Kullanıcı mesaj:Odanessy

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

E-postaya cevap[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Vikipedi'nin resmi adresine gönderdiğiniz e-postayı okudum ve buradan cevap versem daha uygun olacak diye düşündüm.

Biyografinizi içeren madde belirttiğiniz gibi telif ihlali nedeniyle silinmiş. Sitenin de size ait olduğu ortada, ancak Vikipedi'nin telif politikasının bu konuda alışılagelmişin dışında koşulları mevcut.

Bir eseri (bu metin olur, resim olur) başka bir platformda yayımladığınız an o eser bu platformun lisansı ile lisanslanmış oluyor. Platformun belirli bir lisansı yoksa da telif hakları saklı kabul ediyoruz, zira projemizi yürüten Wikimedia Vakfı, Amerikan telif hakkı kanunlarına tabi ve söz konusu kanunlara göre yayımlanmış her türlü eserin telif hakkı, aksi belirtilmedikçe ve lisans belirtilmemiş olsa bile eser sahibine ait.

Bu nedenle böyle bir içeriğin Vikipedi'de yer alabilmesi için Creative Commons'la serbest bırakıldığına dair bir izin yazısının yine aynı adrese e-posta ile gönderilmesi gerekir normal şartlarda. Ancak sizin durumunuzda bir başka kriter devreye giriyor, o da kayda değerlik...

Kayda değerlik kriterlerimizi ve konulara ayrılmış alt kriterleri incelerseniz ne yazık ki kayda değerlik kriterlerini sağlamadığınızı göreceksiniz. Bu nedenle de biyografinizin Vikipedi'de bulunması, en azından bu kriterleri karşıladığınız güne kadar mümkün değil.

Bu durumun hoşunuza gitmeyeceğini az çok tahmin edebiliyorum, ancak siz de ansiklopedimizin belirli bir standardın üstünde tutulabilmesi için bu tür kıstaslara kesin olarak ihtiyaç duyduğumuzu tahmin ve takdir edersiniz.

Umarım sadece otobiyografinizle sınırlı kalmaz, ilgi duyduğunuz diğer alanlarda da Vikipedi'ye katkı sağlamaya karar verir, özgür bilginin gelişip yayılmasını amaçlayan gönüllülerin oluşturduğu bu proje için bir tuğla da siz koyarsınız.

İyi günler ve çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Gönüllü iletişim ekibi adına

Vito Genovese 13:27, 9 Aralık 2009 (UTC)