İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Khutuck/Vikipedi Nedir

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Başlık önerileriniz[kaynağı değiştir]

Böyle bir makale için aklımda bir başlık yok, önerileriniz? Khutuckmsj 19:46, 8 Ekim 2008 (UTC)

  • Destek Destek Kısa ve az bağlantılı olursa iyi olur. --Levent Abi ileti 19:50, 8 Ekim 2008 (UTC)
Hiç bağlantı olmaması bence daha iyi olur :) Sonuçta kağıda basılması amacıyla yaptığımız bir çalışma. Khutuckmsj 19:52, 8 Ekim 2008 (UTC)
  • "Özgür Ansiklopedi"? Klişe ama hem yaratıcı hem de kısa bir şey bulmak o kadar kolay olmayacak ^_^ İmece, işbirliği, özgürlük vs. gibi vurguları olan kısa bir başlık güzel olabilir... - - noumenon Θ mesaj 15:59, 9 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba, Wikimedia Vakfı Nedir? sorusuna bir cevap aradım. Özellikle vakfın sitesinden yararlanarak küçük bir girizgah yazdım. Daha çok her vikipedistin bu vakfın ve wikimedia'nın bir parçası olabileceğini vurgulamak isterdim. O yüzden Ting Chen'den ve diğer adı olan user:wing'in mütevelli heyetinde olmasını yazmadan edemedim. Birkaç kelime ile finansal kaynaklardan, diğer ülkelerdeki girişimlerinden bahsettim. En basit tabiriyle vakfın amacının internet kullanıcılarına bilgi sunmak olduğu biliniyor. Bu konudan bahsetmek gerekli, zaman bulduğumda ilgilenirim. Bilmiyorum bu tarz bir yazı mı bekleniyordu...Kısa, okunması kolay, popüler bilgiler içeren...Umarım esinlenilecek bir girizgah olmuştur. İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 17:22, 13 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Arkadaşlar Jimbo'nun şu videosundan bir şeyler çıkarabiliriz gibi geliyor: [1]. Gerçekten pek "heart-felt" ve "touching" video hazırlamışlardır - sanırım gören herkes bir şeyler bağışladı ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 17:57, 13 Ekim 2008 (UTC)

Yazı dilinde Wiki'deki didaktik anlatımda kullanılan "düzenlenmekte", "yapılmaktadır" gibi sözcükler yerine "düzenleniyor", "yapılır" gibi daha akıcı sözcükler kullanmayı öneriyorum, hemen hemen her dergi yazıların okunabilirliğini arttırmak için bu yöntemi kullanıyor (kullanmakta değil :P). Kabul ederseniz ona göre düzenleyeceğim :) Khutuckmsj 00:37, 14 Ekim 2008 (UTC)

Elbette, doğrusu da bu...iyi çalışmalar...Vikipedist 02:09, 14 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Hep birlikte bir şeyler kattığımızı düşünürsek aralarda uslûp kopuklukları ve farklılıkları da olacak zaten... bence en iyisi hep birlikte bir taslak çıkartmamız daha sonra da elbirliği ile uslûbuyla oynamamız, daha dergi-makalesi formatında ve araya çeşitli eğlenceli/ilginç bilgiler de katarak metni hem daha akıcı hem de daha okunabilir kılmamız... Bununla birlikte tabii uslûpla oynamaya hemen şimdi başlayabiliriz ama henüz çok bilgi eksikliği olduğundan yeni gelen bilgilerle uslûp yine büyük oranda bozulacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 17:13, 14 Ekim 2008 (UTC)


Grafik ekler[kaynağı değiştir]

Bilim-teknik dergisinde yayinlanayacaksak bence madde sayisi-zaman grafiginin diger dillerle karsilastirmasini verebiliriz: "Vikipedi:Türkçe Vikipedi'nin büyüme modeli" sayfasinda 2007 nisan ayina kadar 11-30. siralarindaki dillerin buyume egrileri ogretici bence. Bu hem makaleyi destekler hem de olumlu bir rekabet duygusu da olusturabilir..

Daha detayli grafikler icin http://stats.wikimedia.org/EN/Sitemap.htm sayfasindaki istatistikleri de kullanabiliriz..Buradaki benzer grafigin avantaji('official article count' sayfasinda 4. grafik) 2008 yilina kadar uzuyor, dezavantaji ise ayni grafikte 19 yerine sadece 9 ulkeyi karsilastiriyor.. --sinsisansar 22 Ekim 2008 (UTC)

Güzel fikir. Yalnız dergide basılabilmesi için çok yüksek (2000x2000 gibi) bir çözünürlüğe ihtiyaç var. Khutuckmsj 12:17, 22 Ekim 2008 (UTC)

  • Şu nasıl? En azından bilgi ve çizim açısından fikir verebilir belki...

Türkçe Vikipedi ve diğer Türkçe kaynaklar[kaynağı değiştir]

  • Baktığımızda genel ağ ortamında en kapsamlı "Türkçe" kaynağı Vikipedi. Yavuz Muharebe Kruvazörü gibi çoğu maddemiz bu şekilde. Bu gibi bilgiler eklenerek "Genel ağdaki en kapsamlı Türkçe kaynağı" şeklinde bir başlık açılabilir. امپريان-ileti 12:11, 25 Nisan 2012 (UTC)