Kullanıcı mesaj:Ykargin/Vikipedistler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Biz Vikipedistler (Vikipedi yazarları) olarak Türkiye Türkçesinin internetteki en kapsamlı ve sistemli kaynak ansiklopedisini hazırlıyoruz. Biz de hata yapabiliriz. Niyetimiz kimseyi kırmak, şuradakini buraya koymak değil.[1] Yalnızca Vikipedi'nin yerinde bulduğumuz ilkeleri dahilinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken kutsal bir görev yaptığımıza inanıyor, tüm Dünya'nın bilgi birikimine Türkçe bilenlerin de özgürce ulaşabilmesini[2] hedefliyoruz.

Bağımsızlık, bağımlılık ve bağ[kaynağı değiştir]

Hepimiz bağımsızız. Başka yerlerde iddia edildiğinin[3] aksine, ne ABD tarafından ne de herhangi başka bir güç tarafından yönetiliyoruz veya güdülüyoruz. Biz yalnızca Vikipedi bağımlısıyız. Buluştuğumuz nokta, bağımız ise şu: Hepimiz Türkçe biliyor, yazıyor ve okuyoruz. Böylece anlaşıyoruz ve paylaşıyoruz. En önemlisi de bu değil mi?

Biz günlük yaşantımızın bir kısmını Vikipedi'ye ayırmaya çalışıyoruz. Yiyor, içiyor, çalışıyor, eğleniyor ve vikiliyoruz. Çok yorulduğumuz da vikimola veriyor, arada da vikitatile çıkıyoruz. Vikilerken bazen harıl harıl kaynak arıyor, bazen de diğer dil vikilerini okuyoruz. Sıkıldığımızda da kendi vikisayfamızı değiştiriyoruz. Arada bir köy çeşmesinde buluşuyor, genelde seçkin madde, kaliteli madde, taslak peşinde koşup duruyoruz. Bazımız ayda 2000 değişiklik yapıyor, bazımız 20. Sonuçta hepimiz emek veriyoruz ve buna saygı duyuyoruz.

Yenilere çağrı[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye yapılan katkı, önce kendimize, sonra Türkçeye ve Türkçe konuşan halklara ve en önemlisi insanlığa yani hepimize yapılan katkıdır. Siz de hepimiz için bir şey yapmak istemez misiniz? Haydi siz de vikileyin!


Hepimize iyi vikiler...
Bir vikipedist.

  1. ^ Olacak O Kadar adlı eleştirel güldürü programının sloganı.
  2. ^ "Öyle bir dünya hayal edin ki, gezegen üzerindeki her bir kişi, insanlığın tüm bilgi birikimine özgürce ulaşabilsin." - Jimmy Wales, Vikipedi kurucusu.
  3. ^ Ermeni soykırımı ve Kürdistan maddeleri nedeniyle, Türkçe Vikipedi'yi Türkiye'nin millî ansiklopedisi sananlarca (ya da öyle olması gerektiğini düşünenlerce), çeşitli iddialar ortaya atılmıştır.