Kullanıcı mesaj:PoorTom

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoş geldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız: Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:41, 2 Aralık 2017 (UTC)


Adana kebabı[kaynağı değiştir]

Adana kebabı maddesine, Adana kebabının ayran ve salgamla beraber rakıyla da servis edilebileceğini ekledim, kaynak göstermediğim gerekçesiyle değişikliği geri aldınız ben de aynı maddenin İngilizce versiyonunu kaynak gösterdim, ancak bu sefer de ansiklopedik olmadığı gerekçesiyle sildiniz.

Herkesin malumu olduğu üzere Adana kebabı hemen her yerde rakıyla da servis edildiğine göre bir sorun olmaması gerekir. PoorTom (mesaj) 21:26, 2 Aralık 2017 (UTC)

Sayın PoorTom, kebabı sizin dediğiniz gibi her yerde rakı ile değil şalgam ve ayranla servis ederler. Sadece alkollü yerlerde özel olarak rakı ile servis edebilirler ki orda da alkol almayan biri ayran ve şalgam isterse orda bile yine aynı içeceklerle servis edilir. Bu nedenle rakıyla servis edilir genellemesi bence doğru bir genelleme değildir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 08:10, 3 Aralık 2017 (UTC)


Soylediklerimden bir cümleyi cımbızlayarak cevap vermişsiniz, verirken de aslında Adana kebabının rakıyla da servis edilebildigini kabul etmişsiniz, önemli olan da o.

Şalgam da her yerde olmayabilir ama meşrubat ve ayran mutlaka vardır. Sizin mantığınızla o zaman şalgamı da kaldıralım. Önemli olan rakıyla servis edilebilmesi ve kebapla rakının uyumlu olması.

İngilizce Wikipedia'da rakı ile servis yapıldığını kaynak göstermiştim, onu tamamen gözardı etmişsiniz.

Aslında bu çok basit değişikliğe bu kadar ayak direnmesinin sebebi açık ama geçerli değil. Adana kebabının rakıyla beraber servis edilebildiğinin maddeye tekrar eklenmesi doğru olacsktir. PoorTom (mesaj) 13:09, 3 Aralık 2017 (UTC)

Sayın PoorTom, Adana kebabı herhangi bir seyyar ya da bir restoranda da ayran ve şalgamla servis edilir. Bu genel görür bir durumdur. Ama rakıyla servis edilmesi bilgisi yoruma açık bir bilgidir. Biriside herhangi bir meşrubatla da servis edildiğini söyleyebilir ki eminim asitli içecekle rakı ile tüketildiğinden daha fazla tüketiliyordur. Burada yorumlara değil ansiklopedik bilgilere yer vermekteyiz. Aslında bu çok basit değişikliğe bu kadar ayak direnmesinin sebebi açık ama geçerli değil yorumunuzda gerekçeli bir yorum olmadığını bilmenizi isterim. Saygıalrımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 14:12, 3 Aralık 2017 (UTC)


Rakıyla servis edilmesi nasıl yoruma açık olabilir? Edildiği olgusal, tartışılacak bir yanı yok. Çok anormal veya uç bir durum değil. Sayısız lokantada servis ediliyor ve önemli olan ikisinin birbiriyle uyumlu olması.

Bunllarin yanında, hala İngilizce Wikipedia'da rakının belirtilmiş olması hakkında bir şey söyleyemiyorsunuz. PoorTom (mesaj) 21:23, 3 Aralık 2017 (UTC)

O İngilizce Wİkipedia'nın konusu. Orada yazıyor burada da yazmalı diye bir politikamız yok. ikisinin birbiriyle uyumlu olması tamamen yorum. Başka biriside hiç uyumlu değil derse ne yapacağız. Güvenilir bir kaynağınız varsa bu kaynakla birlikte ekleme yapmanız durumunda Türkçe Vİkipedi'de de hiçbir itiraz olmadan eklemeler yapılır. Genel görür durum daha öncede söylediğim gibi seyyar satıcıda bile ayran ve şalgamla servis ediliyor olmasıdır. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 12:32, 4 Aralık 2017 (UTC)

selam, kulak misafiri oldum. kaynaklı olarak ekleyebilirsiniz bu bilgiyi elbette, şuradan başlayabilirsiniz. 'genel görür' durum, sanırım bu rakıyı şalgama çevirme operasyonundan etkilenmiş. kolay gelsin. kibele 19:29, 6 Aralık 2017 (UTC)