Kullanıcı mesaj:Turk oğlan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Azerileştiricilik[kaynağı değiştir]

Herşeyi Azerileştirmek isteyen kullanıcıları görüyorum da. Önemli olan tarafsız bakış açısıdır. Takabeg ileti 15:23, 31 Mart 2009 (UTC)

salam dostum. ben trvikide çok işlemiyorum. kimse azerileşdirmek istemiyor. sadece kürdleşdiricilik karşısında, ne yapmak olar? peki, bu meselede çok fanatizmim yok ama şah ismailin kürd olması insana gülmeli geliyor. kusura bakmayın. anadolu türkçem pek iyi deyil.--Turk oğlan 15:43, 31 Mart 2009 (UTC)

Demin Akkoyunlulara Azerbaycan Akkoyunlu diyen oldu da:))) Birde I. İsmail'in sülalesinin Kürt olduğunu cidden yazılıyor. Ancak hanedanı kurduktan sonra örtmeye çalışmıştır. Gerç Safevi Tarikatı için etnik kökeni önemli değildir. Yine bir belgenin olması maddeye yansıtmamız gerekiyor. I. İsmail'in Kürt olduğu söyleyemez. Türk olduğu da söylenemez. Yani belirsiz. Takabeg ileti 15:51, 31 Mart 2009 (UTC)

Çok güzel, fazla zamanım yok, inşa... yakında çokluca belge maddeye artırmakda bulunacağım.sizinle tartışmakdan sevindim. Yaşa .--Turk oğlan 16:04, 31 Mart 2009 (UTC)


Burda niye Azeriler için kaynak istemedin? Açıkçası burda yazılan etnik grupların o bölgede oturdukları ortadadır. Kaynaklar gerektirmeyecek kadar açık bir gerçektir. Azeriler de Kürtler de diğerler de. Maddeyi kaynaklar ile zenginleştirmek istiyorsan Azeriler için kaynak istemen lazımdı. Ben yardımcı oldum:)) Yani {{fact}} ekledim. Kolay gelsin. Takabeg ileti 18:47, 25 Nisan 2009 (UTC)

Azeri Milliyetçiliği ?[kaynağı değiştir]

Maksadın Azeri Milliyetçiliği ise boş verin. Eğer maddeleri zenginleştirmek istersen kaynakları ekleyin. OK? Takabeg ileti 19:09, 25 Nisan 2009 (UTC)

Ermeniçilik kürdçülük perdesi arkasında[kaynağı değiştir]

Ben bir mutlu türküm ve bununlada iftihar edirem.ve özümde Hoy şeheridenem ki heç bir zaman oranı ermeniler ala bilmediler. Takebeg senin türkler ile ilgili olmayan başka madden, deyişiklik etmeye yokmu!!!??? sadece bir belge istedik sen öz el ayağını itirdin! ne olsun ki? belge istedik artır. Azerilerin azerbaycanda yaşamağına belge istemez.

Maksadını anladım:)) Ancak şu bir gerçek ki Azerilerden önce Azerbaycan vardı. Değil mi? Ayrıca maddede ilkler çok fazla. Kaynak yoksa kaldıralım. Sen kaynaklandırabilir misin? Takabeg ileti 19:30, 25 Nisan 2009 (UTC)

Evet.niye olmasın ki, ama Güney Azerbaycan hakkında azerilerin yaşamağını isbat etmeye gerek yok ve bu işide görmeyeceyim. ve orada kürtler, talişler ermeniler ve diğer guruplar yaşamaktadırlar. ama bunların ifadesinde bir yanlışlık varidi ki bence şimdiki deyişiklik döğru olabilir. umarım ki sizde beyenersiniz.--Türk oğlan 19:55, 25 Nisan 2009 (UTC)

Maalesef cümle karman çorman oldu. Azeriler çoğunlukta derken ne kadar? Kürtler gerçekten sadece Batı Azerbaycan Ostanı'nın bir bölgesinde mi yoğun olarak oturuyorlar? Talişler nerede oturuyorlar? Ermeniler? Şu anki haliyle Batı Azerbaycan'da oturuyorlarmış gibi algılanabilir. Farslar o kadar az mıdır? Kaynaklar eklenirse madde daha güzel olacak. Takabeg ileti 20:00, 25 Nisan 2009 (UTC)

İndilikdə bu qədər görər.dalısı sonra.özünü çox yorma yinə gələcəyəm.səndə qaynaq axtarmaqda ol fəqət qaynaq istəməkdən bir yarar yoxdur.--Türk oğlan 20:06, 25 Nisan 2009 (UTC)

Kaynak illa isteyecem:) Kaynaksız maddelerden zengin kaynaklı maddeler daha güzel ve faydalıdır.

