Le Creuset

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Le Creuset
TipSAS
EndüstriKap kacak
Kuruluş1925 (99 yıl önce) (1925)
KurucuArmand De Saegher (Belçika)
Octave Aubecq (Belçika)
Genel merkezi,
Önemli kişilerPaul van Zuydam (president)
SahibiPaul van Zuydam
Web sitesilecreuset.com

Le Creuset Fransız-Belçikalı bir tencere üreticisidir. Şirket ilk olarak 1925 yılında Fransa'nın Fresnoy-le-Grand kasabasında Hollanda fırınına benzer ancak T şeklinde kulpları olan ürünler üretmiştir.

Le Creuset dökümhanesi, dökme demir tencerelerini üretmek için standart kum döküm yöntemlerini kullanır. Elle finisaj işleminden sonra, ürünlere en az iki kat emaye püskürtülür. Le Creuset Signature serisi dökme demir tencereler en az üç kat emaye ile kaplanır.[1] Emaye normal kullanım sırasında hasara karşı dirençli hale gelir. Halen tüm Le Creuset dökme demir pişirme kapları şirketin Fresnoy-le-Grand'daki dökümhanesinde üretilmektedir. Bu süreç BBC Two'nun Inside the Factory programında gösterilmiştir.[2]

Dökme demir olmayan Le Creuset ürünleri Çin, Tayland, İngiltere ve Portekiz gibi diğer ülkelerde üretilebilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "What's the Difference Between Staub, Le Creuset, and Chasseur French Ovens?". Everten. 26 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2024. 
  2. ^ "Inside the Factory". Housewares Live. 12 Mayıs 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2024.