,3/sq mi (127,5/km2)
Dubach Kasaba Lincoln 961 800 7004201250000000000+20,1% 182 470 528,0/sq mi (203,9/km2)
Dubberly Köy Webster 273 290 −5,9% 394 1.020 69,3/sq mi (26,8/km2)
Duson Kasaba Acadia, Lafayette 1.716 1.672 7013263157894736840+2,6% 276 710 621,7/sq mi (240,1/km2)
East Hodge Köy Jackson 289 366 −21,0% 023 60 1.256,5/sq mi (485,1/km2)
Edgefield Köy Red River 218 190 7013147368421052630+14,7% 025 65 872,0/sq mi (336,7/km2)
Elizabeth Kasaba Allen 532 574 −7,3% 164 420 324,4/sq mi (125,2/km2)
Elton Kasaba Jefferson Davis 1.128 1.261 −10,5% 164 420 687,8/sq mi (265,6/km2)
Epps Köy West Carroll 854 1.153 −25,9% 097 250 880,4/sq mi (339,9/km2)
Erath Kasaba Vermilion 2.114 2.187 −3,3% 176 460 1.201,1/sq mi (463,8/km2)
Eros Kasaba Jackson 155 202 −23,3% 100 260 155,0/sq mi (59,8/km2)
Estherwood Köy Acadia 889 807 7013101610904584880+10,2% 186 480 478,0/sq mi (184,5/km2)
Eunice Şehir Acadia, St. Landry 10.398 11.499 −9,6% 513 1.330 2.026,9/sq mi (782,6/km2)
Evergreen Kasaba Avoyelles 310 314 −1,3% 102 260 303,9/sq mi (117,3/km2)
FarmervilleParish seat Kasaba Union 3.860 3.808 7013136554621848740+1,4% 578 1.500 667,8/sq mi (257,8/km2)
Fenton Köy Jefferson Davis 379 380 −0,3% 041 110 924,4/sq mi (356,9/km2)
Ferriday Kasaba Concordia 3.511 3.723 −5,7% 163 420 2.154,0/sq mi (831,7/km2)
Fisher Köy Sabine 230 268 −14,2% 061 160 377,0/sq mi (145,6/km2)
Florien Köy Sabine 633 692 −8,5% 223 580 283,9/sq mi (109,6/km2)
Folsom Köy St. Tammany 716 525 7013363809523809520+36,4% 164 420 436,6/sq mi (168,6/km2)
Fordoche Kasaba Pointe Coupee 928 933 −0,5% 243 630 381,9/sq mi (147,4/km2)
Forest Köy West Carroll 355 275 7013290909090909090+29,1% 167 430 212,6/sq mi (82,1/km2)
Forest Hill Köy Rapides 818 456 7013793859649122810+79,4% 326 840 250,9/sq mi (96,9/km2)
FranklinParish seat Şehir St. Mary 7.660 8.354 −8,3% 992 2.570 772,2/sq mi (298,1/km2)
FranklintonParish seat Kasaba Washington 3.857 3.657 7013546896363139180+5,5% 437 1.130 882,6/sq mi (340,8/km2)
French Settlement Köy Livingston 1.116 945 7013180952380952380+18,1% 273 710 408,8/sq mi (157,8/km2)
Georgetown Kasaba Grant 327 301 7013863787375415280+8,6% 130 340 251,5/sq mi (97,1/km2)
Gibsland Kasaba Bienville 979 1.119 −12,5% 263 680 372,2/sq mi (143,7/km2)
Gilbert Köy Franklin 521 561 −7,1% 094 240 554,3/sq mi (214,0/km2)
Gilliam Köy Caddo 164 178 −7,9% 200 520 82,0/sq mi (31,7/km2)
Glenmora Kasaba Rapides 1.342 1.558 −13,9% 173 450 775,7/sq mi (299,5/km2)
Golden Meadow Kasaba Lafourche 2.101 2.193 −4,2% 245 630 857,6/sq mi (331,1/km2)
Goldonna Köy Natchitoches 430 457 −5,9% 1.100 2.800 39,1/sq mi (15,1/km2)
Gonzales Şehir Ascension 9.781 8.156 7013199239823442860+19,9% 838 2.170 1.167,2/sq mi (450,7/km2)
Grambling Şehir Lincoln 4.949 4.693 7013545493287875560+5,5% 591 1.530 837,4/sq mi (323,3/km2)
