Kullanıcı mesaj:Muhasibi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Eklenecekler[kaynağı değiştir]

Sufizm ve Tasavvuf maddeleri[kaynağı değiştir]

Selam. İkisi benziyor. Kaynaklar vs. Fakat içeriği tam aynı değil. Bunu tartışılarak halledilmeli. Ve konsensus oluşmadan yönlendirme işlemleri de yapılamaz. İyi çalışmalar. Takabeg 12:08, 6 Ocak 2008 (UTC)
Ek: 4 tane ~ yazarak imza ve tarih, saat ekleyebilirsiniz.

Sufizm maddesinin bi yaz bıraktım. Ayreten size soracağım. Şu şablon en:Template:Sufism'ın geliştirilmiş Türkçe versyonunu yapsak mı? Fikrinizi almak istiyorum. İyi çalışmalar.Takabeg 21:44, 7 Ocak 2008 (UTC)
merhaba. Tasavvuf maddesi bence konuyu açık ve net olarak açıklamaktadır. Maceraya gerek yok. Son bir yılda bu konuyla ilgili 3000 sayfaya yakın orjinal eserleri okudum. Bunlar tamamen günümüzün siyasi atmosferinden uzak, en yakın yazılanı 1100 lü yıllarda yazılmış eserlerdir. Zten bu wiki ile tanışmam da tasavvufu aramamla başladı. Wiki'deki maddeyi ve içindeki yanlışları görünce üye oldum. Demem odur ki Maddede eksik varsa dolduralım. İtiraz varsa tartışalım. Amerikalılar Mevlana'yı görmeye Türkiye'ye geliyor, biz tasavvuf maddesini yazmaya Amerikaya gideceğiz. Uygun düşmez. Bizim kültürümüz bu madde için ithal eden değil ihraç eden makamda. Bizim yazdıklarımızı çevirip ingilizce Viki'ye koymayı talep ediyorum. Selamlar... Muhasibi 22:26, 7 Ocak 2008 (UTC)

Öncelikle bildiğiniz gibi İngilizce konuşan sadece Amerikalılar değil. Dünyada Sufizm ile ilgili araştırmalar İngilizce ile yapılıyor. Müslüman olan araştırmacılar da İngilizce olarak makaleleri yazar ve konferanslarda konuşurlar. O yüzden İngilizce'deki bilgilerinin Amerikalı kaynaklı veya Amerikalılara ait olduğunu düşünmemiz yanlıştır. Birleştirme olayına gelince iki maddede yazılanları birleştirmek biraz zor. Zaten iki maddede 'Birleştir' şablonu gören okuyucular hem Sufizm maddesine hem de Tasavvuf maddesine göz atarlar. Acele etmemiz gerekmez. Sufizm o kadar hafif madde değil. İki maddeye bugüne kadar emekleri harcamış arkadaşlar belki şu an bu ortamda değillerdir. Onlara da saygı göstermemiz lazım. İşin kısacası acele işe şeytan karışır. İyi çalışmalar. Takabeg 22:41, 7 Ocak 2008 (UTC) Ek: II. Abdülhamit maddesinde gösterilen Cevat Rıfat Atilhan'ın eseri için ne dersiniz? Takabeg 22:41, 7 Ocak 2008 (UTC)

Cevat Rıfat da Allah'ın kulu. Hor görmeyelim lütfen. Aşırı gitmiş olması söylediklerinin yanlış olduğu anlamına gelmez. Yada benim onun aşırılıklarını onayladığım anlamına da gelmez. Ama bence katı bir yahudi lobisinin olduğu ve karşı seslerin kısıldığı bir dünyada Cevat Rıfat eksikleri ve yanlışları ile de olsa bir cesaret örneği. Kişiliği üzerinde değil söyledikleri üzerinde durmakta fayda var. Kendisi bu konuda taraflı olmakla birlikte hedef aldıkları da taraflıdır. Dolaysıyla bilim adamı septik olmalı. Cevat Rıfat hedef aldığı kesime karşı insanların septik olmasına neden olmuştur en azından. Çünkü onun söylediklerini söylemek herkesin harcı değil. Bence Cevat Rıfat'ın aşırılıklarını ve yanlışlarını bilerek söylediklerine kulak verelim. Böylece yanlışlarından bize zarar gelmez. Bu da hep unuttuğum imzam. Muhasibi 20:44, 9 Ocak 2008 (UTC)