Birde bi şi soracam. Bilgiğim kadarıyla İran'da Azeri milliyetçiliği yaygın değildir. En azından benim İran'lı Azeri arkadaşlarım hiç takmıyorlar. Ermenilerle de araları iyi. Tahran'lı Azeri arkadaşımla İsfahan'a gittik ve Yeni Culfa'yı da o gezdirdi. İlginç şey de Türkçe'den utanıyor mu bilmem. Show TV v.s. uydudan izliyorlar ve aramızda Türkçe konuşuyoruz. Fakat Farsi kızlar geldiler mi, Türkçe danışma derlerdi:) Bunun sebebi nedir? Fikrin var mı? Takabeg ileti 20:13, 25 Nisan 2009 (UTC)

Sorunuzun birinci kısmın cevaplaram ama ikinci kismını pek iyi anlamadım!!! bir az açıklıya bilirmisiniz? birinci kısma göre: iranda azeriçilik yokdur türkçülük var ve buna Karikatür krizindede şahid oldunuz. zaten azeriler boyle konuları kafaya takmazlar niye ki eksikleri yok. fakat karşılarında birini görseler tepki göstererler.diyerler ya aslanın kuyruğu ile oynama!! zaten bizim şehirde hiç ermeni yokdur ve şimdiye dek görmemişem. ama kentin dışında(ki şimdi kentin içine karışıb) bir kanlı bağ vardır ki deyilenlere göre ermeniler kenti alamadıkdan sonra orada şehaneg adlı bir kasaba var imiş(ki şimdi kentin içindedir) oranın insanlarını ermeniler o bağa toplayıb ve hepsini kırmışlar. ve bunu ben küçük ken atalarımdan duymuşam. bu konu Hoy kentinde meşhurdur. sizde bir tehranlı azerisi ile bir hoylu ve tebrizli ve... azerisin bir yere koymayın. ermenilerle aralarının iyi olmağı sizi niye hayretlendirir. şimdi onların bize eziyyeti keçmir ki!!! deyirsiniz neyliyek? ama yinede deyirem ben ne ermeni görmüşem ne tat ne talış? sorunuzun ikinci bölümün pek iyi anlıyamadım bir az kolayca ve revan sorun.--Türk oğlan 20:55, 25 Nisan 2009 (UTC)
Evet dediğin gibi İran'da Azerilik duygusu ile Torkilik duygusu arasındaki ayrım belirgin değildir. Yine de İran'da da farklı Türk halkları yaşıyorlar. Kaşkaylar, Türkmenler, Afşarlar.... Gerç Azerbaycan Cumhuriyeti'ndeki Azeriler Afşar v.s. de Azeri sayıyormuş:) Bence çok yanlış. İkinci kısım ise, kısaca şöyle sorayım: Farsi kızların önünde Torki (İstanbuli olsun Azeri olsun) konuşmak sakıncalı mı? Takabeg ileti 05:19, 26 Nisan 2009 (UTC)

Güney azerbaycanda zaten önce halk özlerini türk biliyorlar, sonradan azerbaycanlı! quzeyse özünü türkiye içinde itirmemek için özlerine azerbaycanlı diyorlar, azeri ise yok! zaten fars kizları türkçe bilmiyorlar ki onlara danışmasının sakıncasıda olsun! zaten güney azerbaycanda türkçe eğitimin olmasından dilimizin çoğu farscaya dönmuş ki farscanın özünün yarısı erebcedendir! gör ne olar.!!!--Türk oğlan 15:16, 26 Nisan 2009 (UTC)