Gramercy Kasaba St. James 3.613 3.066 7013178408349641230+17,8% 203 530 1.779,8/sq mi (687,2/km2)
Grand Cane Köy De Soto 242 191 7013267015706806280+26,7% 113 290 214,2/sq mi (82,7/km2)
Grand Coteau Kasaba St. Landry 947 1.040 −8,9% 242 630 391,3/sq mi (151,1/km2)
Grand Isle Kasaba Jefferson 1.296 1.541 −15,9% 640 1.700 202,5/sq mi (78,2/km2)
Grayson Köy Caldwell 532 531 7013188323917137480+0,2% 127 330 418,9/sq mi (161,7/km2)
GreensburgParish seat Kasaba St. Helena 718 631 7012137876386687800+13,8% 252 650 284,9/sq mi (110,0/km2)
Greenwood Kasaba Caddo 3.219 2.458 7013309601301871440+31,0% 898 2.330 358,5/sq mi (138,4/km2)
GretnaParish seat Şehir Jefferson 17.736 17.423 7012179647592263100+1,8% 404 1.050 4.390,1/sq mi (1.695,0/km2)
Grosse Tete Köy Iberville 647 670 −3,4% 117 300 553,0/sq mi (213,5/km2)
Gueydan Kasaba Vermilion 1.398 1.598 −12,5% 091 240 1.536,3/sq mi (593,2/km2)
Hall Summit Köy Red River 300 264 7013136363636363640+13,6% 167 430 179,6/sq mi (69,4/km2)
Hammond Şehir Tangipahoa 20.019 17.639 7013134928283916320+13,5% 1.401 3.630 1.428,9/sq mi (551,7/km2)
Harahan Şehir Jefferson 9.277 9.885 −6,2% 201 520 4.615,4/sq mi (1.782,0/km2)
HarrisonburgParish seat Köy Catahoula 348 746 −53,4% 097 250 358,8/sq mi (138,5/km2)
Haughton Kasaba Bossier 3.454 2.792 7013237106017191980+23,7% 527 1.360 655,4/sq mi (253,1/km2)
Haynesville Kasaba Claiborne 2.327 2.679 −13,1% 483 1.250 481,8/sq mi (186,0/km2)
Heflin Köy Webster 244 245 −0,4% 191 490 127,7/sq mi (49,3/km2)
Henderson Kasaba St. Martin 1.674 1.531 7013934030045721750+9,3% 185 480 904,9/sq mi (349,4/km2)
Hessmer Köy Avoyelles 802 642 7013249221183800620+24,9% 083 210 966,3/sq mi (373,1/km2)
Hodge Köy Jackson 470 492 −4,5% 097 250 484,5/sq mi (187,1/km2)
HomerParish seat Kasaba Claiborne 3.237 3.788 −14,5% 465 1.200 696,1/sq mi (268,8/km2)
Hornbeck Kasaba Vernon 480 435 7013103448275862070+10,3% 115 300 417,4/sq mi (161,2/km2)
Hosston Köy Caddo 318 387 −17,8% 267 690 119,1/sq mi (46,0/km2)
HoumaParish seat[3] Şehir Terrebonne 33.727 32.393 7013411817367949860+4,1% 1.442 3.730 2.338,9/sq mi (903,1/km2)
Ida Köy Caddo 221 258 −14,3% 140 360 157,9/sq mi (60,9/km2)
Independence Kasaba Tangipahoa 1.665 1.724 −3,4% 227 590 733,5/sq mi (283,2/km2)
Iota Kasaba Acadia 1.500 1.376 7013901162790697670+9,0% 127 330 1.181,1/sq mi (456,0/km2)
Iowa Kasaba Calcasieu 2.996 2.663 7013125046939541870+12,5% 315 820 951,1/sq mi (367,2/km2)
Jackson Kasaba East Feliciana 3.842 4.130 −7,0% 446 1.160 861,4/sq mi (332,6/km2)
Jamestown Kasaba Bienville 139 149 −6,7% 175 450 79,4/sq mi (30,7/km2)
Jeanerette Şehir Iberia 5.530 5.997 −7,8% 229 590 2.414,8/sq mi (932,4/km2)
Jean Lafitte Kasaba Jefferson 1.903 2.137 −10,9% 586 1.520 324,7/sq mi (125,4/km2)
JenaParish seat Kasaba La Salle 3.398 2.971 7013143722652305620+14,4% 550 1.400 617,8/sq mi (238,5/km2)
