İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Jumpeax/Arşiv 6

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız!
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır!
Bu sayfa Jumpeax/Arşiv 6 adında bir mesaj arşiv sayfasıdır.
Eğer mesajlarınızı arşivlemek istiyorsanız bu bağlantıyı takip edin!

İstikra metodu[kaynağı değiştir]

  • Hocam merhabalar. İslam felsefesinde istikra metodunu kullanan İslam filozofları hakkında yeni bir madde açmak istiyorum. Uygun olur mu? Yada İslam felsefesi maddesi altında alt başlık olarak İslam felsefesinde istikra metodunu kullanan İslam filozofları şeklinde tanımlasak daha mı uygun olur? Çok teşekkür ederim. Hayırlı geceler. Jumpeax (mesaj) 21:01, 24 Mart 2016 (UTC)
Merhaba Sn. Jumpeax, bence ikincisi daha uygun olur, diye düşünüyorum. Yine de siz bilirsiniz :) Kolay gelsin..--Eğitmenmsj 21:12, 24 Mart 2016 (UTC)

Merhaba İnternion. Kullanıcı kibeleye kukla mı dediniz yoksa ben mi yanlış yorumlamaktayım? Merakımı mazur görün. Hayırlı geceler dilerim. Jumpeax (mesaj) 18:39, 27 Mart 2016 (UTC)

Sevgili @Jumpeax Kibele'ye öyle bir yorum yapmadım. Ama biraz şüpheliyim doğrusu, Kullanıcı:Hannahannah olabilir bana göre. Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Kibele sayfasındaki Kürşad Avan'ın kanıtları ise içler açısı, öyle demiyordum ama şüpheliyim --İnternionmsj 18:43, 27 Mart 2016 (UTC)

kategori birleştirme[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Sn.Jumpeax ,

Öncelikle geç cevap verebildiğim için özür dilerim. İslam düşünürleri kategorisinde 'filozof' tanımına uygun olanları değiştirdim. Ancak, şuradaki şahsiyet için filozof kategorisi uygun olur mu? İkincisi şuradaki önemli şahsiyet için filozof kategorisi ile birlikte 'düşünür' ibaresi de madde içeriğinde yer almakta ve üstelik madde seçkin bir madde. Bahsettiğim maddelerde değişiklik yapamadığım için talebinizi tam olarak yerine getiremedim. Eğer bir açıklama yapabilirseniz bu konuda, yine bakarım. Selam ve sevgiler, iyi çalışmalar..--Eğitmenmsj 20:33, 1 Nisan 2016 (UTC)

  • Merhaba Sn.Jumpeax ,

Sürüm kontrolü yaparken gördüm, şuradaki değişikliğinizde çoğunlukla büyük harfler kullanmışsınız. O yüzden katkınızı onaylayamadım. Baş harfler dışında, diğerlerini lütfen küçük harfe dönüştürebilirseniz iyi olur. Selamlar, iyi çalışmalar..--Eğitmenmsj 20:28, 9 Nisan 2016 (UTC)

