Lexie Alford

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Lexie Limitless olarak da bilinen Alexis Rose Alford (10 Nisan 1998 doğumlu), yirmi bir yaşına gelmeden 196 ülkeye seyahat etmesiyle tanınan Amerikalı bir kadındır. Tüm Egemen Ülkelere Seyahat Eden En Genç Kişi olarak Guinness Dünya Rekorunu elinde tutuyor.[1]

Gençliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Alford, Nevada City, California'da orta sınıf bir ailede doğup büyüdü.[2] On iki yaşında dünyayı keşfetmek istediğine karar verdi. Rezervasyon yapma ve seyahat planı planlama becerilerini seyahat acentesi işleten ailesinden öğrendi. 18 yaşında, bir kamu üniversitesi ön lisans derecesi ile mezun oldu.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Alford, diplomasını aldıktan sonra, seyahatlerini kendi finanse etmek için gençlik yıllarında çalışarak para biriktirmişti. Ayrıca blog yazarak, serbest fotoğrafçılık yaparak ve baskı satarak gelirini tamamlıyor; Alford'a göre, "en iyi fırsatları araştırmak ve belirli bütçeyle egzotik yerlere nasıl seyahat edilebileceğini iyice öğrenmek için olağanüstü" bir zaman harcıyor. Seyahat ederken kendini minimalist olarak tanımlıyor, sadece ihtiyacı olan malzemeleri ve video çekim ekipmanlarını bir çantada birlikte taşıyor.

Ben basitçe hayatımda yapabileceklerimin sınırlarını zorlamak ve bu sırada dünyanın elimden gelen en çok miktarda bölgesini görmek istedim.

-Lexie Alford 2019

YouTube[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya rekorunu kırdıktan birkaç ay sonra YouTube kanalını açtı. Bu kanala Lexie Limitless adını verdi.[3] Sonrasında seyahat maceralarını, mücadelelerini ve başarısını ayrıca dünyadaki çeşitli kültürleri ve yaşam biçimlerini genç bir kadın gezgin olarak paylaşıyor.. En çok izlenen videolardan biri ise Benim 5 Dakikalık İmkansız Kuzey Kore Yolculuğum, videoda kendisinin 5 dakikalık Kuzey Kore yolculuğunu anlatmaktadır.[4]

Guinness Dünya Rekorları[değiştir | kaynağı değiştir]

Alford, 21 yaş 177 günle "Dünya çapındaki tüm egemen ülkelere seyahat eden en genç kişi" ve "Tüm egemen ülkelere seyahat eden en genç kadın" olduğu için Guinness Dünya Rekoru ile ödüllendirildi.

Yaklaşan Kitap[değiştir | kaynağı değiştir]

Alford geçtiğimiz günlerde dünyanın 196 bağımsız ülkesini gezen en genç kişi olmak konusunda bir kitap yazdığını duyurdu.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Youngest person to travel to all sovereign countries (overall)". Guiness World Record. 19 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2021. 
  2. ^ "Inside the mysterious sport of 'country collecting'". San Francisco Chronicle. 11 Haziran 2019. 19 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2021. 
  3. ^ "WELCOME TO MY CHANNEL - Lexie Limitless". 15 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2021. 
  4. ^ "My Impossible 5 Minute Trip to North Korea". 25 Nisan 2020. 31 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2021. 
  5. ^ "My Story". 19 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2021. 

Kaynak hatası: <references> üzerinde tanımlanan "twsLL111" adındaki <ref> etiketi önceki metinde kullanılmıyor. (Bkz: Kaynak gösterme)
Kaynak hatası: <references> üzerinde tanımlanan "twsLL222" adındaki <ref> etiketi önceki metinde kullanılmıyor. (Bkz: Kaynak gösterme)
Kaynak hatası: <references> üzerinde tanımlanan "twsLL333" adındaki <ref> etiketi önceki metinde kullanılmıyor. (Bkz: Kaynak gösterme)
Kaynak hatası: <references> üzerinde tanımlanan "twsLL444" adındaki <ref> etiketi önceki metinde kullanılmıyor. (Bkz: Kaynak gösterme)

Kaynak hatası: <references> üzerinde tanımlanan "twsLL555" adındaki <ref> etiketi önceki metinde kullanılmıyor. (Bkz: Kaynak gösterme)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]