Little River Band

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Little River Band Seminole Hard Rock Hotel & Casino'da performans sergiliyor

Little River Band (LRB), Mart 1975'te Avustralya'nın Melbourne kentinde kurulmuş bir rock grubudur. Grup hem Avustralya'da hem de Amerika Birleşik Devletleri'nde ticari başarı elde etti. 30 milyondan fazla kayıt sattılar; Diamantina Cocktail (Mayıs 1977) ve First Under the Wire (Temmuz 1979) dahil olmak üzere altı stüdyo albümü Avustralya Kent Music Report albüm listesinde ilk 10'a ulaştı ve her ikisi de 2. sıraya yükseldi. On single, Billboard Hot 100'de en yüksekleri olan "Reminiscing" ile ilk 20'ye ulaştı ve 3 numaraya kadar yükseldi.

Little River Band, Avustralya'da birçok müzik ödülü aldı. Glenn Shorrock, Graeham Goble, Beeb Birtles, George McArdle, David Briggs ve Derek Pellicci'den oluşan 1976 kadrosu, 2004'ün 18. yıllık ARIA Müzik Ödülleri'nde Avustralya Kayıt Endüstrisi Birliği (ARIA) şöhret listesine alındı. Grubun 1970'ler ve 1980'lerdeki materyallerinin çoğu Goble ve/veya Shorrock, Birtles ve Briggs tarafından yazılmıştır. Mayıs 2001'de Australasian Performing Right Derneği (APRA), 75. yıl dönümü kutlamalarının bir parçası olarak, Shorrock tarafından yazılan ve tüm zamanların En İyi 30 Avustralya şarkısından biri olarak yazılan "Cool Change" adını verdi. Goble tarafından yazılan "Reminiscing", 2020'de BMI'den 5 Milyon Yayın Alıntısı aldı.

Grup, kurulduklarından bu yana 30'dan fazla üyeyle çok sayıda personel değişikliğine uğradı; Shorrock 1982'de ilk kez ayrıldıktan sonra solist olarak John Farnham da dahil. Şu anda Little River Band olarak performans sergileyen müzisyenlerin hiçbiri orijinal üyeler veya 1970'lerin üyeleri değil.[1] 1980'lerde üyeler arasında Farnham, Wayne Nelson, Stephen Housden, David Hirschfelder ve Steve Prestwich vardı. Şu anki kadro, hiçbiri Avustralyalı olmayan Nelson, Chris Marion, Ryan Ricks, Colin Whinnery ve Bruce Wallace. 2000'lerde Housden'ın Birtles, Goble ve Shorrock'a karşı dava açmasıyla grubun adıyla ilgili çeşitli yasal anlaşmazlıklar meydana geldi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Quinn, Karl (30 Kasım 2017). "Little River Banned: Aussie fans blocked from site for being mean, says Beeb Birtles". The Sydney Morning Herald. 11 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2020.