JenningsParish seat Şehir Jefferson Davis 10.383 10.986 −5,5% 1.040 2.700 998,4/sq mi (385,5/km2)
JonesboroParish seat Kasaba Jackson 4.704 3.914 7013201839550332140+20,2% 484 1.250 971,9/sq mi (375,3/km2)
Jonesville Kasaba Catahoula 2.265 2.469 −8,3% 192 500 1.179,7/sq mi (455,5/km2)
Junction City Köy Claiborne, Union 582 652 −10,7% 122 320 477,0/sq mi (184,2/km2)
Kaplan Şehir Vermilion 4.600 5.177 −11,1% 232 600 1.982,8/sq mi (765,5/km2)
Keachi Kasaba De Soto 295 323 −8,7% 503 1.300 58,6/sq mi (22,6/km2)
Kenner Şehir Jefferson 66.702 70.517 −5,4% 1.487 3.850 4.485,7/sq mi (1.731,9/km2)
Kentwood Kasaba Tangipahoa 2.198 2.205 −0,3% 707 1.830 310,9/sq mi (120,0/km2)
Kilbourne Köy West Carroll 416 436 −4,6% 139 360 299,3/sq mi (115,6/km2)
Killian Kasaba Livingston 1.206 1.053 7013145299145299150+14,5% 1.088 2.820 110,8/sq mi (42,8/km2)
Kinder Kasaba Allen 2.477 2.148 7013153165735567970+15,3% 553 1.430 447,9/sq mi (172,9/km2)
Krotz Springs Kasaba St. Landry 1.198 1.219 −1,7% 173 450 692,5/sq mi (267,4/km2)
LafayetteParish seat Şehir Lafayette 120.623 110.257 7013940167064222680+9,4% 4.923 12.750 2.450,2/sq mi (946,0/km2)
Lake Arthur Kasaba Jefferson Davis 2.738 3.007 −8,9% 185 480 1.480,0/sq mi (571,4/km2)
Lake CharlesParish seat Şehir Calcasieu 71.993 71.757 7013328887774015070+0,3% 4.206 10.890 1.711,7/sq mi (660,9/km2)
Lake ProvidenceParish seat Kasaba East Carroll 3.991 5.104 −21,8% 359 930 1.111,7/sq mi (429,2/km2)
Lecompte Kasaba Rapides 1.227 1.366 −10,2% 106 270 1.157,5/sq mi (446,9/km2)
LeesvilleParish seat Şehir Vernon 6.612 6.753 −2,1% 560 1.500 1.180,7/sq mi (455,9/km2)
Leonville Kasaba St. Landry 1.084 1.007 7013764647467725920+7,6% 273 710 397,1/sq mi (153,3/km2)
Lillie Köy Union 118 139 −15,1% 193 500 61,1/sq mi (23,6/km2)
Lisbon Köy Claiborne 185 162 7013141975308641980+14,2% 1.312 3.400 14,1/sq mi (5,4/km2)
LivingstonParish seat Kasaba Livingston 1.769 1.342 7013318181818181820+31,8% 322 830 549,4/sq mi (212,1/km2)
Livonia Kasaba Pointe Coupee 1.442 1.339 7013769230769230770+7,7% 189 490 763,0/sq mi (294,6/km2)
Lockport Kasaba Lafourche 2.578 2.624 −1,8% 064 170 4.028,1/sq mi (1.555,3/km2)
Logansport Kasaba De Soto 1.555 1.630 −4,6% 326 840 477,0/sq mi (184,2/km2)
Longstreet Köy De Soto 157 163 −3,7% 205 530 76,6/sq mi (29,6/km2)
Loreauville Köy Iberia 887 938 −5,4% 048 120 1.847,9/sq mi (713,5/km2)
Lucky Köy Bienville 272 355 −23,4% 817 2.120 33,3/sq mi (12,9/km2)
Lutcher Kasaba St. James 3.559 3.735 −4,7% 336 870 1.059,2/sq mi (409,0/km2)
McNary Köy Rapides 211 211 0,0% 184 480 114,7/sq mi (44,3/km2)
Madisonville Kasaba St. Tammany 748 677 7013104874446085670+10,5% 249 640 300,4/sq mi (116,0/km2)
Mamou Kasaba Evangeline 3.242 3.566 −9,1% 140 360 2.315,7/sq mi (894,1/km2)
Mandeville Şehir St. Tammany 11.560 10.489 7013102106969205830+10,2% 671 1.740 1.722,8/sq mi (665,2/km2)
