Kumpas'taki yıldızlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste Kumpas Takım Yıldızındaki dikkate değer yıldızlar listesi olup, azalan parlaklığa göre sıralanmıştır.

İsim Katalog belirtmeleri Konum Büyüklük Uzaklık Sınıfı Notlar
B G. HD HIP SA YK par slt
α Pyx α 24 74575 42828 08s 43d 35.55sn −33° 11′ 11.1″ 3.68 −3.39 845 B1.5III Al Sumut
β Pyx β 22 74006 42515 08s 40d 06.14sn −35° 18′ 29.9″ 3.97 −1.41 388 G5II/III
γ Pyx γ 36 75691 43409 08s 50d 32.01sn −27° 42′ 36.2″ 4.02 −0.01 209 K3III
κ Pyx κ 50 78541 44824 09s 08d 02.86sn −25° 51′ 30.7″ 4.62 −1.25 487 K4/K5III
θ Pyx θ 61 80874 45902 09s 21d 29.60sn −25° 57′ 55.5″ 4.71 −1.31 522 M0III
λ Pyx λ 62 81169 46026 09s 23d 12.34sn −28° 50′ 02.1″ 4.71 0.98 182 G8III
ζ Pyx ζ 20 73898 42483 08s 39d 42.49sn −29° 33′ 39.1″ 4.86 0.56 236 G5III
δ Pyx δ 40 76483 43825 08s 55d 31.52sn −27° 40′ 53.9″ 4.87 0.66 226 A3IV
19 G. Pyx 19 73752 42430 08s 39d 08.07sn −22° 39′ 46.5″ 5.05 3.55 65 G3/G5V
33 G. Pyx 33 75605 43352 08s 49d 51.50sn −32° 46′ 49.5″ 5.19 0.96 229 G8III
η Pyx η 16 73495 42334 08s 37d 52.17sn −26° 15′ 17.9″ 5.24 0.89 242 A0V
9 G. Pyx 9 72310 41817 08s 31d 30.94sn −19° 34′ 38.8″ 5.42 0.08 381 B9.5IV/V
ε Pyx ε 55 78922 45001 09s 09d 56.41sn −30° 21′ 55.0″ 5.59 1.52 212 A4IV
7 G. Pyx 7 72227 41723 08s 30d 28.62sn −32° 09′ 33.4″ 5.61 −2.21 1194 K3III
27 G. Pyx 27 74824 42923 08s 44d 51.93sn −37° 08′ 50.1″ 5.74 −2.47 1430 B2III
XY Pyx 4 71801 41515 08s 27d 59.43sn −35° 06′ 49.6″ 5.75 −1.68 1000 B2V
34 G. Pyx 34 75629 43370 08s 50d 02.24sn −29° 27′ 46.8″ 5.86 −1.44 939 G8III
15 G. Pyx 15 73072 42147 08s 35d 28.72sn −26° 50′ 36.7″ 5.95 −1.10 838 A1V+...
28 G. Pyx 28 74879 43002 08s 45d 49.30sn −25° 23′ 17.2″ 6.07 0.87 357 A3IV/V
25 G. Pyx 25 74706 42928 08s 44d 55.16sn −21° 10′ 04.2″ 6.10 1.63 255 A5V
21 G. Pyx 21 73900 42455 08s 39d 22.21sn −36° 36′ 24.5″ 6.12 3.10 131 F3/F5V
66 G. Pyx 66 81753 46329 09s 26d 44.91sn −28° 47′ 15.7″ 6.12 −2.32 1590 B5V
52 G. Pyx 52 78676 44887 09s 08d 43.56sn −26° 46′ 03.5″ 6.15 0.86 373 A4IV
35 G. Pyx 35 75649 43394 08s 50d 21.65sn −28° 37′ 03.4″ 6.17 0.91 368 B9V
10 G. Pyx 10 72626 41949 08s 33d 04.85sn −24° 36′ 24.8″ 6.19 1.72 255 F2IV/V
46 G. Pyx 46 77361 44290 09s 01d 11.40sn −26° 39′ 48.9″ 6.20 0.81 389 K1IIICN...
42 G. Pyx 42 77087 44130 08s 59d 15.85sn −28° 48′ 21.9″ 6.24 0.44 472 G8III
18 G. Pyx 18 73603 42394 08s 38d 40.29sn −19° 44′ 12.9″ 6.32 −0.90 906 M1III
1 G. Pyx 1 71622 41449 08s 27d 16.43sn −31° 40′ 21.8″ 6.33 −0.28 685 G8III
AI Pyx 29 75112 43114 08s 46d 49.25sn −34° 37′ 22.7″ 6.33 −0.86 896 B3V
VX Pyx 12 72688 41939 08s 32d 58.51sn −34° 38′ 02.6″ 6.36 0.78 426 G8III RS CVn değişeni
11 G. Pyx 11 72673 41926 08s 32d 52.26sn −31° 30′ 09.7″ 6.38 5.95 40 K0V
58 G. Pyx 58 79456 45249 09s 13d 21.53sn −29° 39′ 51.9″ 6.38 −0.98 964 K5III
41 G. Pyx 41 76512 43853 08s 55d 55.93sn −23° 49′ 06.3″ 6.39 2.16 229 A4V
13 G. Pyx 13 72913 42071 08s 34d 29.73sn −27° 05′ 53.5″ 6.40 −1.11 1035 K3III
60 G. Pyx 60 80590 45754 09s 19d 47.94sn −34° 06′ 11.9″ 6.40 −0.20 681 B8V
14 G. Pyx 14 72954 42075 08s 34d 31.95sn −32° 35′ 54.2″ 6.41 2.42 205 G5V
39 G. Pyx 39 76072 43590 08s 52d 38.70sn −36° 32′ 43.2″ 6.41 −1.15 1062 G8III+...
23 G. Pyx 23 74475 42775 08s 42d 57.01sn −35° 56′ 36.1″ 6.42 0.77 439 A0V
AK Pyx 31 75306 43215 08s 48d 14.63sn −28° 38′ 19.6″ 6.42 −0.45 771 M5III
32 G. Pyx 32 75495 43338 08s 49d 44.94sn −21° 02′ 53.9″ 6.48 1.96 261 A6IV
38 G. Pyx 38 76001 43573 08s 52d 26.14sn −32° 30′ 33.5″ 6.49 −0.48 807 K2/K3III
3 G. Pyx 3 71815 41572 08s 28d 36.06sn −23° 04′ 15.5″ 6.50 0.49 519 A1/A2V
HD 73256 73256 42214 08s 36d 23.02sn −30° 02′ 15.5″ 8.08 5.27 119 G9V BY Dra değişeni, bir gezegeni var (b)
HD 77338 77338 44291 09s 01d 00.0sn -24° 28′ 23″ 8.63 133 KOV bir gezegeni var (b)
HD 73267 73267 42202 08s 36d 17.78sn −34° 27′ 35.9″ 8.90 5.20 179 G5V bir gezegeni var (b)
Gliese 317 08s 40d 59.21sn −23° 27′ 22.6″ 12.0 12.2 29 M3.5 bir doğrulanmış gezegeni (b) ve bir doğrulanmamış gezegeni var (c)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]