Kullanıcı mesaj:Cuma ESENTÜRK

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • lütfen maddelere isminizi eklemeyin. çıkartılacaktır. imzanızı sadece mesaj sayfalarında kullanın. --kibelemesaj 22:02, 11 Ocak 2008 (UTC)--kibelemesaj 22:02, 11 Ocak 2008 (UTC)

Telif hakları konusuna dikkat ediyorum. KÖYÜMÜZ İĞDECİK adlı kitaptan aynen aldığım bölümler mecburen oldu. Bunlardan da yazarının haberi var. Üsluba gelince, ben resmi bir tarihçi değilim. Bu çalışmayı da akademik seviyede ya da bürokratik bir resmiyet ve ciddiyet içinde görmüyorum. Hatta başlangıçta bunu nostaljik bir olay olarak görmüştüm. Hem kendim, hem de okuyacak İğdecik'liler için. Çünkü sonuçta burası bir köy ve resmi bir tarihi de yok. Ama madem istiyorsunuz ve site üzerinde emeğiniz ve haklarınız var, ben de uymaya çalışayım. Ancak şunu da belirtmem gerekiyor. Bire bir neyin yazılıp, neyin yazılmayacağı, daha doğrusu yazıl(a)mayacağı konusunda da tereddütlerim var. Ben olaya biraz da İğdecik öznelinden bakılması gerektiği düşüncesindeyim. Yardım ve uyarılarınız için teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Cuma ESENTÜRK 19:00, 15 Ocak 2008 (UTC)

  • yazarının bu hakları tümüyle devrettiğinden haberi var mı onu bilemiyoruz ama. buraya eklenen içerik artık yazarının üzerinde hak iddia edemeyeceği bir statüye geçiyor. lütfen hem yazarı bu konuda bilgilendirin, hem de vikipediye bu hakları devrettiğine dair bir mail göndermesini sağlayın. aksi taktirde bu aynen alınan bölümleri buradan çıkartmak gerekli.
ikinci olarak sizin ya da bizim burayı nasıl bir gözle gördüğümüzden daha önemli olan bunun bir ansiklopedi olduğu gerçeğidir. yani burada kendimiz için değil, herkes için bir bilgi deposu oluşturuyoruz. hem üslubunuzda, hem de eklediğiniz bilgilerde bunu akıldan çıkartmamakta fayda var. ayrıca daha önce çıkartıldığı halde isminizi eklemekte ısrar ediyorsunuz. lütfen bu sayfayı sizin ya da köylülerinizin özel bir sayfası olarak algılamayın. bu vikipedi'nin bir sayfası.. burada hiçbirimizin hakkı yok, kuralları da kişiler koymuyor. teşekkürler, kolay gelsin.. --kibelemesaj 13:21, 20 Ocak 2008 (UTC)

Sayın kibele uyarılarınızı da dikkate alarak gerekli düzeltmeleri yaptım ve yapmaya çalışıyorum. Önce telif hakları ile ilgili konuya açıklık getireyim. KÖYÜMÜZ İĞDECİK adlı kitaptan mecburen yaptığım alıntılardan söz etmiştim. Bunlar muhtarlar ve nüfus rakamlarıdır. Resmi makamlardan almam gereken, benim de birçoğunu bildiğim bu isim ve rakamları adı geçen kitaptan aldım, edindiğim yeni bilgileri de buna ekledim. Üslupta değişiklikler yaptım. Yeterli olup olmadığı konusunda biraz daha ayrıntılı ve örneklemeli yardımlarınızı bekliyorum. Öte yandan bilgiler konusunda ne kadar öznele ve ayrıntılara girileceği konusunda kafam biraz karışık. Kendime 'Mademki geçmişten geleceğe bilgiler aktarıyoruz, öyleyse gelecek kuşakların geçmişte insanların/köylülerin ne tür bir yaşam sürdüğü ile ilgili bilgilere ulaşma hakları yok mudur?' diye soruyorum. Ama bunun ayrıntıları ve üslubu hakkında ne kadar objektif olduğumu bilemiyorum. Yardımcı olmanızı bekliyor, kolaylıklar diliyorum. Cuma ESENTÜRK 18:31, 22 Ocak 2008 (UTC)

kibele, wikipedi sayfaları üzerinden reklam amaçlı siteler var. Bunlar yasal mı? Cuma ESENTÜRK 21:20, 7 Şubat 2008 (UTC)