Kullanıcı mesaj:Tonalit

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba Tonalit, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Merube 89msj 21:09, 19 Ekim 2009 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Dikkat: Lütfen, maddelere ya da dosyalara eklenen şablonları, gereklerini yerine getirmeden kaldırmayınız. Bu harekette ısrarcı olunması vandalizm olarak değerlendirilebilir. Farklı görüşteyseniz bunu maddenin tartışma sayfasına yazınız. İyi çalışmalar. --Merube 89msj 21:30, 19 Ekim 2009 (UTC)
Lütfen Vikipedi sayfalarını boş içeriklerle değiştirmeyin. Vikipedi'de boş sayfalar yeni kullanıcılar için yanıltıcı olabileceğinden zararlıdır.

Şayet çift madde durumundaysa, lütfen uygun olan sayfaya yönlendirme yapınız. Eğer sayfa vandalizme uğramışsa, lütfen uygun haline geri döndürünüz. Eğer sayfanın içeriğinin uygun olmadığını düşünüyorsanız, uygun bir içerikle değiştiriniz.

Eğer sayfa için umut olmadığını düşünüyorsanız, işleyiş için silme politikasına göz atabilirsiniz. Vikipedi'ye katkı sağladığınız için teşekkürler.
Merube 89msj 21:39, 19 Ekim 2009 (UTC)

Eklediğim madde ile ilgili telif hakkı neymiş anlatırmısınız! Anlamadan, sormadan, araştırmadan iş yapıyorsunuz! Madde ile ilgili tartışma başlığı açtım orayada cevap verilmedi!

  • Öncelikle vikipedinin temel taşlarından olan bir konuyu belirtmek isterim, lütfen iyi niyet olduğunu varsayın. Üslubunuzu da yeni bir kullanıcı olduğunuzdan anlık heyecanla yazılmış olarak yorumluyorum. Telif konusuna gelince birebir -kaynak gösterilse dahi- alıntı yapamazsınız herhangi bir kaynaktan. Bunun için daha ayrıntılı bilgiyi Vikipedi:Telif hakları sayfasında bulabilirsiniz. Ayrıca Vikipedi:Beş temel taş, Vikipedi:Vikipedi standartları, Vikipedi:Biçem el kitabı sayfalarını da yeni bir kullanıcı olduğunuz için okumanızı öneririm. Başka sormak istediğiniz konular olursa bilgiim dahilinde seve seve yardımcı olurum. Sorularınız olduğunda sormaktan çekinmeyin lütfen. Emin olun ki her vikipedist elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışacaktır. İyi vikiler, vikipediye hoşgeldiniz--Merube 89msj 21:56, 19 Ekim 2009 (UTC)


Bakın işte alıntı yapmadım. O kaynak zaten bana ait. O grubu zaten ben kurdum, biyografiyi de ben yazdım. Yani telif hakkı zaten bana ait. Bunu ispat etmemi nasıl beklersiniz anlamıyorum.

Ayrıca da bir sanatçı ile ilgili çeşitli kaynaklardan birsürü derleme yapabilirsiniz. Orjinal olduğunu nerden teyit edeceksiniz. Sanatçı ile birebir iletişime mi geçeceksiniz. Bunların imkansız olduğunun sanırım farkındasınızdır.

Bunun yanında bana üslup dersi vermişsiniz. Ama ben kurallara uygun olarak tartışma sayfası bile açtım, kimse cevap verme nezaketini göstermedi. Uygun cevap verilseydi zaten konu buraya taşınmazdı.

Yazdığım sayfanın tekrar yayınlanmasını istiyorum. Ben o linki alıntı diye değil, zaten benim kurduğum bir grup olduğu için verdim. Link vermeseydim zaten kimse de bilemezdi.Bu imzasız yazı Tonalit (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Mesajınızı şans eseri gördüm, ilgili kullanıcının -ki bu durumda benim- mesaj sayfama atarsanız hem mesajı attığınız kullanıcı mesajınızı görebilir hem de siz daha hızlı cevap almış olursunuz. Bir de mesaj ve tartışma sayfalarındaki yorumlarınızı, sonuna ~~~~ yazarak imzalayınız. Derleme yapmak ayrı şey, kaynaklı bir şekilde yazı yazmak ayrı şey. Zaten vikipedide orijinal araştırmalar yer bulmuyor, bakınız: Vikipedi:Özgün araştırmalara yer vermemek. Elbette başka kaynaklardan yararlanacaksınız, burada can alıcı nokta bunu birebir copy-paste yapmamak. Oradaki bilgileri özümseyip kendi cümlelerinizle ifade etmelisiniz ve elbette kaynağı da belirtmelisiniz. Sizin sitenizin olduğunu ve özgür lisansla (geri dönülmez bir şekilde) lisanslamayı kabul ettiğinizi bildiren bir mesajı OTRS sistemi ile vikipediye bildirmeniz gerekiyor. Ki bu durumda da sadece tek yerden alınmış copy-paste kabul görmeyecektir. Tekrarlıyorum, telif ihlali içeriğin ve özgün araştırmaların Vikipedi'de yer alamayışını düzenleyen ve açıklayan kurallar hakkında bilgi almak için şu ve şu sayfaları okumanızı öneririm. Ancak yine tekrar edeyim, kendi sitenizden buraya birebir kopyala-yapıştır yapmanız telif hakları nedeniyle kabul edilemez. Tartışma sayfasına gelince, takdir ederseniz ki binlerce maddenin her birinin tartışma sayfasını izlemek mümkün değildir. Yani o mesaj görülmemiştir. Her deneyimli vikipedist size yardımcı olacaktır emin olun. Vikipediyi daha iyi tanımaya çalışmanızı rica ederim, bunun için mesajlardaki bağlantılara (mavi renkteki yazılar) tıklayarak o sayfaları okuyun lütfen. Vikipediyi daha iyi tanıyıp, katkılarınızın sürmesi dileğiyle. İyi vikiler--Merube 89msj 18:30, 20 Ekim 2009 (UTC)

Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için belirtmekte fayda var, izin verdiğinize ilişkin maili o sitenin sunucularından atmanız gerekiyor. Metnin GÖBL ile lisanslandığını belirtiyorsunuz yani. OTRS ile ilgilenen kullanıcılardan Kullanıcı:Yabancı'dan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. İyi vikiler--Merube 89msj 18:40, 20 Ekim 2009 (UTC)