Lassie (çizgi dizi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lassie[1]
FormatÇizgi dizi
TürMacera, Aksiyon, Doğa
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı26
Yapım
Gösterim süresi22 dakika
Yayın bilgileri
KanalKidz TV, MinikaGO
Dış bağlantılar

Lassie (özgün adıyla The New Adventures of Lassie veya Lassie and Friends), 1954 yapımı Lassie dizisindeki kahraman köpek Lassie'nin 2011 yılında çizgi diziye uyarlanmış versiyondur. DQ Entertainment, Classic Media ve ZDF ortak yapımıyla oluşturulmuştur.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Zoe ve en yakın arkadaşı Harvey doğal parkta ailesiyle yaşayan iki çocuktur. Zoe'nin babası bölgede koruculuk yaparken annesi de bölgedeki hayvanların sağlığıyla ilgilenmektedir. Zoe ve Harvey bölgedekihayvanlar başta olmak üzere herkese başı sıkıştığı vakit yardım ediyor ve parkı güzelleştirmek için uğraşıyorlardır. Zoe'nin köpeği Lassie ise her zaman onları kolluyor ve üstün becerileriyle onlara yardım ediyor. Dizi de Lassie dışında başka hayvanlar da vardır. Dizide insanlar ve hayvanlar arasındaki bağ,doğanın önemi çeşitli olaylar vasıtasıyla anlatılıyor.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Lassie[değiştir | kaynağı değiştir]

Şovun kahramanı ve başlık karakteri olan Lassie, Grand Mountain Ulusal Parkı'nda sahipleri olan Parker ailesiyle birlikte yaşayan kahverengi ve beyaz bir kömür ocağıdır. Korkusuz ve cesur olan Lassie, hayatını ailesi, arkadaşları ve hatta daha önce tanıştığı veya tanımadığı rastgele insanlar için riske atmaktan asla çekinmeyecektir.

Bölüm Sürelerinin çoğunda, Lassie, Red Barn'daki Houdini the Hamster, Pica the Raven gibi arkadaşlarının yanında olduğu zamanlar dışında, yalnızca onu iyi tanıyanlar tarafından tercüme edilebilen vücut dili ve havlamaları aracılığıyla konuşacak., Looper the Raccoon ya da Biff the Pug (ona aşık olan), hayvan ve insan arkadaşları ya da ailesinin yapabildiği gibi mükemmel İngilizce konuşacak.

Zoe Parker[değiştir | kaynağı değiştir]

Lassie'nin sahibi ve Sarah ve Graham'ın kızı. Ebeveynlerinin doğa sevgisini miras alan Zoe, Park'taki yaşama büyük önem veriyor ve bazen düşünmeden ve nihayetinde hayatını riske atmadan onu korumak için elinden geleni yapıyor. Normalde Lassie'yi acil durum olsun ya da olmasın eski usulle arayan kişidir.

Baş Korucu Graham Parker[değiştir | kaynağı değiştir]

Grand Mountain Milli Parkı Korucu Departmanı'nın başkanı Graham, ailesinin geri kalanı gibi tutkulu bir doğa aşığıdır ve herhangi birinin Parkın huzuruna zarar vermesini önlemek için Baş Korucu olarak elinden gelen her şeyi yapacaktır. Eşi Park veteriner hekimi Dr.Sarah Parker gibi Graham da kızı Zoe'nin güvenliği konusunda endişelenecek ve Zoe'nin Park'ın güzelliğini keşfetmeyi herhangi bir turistin şimdiye kadar öğrendiğinden çok daha fazlasını unutmuş zeki bir çocuk olduğuna ikna edecek Lassie yanında olduğu sürece, asla zarar görmez.

Bir zamanlar, çocukken Lassie adlı Lassie'ye benzer cins ve kişiliğe sahip bir köpeğe sahipti. Ne yazık ki Graham sekiz yaşındayken Shadow, Graham'ı kurtarmaya çalışırken bir yılan tarafından ısırıldı. O zamanlar tam olarak anlamayan Graham, köpeğinin ölümünden ve nihayetinde Shadow'dan kısa bir süre sonra hastalanıp ölen büyükbabasının ölümünden sorumlu olduğunu düşünerek kendini kabinden uzaklaştırdı. dedesine ait. Daha sonra Lassie, Zoe ve Harvey sayesinde durumun böyle olmadığını ve büyükbabasının hastalığının ve ölümünün tamamen başka bir şeye, muhtemelen yaşlılıktan daha fazla olduğunu keşfetti. Graham, Gölge olayından bu yana, korkularıyla yüzleşmek için geri döndüğü noktaya kadar mülkü gerçekten hiç ziyaret etmemişken,

Dr. Sarah Parker[değiştir | kaynağı değiştir]

Milli Park'ın yerleşik veteriner hekimi olan Sarah, tıbbi bilgisine ihtiyaç duyabilecek herhangi bir hayvanla ilgilenmekle gurur duymaktadır. Kocası ve kızı gibi, biri ya da bir şey Park'ın huzurunu tehdit ettiğinde, Sarah öfkesini hızlıca ifade eder.

Harvey Smith[değiştir | kaynağı değiştir]

Zoe'nin en iyi arkadaşı. Merhum babası Jason Smith gibi yetenekli bir gezgin olan Harvey'nin her zaman planlanmış bir rotası vardır. Durum tehlikeli görünse bile, maceralarında sık sık Zoe ve Lassie'yi takip edecektir.

Bayan Beth Smith[değiştir | kaynağı değiştir]

Harvey Smith'in annesi ve sözde Ulusal Park'ın ziyaretçi merkezindeki personelden biri. Harvey, Kocasını hatırlaması gereken tek şey olduğu için, Beth genellikle Harvey ne zaman tehlikede olsa endişelenir. Neyse ki, tehlike olduğu her yerde Lassie'nin uzakta olmayacağını biliyor.

Bayan Ida Lee[değiştir | kaynağı değiştir]

Milli Park'ın 'Mutlu Kampçı' mağazasının sahibi olan Bayan Lee, sıradan bir yaşlı kadın gibi görünebilir, ancak birkaç kaçak avcının rodeo şampiyonu olarak yeteneklerini sergilediğini öğrendiği için ondan çok uzaktır. bir ayı yavrusunu yakalamaya çalışırken. Parker'ın Sabah Gazetesini sık sık onlara götürdüğü boksör Biff'in sahibidir.

Bay Robert Humphrey[değiştir | kaynağı değiştir]

Valley Hotel'in sahibi ve yöneticisi. Turistleri ayartmak için yaptığı planlardan bazıları, genellikle, bulunduğu hattın her santimetresini şahsen incelediği eski bir buharlı lokomotifin sürücüsüne yalan söylemek gibi bazı titiz şeyler yapmasına neden olabileceğinden, bazen önemsiz bir muhaliftir. Aslında güvenli olmadığından emin olmak için bir tren dolusu turist göndermeyi planlıyordu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Wolfe, Jennifer (2 Haziran 2015). "DQ Entertainment Posts Year-End Earnings". Animation World Network. 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2018.