Mangham Kasaba Richland 672 595 7013129411764705880+12,9% 102 260 658,8/sq mi (254,4/km2)
MansfieldParish seat Şehir De Soto 5.001 5.582 −10,4% 365 950 1.370,1/sq mi (529,0/km2)
Mansura Kasaba Avoyelles 1.419 1.573 −9,8% 270 700 525,6/sq mi (202,9/km2)
ManyParish seat Kasaba Sabine 2.853 2.889 −1,2% 346 900 824,6/sq mi (318,4/km2)
Maringouin Kasaba Iberville 1.098 1.262 −13,0% 074 190 1.483,8/sq mi (572,9/km2)
Marion Kasaba Union 765 806 −5,1% 321 830 238,3/sq mi (92,0/km2)
MarksvilleParish seat Şehir Avoyelles 5.702 5.537 7013297995304316420+3,0% 482 1.250 1.183,0/sq mi (456,8/km2)
Martin Köy Red River 594 625 −5,0% 1.155 2.990 51,4/sq mi (19,9/km2)
Maurice Köy Vermilion 964 642 7013501557632398750+50,2% 212 550 454,7/sq mi (175,6/km2)
Melville Kasaba St. Landry 1.041 1.376 −24,3% 126 330 826,2/sq mi (319,0/km2)
Mermentau Köy Acadia 661 721 −8,3% 213 550 310,3/sq mi (119,8/km2)
Mer Rouge Köy Morehouse 628 721 −12,9% 117 300 536,8/sq mi (207,2/km2)
Merryville Kasaba Beauregard 1.103 1.126 −2,0% 979 2.540 112,7/sq mi (43,5/km2)
MindenParish seat Şehir Webster 13.082 13.027 7012422200046058200+0,4% 1.497 3.880 873,9/sq mi (337,4/km2)
MonroeParish seat Şehir Ouachita 48.815 53.107 −8,1% 2.921 7.570 1.671,2/sq mi (645,2/km2)
Montgomery Kasaba Grant 730 787 −7,2% 207 540 352,7/sq mi (136,2/km2)
Montpelier Köy St. Helena 266 214 7013242990654205610+24,3% 187 480 142,2/sq mi (54,9/km2)
Mooringsport Kasaba Caddo 793 833 −4,8% 116 300 683,6/sq mi (263,9/km2)
Moreauville Köy Avoyelles 929 922 7012759219088937100+0,8% 303 780 306,6/sq mi (118,4/km2)
Morgan City Şehir St. Martin, St. Mary 12.404 12.703 −2,4% 598 1.550 2.074,2/sq mi (800,9/km2)
Morganza Köy Pointe Coupee 610 659 −7,4% 118 310 516,9/sq mi (199,6/km2)
Morse Köy Acadia 812 759 7013698287220026350+7,0% 140 360 580,0/sq mi (223,9/km2)
Mound Köy Madison 19 12 7013583333333333330+58,3% 052 130 36,5/sq mi (14,1/km2)
Mount Lebanon Kasaba Bienville 83 73 7013136986301369860+13,7% 403 1.040 20,6/sq mi (8,0/km2)
NapoleonvilleParish seat Köy Assumption 660 686 −3,8% 017 44 3.882,4/sq mi (1.499,0/km2)
Natchez Köy Natchitoches 597 583 7012240137221269300+2,4% 103 270 579,6/sq mi (223,8/km2)
NatchitochesParish seat Şehir Natchitoches 18.323 17.865 7013256367198432690+2,6% 2.263 5.860 809,7/sq mi (312,6/km2)
Newellton Kasaba Tensas 1.187 1.482 −19,9% 076 200 1.561,8/sq mi (603,0/km2)
New IberiaParish seat Şehir Iberia 30.617 32.623 −6,1% 1.114 2.890 2.748,4/sq mi (1.061,2/km2)
New Llano Kasaba Vernon 2.504 2.415 7013368530020703930+3,7% 097 250 2.581,4/sq mi (996,7/km2)
New OrleansParish seat Şehir Orleans 343.829 484.674 −29,1% 16.942 43.880 2.029,4/sq mi (783,6/km2)
New RoadsParish seat Şehir Pointe Coupee 4.831 4.966 −2,7% 458 1.190 1.054,8/sq mi (407,3/km2)
Noble Köy Sabine 252 259 −2,7% 103 270 244,7/sq mi (94,5/km2)