  • Syn. Vikiçizer, nasılsınız, hizmetliliğiniz hayırlı olsun. Şurada içeriğe yerleştirilen Karaman tarihi kategorisini kaldırdım. Fakat Rapsar vandalizm amaçlı diyerek geri aldı. Bu olayın Karaman tarihiyle ne alakası var? O kategorinin oraya konulması doğru mu? Size danışmak istedim. Müsterih olunsun mu? Teşekkür ederim. İyi akşamlar. Jumpeax (mesaj) 19:01, 11 Nisan 2016 (UTC)
Teşekkür ederim. Kötü olayların bir coğrafi birime mal edilmesi gözüyle bakarsak kategori bile eklemekte zorlanırız. Bence bu konuya sadece kategorizasyon açısından bakın, o zaman eklenmesi gerektiği, en azından çıkarılmaması gerektiği ortaya çıkar. Konunun elbette Karamanla, Karaman halkıyla ilgisi yok ama maalesef tarih bunu kaydediyor. Her vilayette benzer kötü olaylar meydana gelebilir, gelmiştir. Türkçe dışında diğer dillerde de iyi ya da kötü bir olay bir yerleşim biriminde meydana gelmişse "X tarihi", "X tarihinde suçlar", "X'de işlenen suçlar" gibi kategorilere eklenirler. Geri almanızın gerekçesini açıklayabilseniz vandalist bir hareket olmadığı anlaşılırdı sanırım. Ama kategorizasyon açısından bunlar şehir tarihine eklenir, iyiyetli ama yanlış bir kategori çıkarma olmuş diyelim. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 19:12, 11 Nisan 2016 (UTC)
Mesajınız için teşekkür ederim. Fakat demek istediğim mevzubahis kategori şehir açısından tarih bilimini mi baz alıyor? Yoksa genel olarak bir tarihten mi söz ediyor? Eğer tarih bilimini baz alıyorsa o olayın bu kategoriyle hiç bir ilgisi olamayacağı konusunda düşüncelerimi sunmak isterim. Sağ olun. Jumpeax (mesaj) 19:16, 11 Nisan 2016 (UTC)
Sonuçta vikipedi bir dijital ansiklopedi. Dijital ve web tabanlı olmanın bir yönü de "baz almalarda" esnekliktir. Tarih bilimini de baz alır, coğrafi olarak olayın gerçekleşmiş olmasını da baz alır. Mesela 1402 yılında Ankara Savaşı Çubuk'ta yaşanmıştır. "Çubuk tarihi" kategorisinde Ankara Savaşı yer alabilir. Çubuk'la alakası orada bu savaşın yaşanmış olmasından öteye gitmez ama inkar edilemez bir coğrafi yaşanmışlık vardır. Bu Karaman olayı da buna benzer. Olumsuz bir olay olması doğal olarak sizi de birçok kullanıcıyı da tereddüte düşürebilir ama kategorizasyon açısından durum böyle. Karaman'da olduğu için "Karaman tarihi" kategorisinde madde yer almalıdır. Başka yerde yaşansaydı orası eklenecekti...Vikiçizer (mesaj) 19:27, 11 Nisan 2016 (UTC)

Selamlar,

Şikayet sayfasında, hem kendinizi hem de topluluğu yorduğunuz için 1 hafta süre ile engellendiniz. Engel süreniz boyunca mesaj sayfanız açık olacaktır. --e.c. 17:44, 12 Nisan 2016 (UTC)

Buna da tamam. Jumpeax (mesaj) 17:47, 12 Nisan 2016 (UTC)

Anne Richard oyuncu[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Anne_Richard - Madden hakkında yardımcı olurmusunuz SAS'ta aday..--195.142.6.28 04:29, 14 Nisan 2016 (UTC)


engelleme hususu hakkında[kaynağı değiştir]

(...)--176.33.220.63 16:36, 17 Nisan 2016 (UTC)

  • Merhaba Sn. Jumpeax,
Engel almanıza elbetteki üzüldüm. Sn. e.c. ' nin engel açıklamasını okudum mesaj sayfanızda. Keşke o tür tartışmalara girmeseydiniz. Her neyse.. Aldığınız engel, bence vikipediyi hepten bırakmanızı gerektirmiyor. Engel süresi 1 hafta olarak belirlenmiş. İsterseniz tartışma ortamından uzakta kendinizi dinleyin bir süre yani istirahat sayın bu süreyi. Tartışma ortamlarına gerek olmadıkça katılmadan, ansiklopedinin doğru içeriğe kavuşması anlamında gerçekten size ihtiyaç var. Benden yana size ve sizin gibi insanlara her zaman hakkım helâl olsun. Zaten ne hakkım olabilir ki üzerinizde. Birbirimizi bugüne kadar hiç görmedik, biraraya gelip, bir bardak çay dahi olsun içemedik. İnşallah o da nasip olur bir gün. Ama tekrar söylüyorum, kararınızı lütfen tekrar gözden geçirin. Burada sizinle birlikte daha yapacak çok işimiz var :) Ben de size teşekkür ediyorum. Siz de Allah'a emanet olunuz. Selamlar..--Eğitmenmsj 21:22, 17 Nisan 2016 (UTC)
Syn.Hocam değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Fakat IP adresinden gönderilen yazıyı ben yazmadım. Galiba kukla eklentisi :), Üslubum taklit edilmiş. Bu tür yazılara (IP'den gönderilen, benim bizzat bu hesaptan göndermediğim) mesajlara itibar etmemenizi, silmenizi rica eder, değerli görüşlerinizden ötürü saygılarımı sevgilerimi sunarım. Dediğiniz gibi inşaallah bir gün demli bir çay içip sohbet etmek nasip olur :) Hayırlı geceler. İyi çalışmalar. Selamlar. Jumpeax (mesaj) 23:03, 17 Nisan 2016 (UTC)