Cevat Rıfat Atilhan'ın kitabı kaynak olarak göstermiştiniz. Ancak pek güvenilen şahısiyet değil (yazdıklarının hepsi yalandır demiyorum). Ayrıca Cevat Rıfat general değil. Kendisi milis generali diyor da dayanağını bulamadım. Bana kalırsa başka kaynaklar gerekiyor. İyi çalışmalar. Takabeg 21:54, 7 Ocak 2008 (UTC)

Lütfen mesaj sayfalarını boşaltmayınız.[kaynağı değiştir]

    • Acemiyiz, kusurumuz affola. Muhasibi 21:52, 8 Ocak 2008 (UTC)

Merhabalar, açtığınız bu madde, bu ve şu adreslerden alıntı gibi duruyor. Maddeleri kendi cümlelerimizle yazmak durumundayız. Başka sitelerden alıntı yapamayız. İsterseniz maddeyi düzeltin, yoksa telif ihlali nedeniyle silinmek durumunda kalacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 20:52, 9 Ocak 2008 (UTC)

    • bir kısmı alıntı değildir. alıntıları sileceğim. ya sabur. yalnız orası hüdayi vakfı, yani aziz mahmud hüdayiyi tanıtmakla görevli bir vakıf. ordan bu bilgileri vermenin telif ihlali olduğunu pek zannetmiyorum. neyse bakacağız çaresine. Muhasibi 11:37, 10 Ocak 2008 (UTC)

Mesaj bırakma[kaynağı değiştir]

  • Bir kullanıcıya mesaj bırakmak istediğiniz zaman o kullanıcının imzasındaki ileti bölümüne tıklayın lütfen. size gönderilmiş mesajların yanıtlarını kendi mesaj sayfanıza bıraktığınız için muhtemelen iletmek istediğiniz kişiye ulaşmanız zor olacaktır. --maderibeyzamsj 11:47, 10 Ocak 2008 (UTC)

anlam ayrımı nasıl yapılır?[kaynağı değiştir]

Allah dostu anlamındaki Veli ile Allah'ın ismi olan Veli'yi ayırmam lazım. Nasıl yapabilirim? Muhasibi 16:07, 16 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba, Allah'ın adlarından olan Veli, burada zaten var. Allah dostu anlamına gelen Veli içinse, Veli (Allah dostu) şeklinde yeni bir sayfa açabilirsiniz. Anlam ayrımı sayfası da bu ikisini içerek şekilde "Veli (anlam ayrımı)" olarak daha sonra yaratılabilir. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 16:37, 16 Ocak 2008 (UTC)

Vikipedi sayfalarına zarar vermeyin[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoşgeldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan, boş, hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler.

Sağlamcıileti 14:46, 26 Ocak 2008 (UTC)

Kollektif çalışma ve fikirler[kaynağı değiştir]

Sayın Muhasibi, katkılarınıza birşey demiyoruz. Ancak bir madde hakkında birinin bir kaygısı varsa bu tartışılır, çözülür, sonra şablon kaldırılır. Bilmiyorum biliyor musunuz burada şablon kaldırmak vandalizmdir. Kimse o şablonu size, başkasına ve ya madde konusuna olan düşmanlığından, gıcıklığından koymamıştır. Maddenin gelişmesi, taraflı yeri varsa bunun düzeltilmesi için koymuştur. Bunu önce o kişi ile tartışın ve anlaşın. Kollektif çalışmak budur, başkalarının fikirlerine saygı göstermektir. Saygılar.Sağlamcıileti 16:58, 26 Ocak 2008 (UTC)

  • Söz konusu madde çok sık olarak vandal girişimlere maruz kalmaktadır. İlgili içeriği neden çıkardığınızı maddenin tartışma sayfasına yazmazsanız, eklediğiniz bilgiye kaynak göstermezseniz ben de sizin niyetinizi bilemem, düşünce okuyamam. Geri almam normal bir işlemdir.  Levent İleti Katkılar   17:53, 14 Mart 2009 (UTC)