İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Dersimli~trwiki

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

sekana, dersimlisin herhal, kürtce hakkinda konusalim biraz.Sero 20:35, 23 Mart 2006 (UTC)

ilkin ben xozatliyim, gerisine gelince. bilimsel olarak dogru dili ele aliyor, fakat bazi iddialari gercek göstermek dogru degil. Nemrut Kürtce olabilir, ama o Kürttür demek dogru olmaz. Kürtce olduguna isaret etmek yeterlidir. Yada Tiger in Kürtce olduguna. Ari bir Kelime oldugu kanaatine vardim, cünkü bircok dilde böyle. Eski isimler, Kürtcede haylan var diye Kürtce demek dogru degil, Kürtcenin eski Ari dillerine yakin olmasina isaret edilmali. sence? belki yanlisim.Sero 20:42, 23 Mart 2006 (UTC)

sen kendini yüceltme, baskasi seni yüceltsin diyerek kapatalim konuyu. avrupada almanlar asyadan baska bir hak, tahmin et, dünyayi kendinden cikma görüyorlardi ve hayla öyle görürler simdide buna biz baslamiyalim. kolay gelsin. almancan nasil?

ok. viel erfolg noch, nach eine weile wirst du auch von allen möglichen angegriffen werden. ich mach schluss für heute.Sero 20:56, 23 Mart 2006 (UTC)

Merhaba, Kürtçe maddesinin tartisma bolumunu okuyup ne konulari degistirdiginizi aciklamadan degisiklik yapmayiniz. Konu ile ilgili olmayan yazilardan lutfen kacinin; icerikleri baska maddelerde yazabilirsiniz. Lehceler ve bazi diger basliklari ayri maddeler halinde yazmayi dusunuyoruz. Gerekirse ileride birlestirilir, lutfen geri almayin. Saygilar, Citrat 13:58, 24 Nisan 2006 (UTC)

  • Yazdıklarınız beni düşündürdü doğrusu; Kürd olduğunu da bilmiyordum. Kürd denilmemesinin nedenlerinden biri Türkçedeki sözcüklerin normalde b, c, d ve g harfleriyle bitmemesi ve Kürt de t harfiyle bittiğinden Kürdistan derken t harfinden d harfine yumuşama olması olabilir. İyi çalışmalar. Bahar 13:02, 30 Haziran 2006 (UTC)

Your account will be renamed[kaynağı değiştir]

09:07, 20 Mart 2015 (UTC)

23:58, 22 Nisan 2015 (UTC)