İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Punkcu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye hoş geldiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Punkcu, öncelikle Vikipedi'ye hoş geldiniz.

Benim ismim Nazif ve ben de sizin gibi özgür bilgiye katkıda bulunabilmek adına buradayım.

Kısa sürede içerisinde sizi de Vikipedi'nin aktif kullanıcılarından biri olarak görmek beni memnun edecektir.

Bu sebeple size dostça birkaç öneride bulunmak ve nereden başlayabileceğiniz konusunda fikir vermek isterim.

Başlangıç olarak, değişiklik yapma konusundaki videolu anlatım veya yardım sayfası sizin için faydalı olabilir.

Bunlara ek olarak, sayfalarda kullanılan kodları anlatan rehberden öğrendiklerinizle deneme yapabilirsiniz.

Ayrıca herhangi bir sorunuz olursa hiç çekinmeden, mesaj sayfamı kullanarak bana ulaşabilirsiniz.

Diğer kullanıcılar ile nasıl iletişim kuracağınızı ise bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim... Nazif İlbek 06:39, 22 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba, 2 kez silinen Indigo sayfasını 3. kez düzenliyorum. Sayfayı reklam unsurlarından arındırarak bilgi verici hale getirmeye çalıştım. Umarım bu kez başarılı olabilmişimdir. Saygılarımla. Punkcu (mesaj) 11:52, 28 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba. Öncelikle Vikipedi'ye katkıda bulunma çabalarınızdan dolayı memnun olduğumu belirtmek ister, teşekkür ederim. Bahsi geçen madde kayda değer olmadığı gerekçesiyle silinmek üzere işaretlenmiş. Bu sebeple sayfayı oluşturmadan önce Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasını en az bir kez okumak ve bu yazıya göre metni yeniden incelemek faydalı olacaktır. Herhangi bir sorunuz olursa veya bir sorun yaşarsanız hiç çekinmeden ve aynı şekilde bana ulaşabilirsiniz, yardımcı olabilmek beni memnun edecektir. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 12:39, 28 Mayıs 2012 (UTC)
Tekrar merhaba Nazif Bey. İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. Indigo'nun, verdiğiniz linkteki 1. 5. ve 6. kriterleri karşılamakta olduğunu görüyoruz:
1. kriterle ilgili olarak arşivimde grupla ilgili haber ve köşe yazılarından oluşan bir dosya dolusu küpür mevcuttur. Örnek olarak internetteki şu örneğe göz atabilirsiniz: http://www.turkcebilgi.com/kose-yazisi/82047/pijamani-kap-da-gel. İstenirse diğer örnekleri de e-posta yoluyla tarafınıza ulaştırabilirim.
Şu anki grup üyelerinden Tansu Kızılırmak, aynı zamanda 22 senelik bir geçmişe ve 8 albüme sahip ülkenin önde gelen rock gruplarından Kesmeşeker'in de elemanıdır. Aynı zamanda yine grubun üyelerinden Yankı Sivrikoz da ilk albümü Merhamet'i 2009 senesinde piyasaya çıkarmış olan Anemi grubunun elemanıdır. Geçmişte grupta yer almış diğer listelenen müzisyenler de buraya yazamayacağım kadar çok projede ve albümde yer almışlardır. Dolayısıyla maddenin 5. kriteri de karşılamakta olduğunu söyleyebiliriz.
Her ne kadar biraz subjektif gibi görünse de grubun "belli bir yöre veya kentte mahalli eğlence tarzının önde gelen bir temsilcisi olması" dolayısıyla 6. kriteri de karşıladığını düşünüyorum. Zaten kriterlerden birinin bile karşılaması bile yeterli olacağından grubun ve maddenin "kayda değer" olduğunu söyleyebiliriz. Yanılıyor muyum?
Saygılarımla.
Punkcu (mesaj) 13:06, 28 Mayıs 2012 (UTC)
Merhaba. Kayda değerlik konusunda çekincelerini belirten diğer kullanıcılar da olmuş ve bu durumun olmasının gayet normal olduğunu belirtmek isterim. Çünkü maddedeki içeriklerin herhangi bir kaynağı bulunmuyor. Maddenin yazımı sırasında, maddenin kayda değer olduğunu güvenilir kaynaklarla doğrulatarak maddeye eklediğinizde benzer bir sorun yaşamazsınız. Yani kısaca kayda değerlik kriterlerini karşıladığını madde açıkca belli etmeli, bu da kaynakça ile mümkün. Herhangi bir sorunuz olursa veya bir sorun yaşarsanız mesaj atabilirsiniz. Kolay gelsin. Nazif İlbek 13:16, 28 Mayıs 2012 (UTC)
Merhaba, yani sonuç olarak Indigo maddesi kalıcı olabilecek mi? Halen silinecek sayfalar arasında görülüyor. Şu aşamada yapmam gereken bir şey var mı? Punkcu (mesaj) 13:43, 28 Mayıs 2012 (UTC)
Tekrar merhaba. Şu aşamada yapabileceğiniz çalışmaların başında madde içeriğini kaynaklandırmak ve kayda değer olduğunu güvenilir kaynaklarla desteklemek geliyor. Hakkında yazılmış haberler, aldığı ödüllerin sayfası, röportajlar, köşe yazıları, televizyon haberleri gibi... Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Saygılarımla. Nazif İlbek 13:50, 28 Mayıs 2012 (UTC)