Kullanıcı mesaj:Contahmet

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. Danbury ileti 16:05, 13 Şubat 2007 (UTC)




VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de oturduğun veya doğduğun il, kent, ilçe ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Kendine bu hali ile senin memleketine yakışır mı bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hali ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve memleketini bütün dünyaya tanıt! Bu zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihine de yer verebilirsin. Orada neler üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye orayı ziyaret etmek gerekir? O yörede tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir?

Bunlar gibi bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle. "Hakkını helal etmediğin" resim telif ihlalinden silinebilir.

Vikipedi:VikiProje Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiyenin yerleşim birimleri hakkında nasıl güzel katkılarda bulunabileceğini burada çok daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Yazdığın maddede örneğin kullanabilceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır. Doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Vikipedi'de deneme yaptığınız için teşekkürler. Denemeniz çalıştı, ancak şu anda ya geri alındı ya da silindi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Ansiklopedimize nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.

Dreamer 08:46, 17 Şubat 2007 (UTC)