Iranian Kurdistan'dan alındı. İstersen Türkçe Vikipedi'nin ilgili maddelere ve İngilizce Vikipedi'nin söz konusu maddelerde tartışma açabilirsin. Gelende Türkçe Vikipediye İngilizce Vikiden bilgiler aktarıldığına göre İngilizce Vikipedi'de tartışma açımak daha faydalı. Takabeg ileti 09:56, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Yanlış harita[kaynağı değiştir]

Iran Azerpeoples.jpg adlı harita sorunludur. Kullanılmamalıdır. Orijinal haritada Azerbaijani olarak gösterilmeyen diğer Turkic group'u Azerilerin içine dahil edilerek deforme edilmiştir. Tamamen taraflı bir haritadır. Takabeg ileti 17:34, 4 Mayıs 2009 (UTC)

İlk harita Azerbaycanlılar ve ikinci ise iran etnic grup adlıdır ikisidə bir olamaz. bir az dikkat edin. ilkincide daha dikkatli konuya yanaşılıb.--Türk oğlan 17:40, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Birincisi derken laberli olan mı? Onu artık kullanmıyoruz. Sorunlu ise ikisi de kullanılmamalıdır. Bu deforne edilmiş harita da hemen kaldırılmalıdır. Takabeg ileti 17:43, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Salam.Xerite hara qaynaqlıdır?Şahsevenler,afşarlar Azerbaycan türklerinden ayrı gösterilmiş.Şahsevenler hansı dilde danışır?--Qarapapaq 17:46, 4 Mayıs 2009 (UTC)


Takebeg sana ne olub öz dediyinide anlamıyorsan!!! dedim ki ilkin harita Azerbaycanlılar ve ikincisi iran etnik gruplarına aiddir. bunu anlamak sence çok zor? istersen o haritayı silib ve ayrı haritalar maddeye artırım! istermisin? özüde kaynaklı ve en inanılır kaynaklardan. harita yerindedir, zira ki en popülarlardandır.--Türk oğlan 17:55, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Şimdi o sorunlu haritayı kaldıracaksınz değil mi? Takabeg ileti 18:00, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Sorunlu deyil. Böyle görünür ki bir sözü iki kez gerek soyluyem. lazım olmasa yok. niye ki dedim, ilk harita en popülerlerdendir.azacık ben vikinin yöntemlerin biliyorum dostum.--Türk oğlan 18:06, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Hayır. O harita çok problemlidir. Texas Üniv'in haritasının kullanılabilmesi için deforme edilmemiş versiyonu seçerek haritanın altındaki açıklama kısmında Mavi - Azerielr, Açık mor rengi - Ahşarlar v.s. gösterilmesi lazım. Değil mi? Takabeg ileti 18:47, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Lütfen diğer kişilerin değişikliklerini hemen geri almaktan kaçının. Devam ederseniz, kimsenin 24 saat içinde bir maddeyi üç defadan fazla eski haline çeviremeyeceğini belirten üç geri dönüş kuralı ihlal etmeniz nedeniyle Vikipedi'de değişiklik yapmanız engellenebilir.

Not: Buna ayrıca maddenin eski bir halini geri getirmek de dahildir. Teşekkürler, iyi değişiklikler! --Takabeg ileti 19:48, 4 Mayıs 2009 (UTC)


Her iki harita birdiler. özünü dağa taşa vurma.--Türk oğlan 19:53, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Size bir sorum olacak. Farsça Karadağ Hanlığı ne demek?--Gökçє Yörük mesaj 13:36, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Selam, Canım size desin ki, farsçada: خانات قره داغ,Güney türkçesi alfabesi ile: قاراداغ خان لیغی , kuzeyçe alfabesi ile: Qaradağ xanlığı. farsçada hemen türkçe adı kullanıyor.--Türk oğlan 14:10, 5 Mayıs 2009 (UTC)
Peki teşekkür ederin.--Gökçє Yörük mesaj 14:16, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Please, could you translate farsi or english to turkish? Naturally if you have available time[kaynağı değiştir]

hello , can you translate , edit and complete Mehdi Kerrubi to turkish ? thanks so much.Hamedrocker 16:36, 20 Nisan 2011 (UTC)