North Hodge Köy Jackson 388 436 −11,0% 068 180 570,6/sq mi (220,3/km2)
Norwood Köy East Feliciana 322 337 −4,5% 408 1.060 78,9/sq mi (30,5/km2)
Oakdale Şehir Allen 7.780 8.137 −4,4% 519 1.340 1.499,0/sq mi (578,8/km2)
Oak GroveParish seat Kasaba West Carroll 1.727 2.174 −20,6% 172 450 1.004,1/sq mi (387,7/km2)
Oak Ridge Köy Morehouse 144 142 7013140845070422540+1,4% 099 260 145,5/sq mi (56,2/km2)
OberlinParish seat Kasaba Allen 1.770 1.853 −4,5% 438 1.130 404,1/sq mi (156,0/km2)
Oil City Kasaba Caddo 1.008 1.219 −17,3% 178 460 566,3/sq mi (218,6/km2)
Olla Kasaba La Salle 1.385 1.417 −2,3% 393 1.020 352,4/sq mi (136,1/km2)
OpelousasParish seat Şehir St. Landry 16.634 22.860 −27,2% 791 2.050 2.102,9/sq mi (811,9/km2)
Palmetto Köy St. Landry 164 188 −12,8% 089 230 184,3/sq mi (71,1/km2)
Parks Köy St. Martin 653 533 7013225140712945590+22,5% 083 210 786,7/sq mi (303,8/km2)
Patterson Şehir St. Mary 6.112 5.130 7013191423001949320+19,1% 252 650 2.425,4/sq mi (936,5/km2)
Pearl River Kasaba St. Tammany 2.506 1.839 7013362697117998910+36,3% 349 900 718,1/sq mi (277,2/km2)
Pine Prairie Köy Evangeline 1.610 1.087 7013481140754369830+48,1% 161 420 1.000,0/sq mi (386,1/km2)
Pineville Şehir Rapides 14.555 13.829 7013524983729843080+5,2% 1.263 3.270 1.152,4/sq mi (444,9/km2)
Pioneer Köy West Carroll 156 171 −8,8% 109 280 143,1/sq mi (55,3/km2)
Plain Dealing Kasaba Bossier 1.015 1.071 −5,2% 158 410 642,4/sq mi (248,0/km2)
PlaquemineParish seat Şehir Iberville 7.119 7.064 7013778595696489240+0,8% 292 760 2.438,0/sq mi (941,3/km2)
Plaucheville Köy Avoyelles 248 281 −11,7% 151 390 164,2/sq mi (63,4/km2)
Pleasant Hill Köy Sabine 723 786 −8,0% 161 420 449,1/sq mi (173,4/km2)
Pollock Kasaba Grant 469 376 7013247340425531910+24,7% 129 330 363,6/sq mi (140,4/km2)
Ponchatoula Şehir Tangipahoa 6.559 5.180 7013266216216216220+26,6% 475 1.230 1.380,8/sq mi (533,1/km2)
Port AllenParish seat Şehir West Baton Rouge 5.180 5.278 −1,9% 283 730 1.830,4/sq mi (706,7/km2)
Port Barre Kasaba St. Landry 2.055 2.287 −10,1% 107 280 1.920,6/sq mi (741,5/km2)
Port Vincent Köy Livingston 741 463 7013600431965442760+60,0% 165 430 449,1/sq mi (173,4/km2)
Powhatan Köy Natchitoches 135 141 −4,3% 054 140 250,0/sq mi (96,5/km2)
Provencal Köy Natchitoches 611 708 −13,7% 246 640 248,4/sq mi (95,9/km2)
Quitman Köy Jackson 181 168 7013773809523809520+7,7% 093 240 194,6/sq mi (75,1/km2)
Rayne Şehir Acadia 7.953 8.552 −7,0% 381 990 2.087,4/sq mi (806,0/km2)
RayvilleParish seat Kasaba Richland 3.695 4.234 −12,7% 231 600 1.599,6/sq mi (617,6/km2)
Reeves Köy Allen 232 209 7013110047846889950+11,0% 242 630 95,9/sq mi (37,0/km2)
Richmond Köy Madison 577 499 7012156312625250500+15,6% 166 430 347,6/sq mi (134,2/km2)
Richwood Kasaba Ouachita 3.392 2.115 7013603782505910170+60,4% 255 660 1.330,2/sq mi (513,6/km2)
Ridgecrest Kasaba Concordia 694 801 −13,4% 043 110 1.614,0/sq mi (623,2/km2)
Ringgold Kasaba Bienville 1.495 1.660 −9,9% 232 600 644,4/sq mi (248,8/km2)
Robeline Köy Natchitoches 174 183 −4,9% 119 310 146,2/sq mi (56,5/km2)
Rodessa Köy Caddo 270 307 −12,1% 123 320 219,5/sq mi (84,8/km2)
Rosedale Köy Iberville 793 753 7013531208499335990+5,3% 778 2.020 101,9/sq mi (39,4/km2)
Roseland Kasaba Tangipahoa 1.123 1.162 −3,4% 208 540 539,9/sq mi (208,5/km2)
Rosepine Kasaba Vernon 1.692 1.390 7013217266187050360+21,7% 239 620 707,9/sq mi (273,3/km2)
RustonParish seat Şehir Lincoln 21.859 20.546 7013639053830429280+6,4% 2.085 5.400 1.048,4/sq mi (404,8/km2)
St. FrancisvilleParish seat Kasaba West Feliciana 1.765 1.712 7013309579439252340+3,1% 181 470 975,1/sq mi (376,5/km2)
St. Gabriel Şehir Iberville 6.677 5.514 7013210917664127680+21,1% 2.966 7.680 225,1/sq mi (86,9/km2)
St. JosephParish seat Kasaba Tensas 1.176 1.340 −12,2% 089 230 1.321,3/sq mi (510,2/km2)
St. MartinvilleParish seat Şehir St. Martin 6.114 6.989 −12,5% 309 800 1.978,6/sq mi (764,0/km2)
Saline Köy Bienville 277 296 −6,4% 119 310 232,8/sq mi (89,9/km2)
Sarepta Kasaba Webster 891 925 −3,7% 160 410 556,9/sq mi (215,0/km2)
Scott Şehir Lafayette 8.614 7.870 7013945362134688690+9,5% 1.112 2.880 774,6/sq mi (299,1/km2)
Shongaloo Köy Webster 182 162 7013123456790123460+12,3% 788 2.040 23,1/sq mi (8,9/km2)
ShreveportParish seat Şehir Bossier, Caddo 199.311 200.145 −0,4% 10.538 27.290 1.891,4/sq mi (730,3/km2)
Sibley Kasaba Webster 1.218 1.098 7013109289617486340+10,9% 386 1.000 315,5/sq mi (121,8/km2)
Sicily Island Köy Catahoula 526 453 7013161147902869760+16,1% 057 150 922,8/sq mi (356,3/km2)
Sikes Köy Winn 119 120 −0,8% 156 400 76,3/sq mi (29,5/km2)
Simmesport Kasaba Avoyelles 2.161 2.239 −3,5% 218 560 991,3/sq mi (382,7/km2)
Simpson Köy Vernon 638 583 7013943396226415090+9,4% 616 1.600 103,6/sq mi (40,0/km2)
Simsboro Köy Lincoln 841 684 7013229532163742690+23,0% 348 900 241,7/sq mi (93,3/km2)
Slaughter Kasaba East Feliciana 997 1.011 −1,4% 548 1.420 181,9/sq mi (70,2/km2)
Slidell Şehir St. Tammany 27.068 25.695 7013534345203346960+5,3% 1.484 3.840 1.824,0/sq mi (704,2/km2)
Sorrento Kasaba Ascension 1.401 1.227 7013141809290953550+14,2% 342 890 409,6/sq mi (158,2/km2)
South Mansfield Köy De Soto 346 352 −1,7% 068 180 508,8/sq mi (196,5/km2)
Spearsville Köy Union 137 155 −11,6% 206 530 66,5/sq mi (25,7/km2)
Springfield Kasaba Livingston 487 395 7013232911392405060+23,3% 140 360 347,9/sq mi (134,3/km2)
Springhill Şehir Webster 5.269 5.439 −3,1% 621 1.610 848,5/sq mi (327,6/km2)
Stanley Köy De Soto 107 145 −26,2% 217 560 49,3/sq mi (19,0/km2)
Sterlington Kasaba Ouachita 1.594 1.276 7013249216300940440+24,9% 285 740 559,3/sq mi (215,9/km2)
Stonewall Kasaba De Soto 1.814 1.668 7013875299760191850+8,8% 749 1.940 242,2/sq mi (93,5/km2)
Sulphur Şehir Calcasieu 20.410 20.512 −0,5% 999 2.590 2.043,0/sq mi (788,8/km2)
Sun Köy St. Tammany 470 471 −0,2% 425 1.100 110,6/sq mi (42,7/km2)
Sunset Kasaba St. Landry 2.897 2.352 7013231717687074830+23,2% 311 810 931,5/sq mi (359,7/km2)
TallulahParish seat Şehir Madison 7.335 9.189 −20,2% 278 720 2.638,5/sq mi (1.018,7/km2)
Tangipahoa Köy Tangipahoa 748 747 7013133868808567610+0,1% 100 260 748,0/sq mi (288,8/km2)
ThibodauxParish seat Şehir Lafourche 14.566 14.431 7013935486106298940+0,9% 603 1.560 2.415,6/sq mi (932,7/km2)
Tickfaw Köy Tangipahoa 694 617 7013124797406807130+12,5% 159 410 436,5/sq mi (168,5/km2)
Tullos Kasaba La Salle, Winn 385 419 −8,1% 158 410 243,7/sq mi (94,1/km2)
Turkey Creek Köy Evangeline 441 356 7013238764044943820+23,9% 248 640 177,8/sq mi (68,7/km2)
Urania Kasaba La Salle 1.313 700 7013875714285714290+87,6% 137 350 958,4/sq mi (370,0/km2)
Varnado Köy Washington 1.461 342 7013327192982456140+327,2% 085 220 1.718,8/sq mi (663,6/km2)
VidaliaParish seat Kasaba Concordia 4.299 4.543 −5,4% 259 670 1.659,8/sq mi (640,9/km2)
Vienna Kasaba Lincoln 386 424 −9,0% 347 900 111,2/sq mi (42,9/km2)
Ville PlatteParish seat Şehir Evangeline 7.430 8.145 −8,8% 402 1.040 1.848,3/sq mi (713,6/km2)
Vinton Kasaba Calcasieu 3.212 3.338 −3,8% 500 1.300 642,4/sq mi (248,0/km2)
Vivian Kasaba Caddo 3.671 4.031 −8,9% 550 1.400 667,5/sq mi (257,7/km2)
Walker Kasaba Livingston 6.138 4.801 7013278483649239740+27,8% 623 1.610 985,2/sq mi (380,4/km2)
Washington Kasaba St. Landry 964 1.082 −10,9% 083 210 1.161,4/sq mi (448,4/km2)
Waterproof Kasaba Tensas 688 834 −17,5% 070 180 982,9/sq mi (379,5/km2)
Welsh Kasaba Jefferson Davis 3.226 3.380 −4,6% 632 1.640 510,4/sq mi (197,1/km2)
Westlake Şehir Calcasieu 4.568 4.668 −2,1% 365 950 1.251,5/sq mi (483,2/km2)
West Monroe Şehir Ouachita 13.065 13.250 −1,4% 794 2.060 1.645,5/sq mi (635,3/km2)
Westwego Şehir Jefferson 8.534 10.763 −20,7% 311 810 2.744,1/sq mi (1.059,5/km2)
White Castle Kasaba Iberville 1.883 1.946 −3,2% 073 190 2.579,5/sq mi (995,9/km2)
Wilson Köy East Feliciana 595 668 −10,9% 271 700 219,6/sq mi (84,8/km2)
WinnfieldParish seat Şehir Winn 4.840 5.749 −15,8% 364 940 1.329,7/sq mi (513,4/km2)
WinnsboroParish seat Şehir Franklin 4.910 5.344 −8,1% 408 1.060 1.203,4/sq mi (464,6/km2)
Wisner Kasaba Franklin 964 1.140 −15,4% 080 210 1.205,0/sq mi (465,3/km2)
Woodworth Kasaba Rapides 1.096 1.080 7013148148148148150+1,5% 857 2.220 127,9/sq mi (49,4/km2)
Youngsville Şehir Lafayette 8.105 3.992 7013103031062124250+103,0% 1.095 2.840 740,2/sq mi (285,8/km2)
Zachary Şehir East Baton Rouge 14.960 11.275 7013326829268292680+32,7% 2.393 6.200 625,2/sq mi (241,4/km2)
Zwolle Kasaba Sabine 1.759 1.783 −1,3% 325 840 541,2/sq mi (209,0/km2)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]