Kullanıcı mesaj:Cenk Manisalı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Cenk,

Vikipedi'ye katkı sağlama kararı aldığınız için topluluk adına yürekten teşekkürler öncelikle yöneticisi olduğun platform nezdinde sana. Kibele benden rica etti konuyla ilgilenmemi, kendisinin de selamı var :)

Bu tip koordine çalışmalar genellikle Vikipedi:Okul projeleri kapsamında yürütülegelmiştir; ancak elbette ki çok benzer olması muhtemel bu projeyi de yürütebiliriz. Ben de elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım.

Bu tür koordine çalışmalar için Vikipedi geleneği bir VikiProje açılması olmuştur her zaman. Portaller ise artık hazır olan, yeterli düzeydeki içeriğin sunumunun bir yoludur. Bu projeyi yeterli düzeyde ilerletir ve Vikipedi'nin denizcilik yönünün geliştirilmesini sağlayabilirsek, bu durumda bir portal açmamamız için de hiçbir sebep yok elbette.

Bir Vikipedi:VikiProje Denizcilik gibi bir sayfa oluşturabilir, tüm çalışmayı burada koordine edebiliriz. Proje üyelerinin Vikipedi'ye ısınma sürecinde yaşayabilecekleri sıkıntıları ve teknik yardım isteklerine de bu sayfa aracılığıyla çözüm bulabiliriz.

Vikipedi üzerindeki çalışmaya katılmayı düşünen üyelerin sayısı ve nasıl bir düzen öngörüldüğü ile ilgili bilgi rica edebilir miyim ben de bu arada? Spesifik detaylara göre daha verimli bir süreç tasarlayabiliriz, ben de bu arada tasarım yönü güçlü arkadaşlardan bir VikiProje sayfası tasarımı isteyeyim ve hazırlıklarımızı yapmış olalım.

Sevgiler

Vito Genovese 09:42, 19 Mart 2011 (UTC)


Tekrar merhaba Cenk,

Geciken cevabım için kusuruma bakmamanı diliyorum. İşten kafamı kaldıramadım dün bütün gün boyunca; ancak şimdi geri dönebiliyorum.

İletişim bilgilerini mesaj sayfamdan çıkardım. Malum, açık bir platformdayız. Bu nedenle özellikle e-posta adresinin reklam robotları olan spambotlar tarafından yakalanması ve reklam için kullanılması kuvvetle muhtemel. Buna olanak sağlamamak lazım :) Bu mesajla birlikte bir de e-posta atacağım e-posta adresimi belli etmek adına, aklına ne gelirse e-posta yağdırmaktan çekinme lütfen.

Bir de mesajını mesaj sayfamın en altına aldım ve imza atılmamış olduğuna dair bir ibare ekledim. Mesajların sonunda dört adet tilde işareti (~~~~) koyar ya da mesaj yazdığın değişiklik penceresinin hemen üzerinde iki adet A harfi simgesi (biri kalın, biri italik yazı için olan) ile başlayan satırdaki dördüncü kalem simgesine tıklarsan da mesajlarına imza atabilirsin. İmzalar kullanıcı sayfasına verilmiş otomatik bağlantılar içerir ve mesajın/yorumun tarihini ve saatini belirtir.

Açıkçası belirli bir ilgili alanını, hobiyi paylaşan insanların oluşturduğu organizasyonlara her zaman imrenmişimdir; burada da denizcilik tutkusuyla bir araya gelmiş insanların, bir nevi uzmanların bir araya gelmiş olması fikri açıkçası heyecanlandırıyor beni. Vikipedi'nin tam da böyle egodan arındırılmış katkılara, destekçilere ihtiyacı var işte. Yoksa o içeriği hazırlayıp kişisel siteye, foruma koymak çok mu zor? Değil. Ancak Vikipedi'ye katkıda bulunma kararı gerçekten takdir edilmesi, bu şekilde insanları harekete geçirerek bu projeye destek olmaya çağırma niyeti ise ayakta alkışlanması gereken bir hareket.

Nihayetinde biz de buradan çıkar sağlayan, para kazanan insanlar değiliz. Hepimiz buraya beğendiğimiz için geldik, özgür bilgi misyonuna inandığımız için kaldık. Topluluğun layık gördüğü bazı ek teknik yetkiler dışında da en ufak bir hak farkı yok aramızda, hepimizin sözü aynı ölçüde değerli ve gerekli daha güzel bir Vikipedi hayaline ulaşabilmemiz adına.

Bugünlerde Vikipedi'ye ayırabildiğim süre açısından iniş-çıkışlı bir seyir izliyorum ama elbette denizcilik projesinin ayağa kalkabilmesi için gereken her noktada yanında olacağım. Proje katılımcılarının katkılarının gözden geçirilmesi, ihtiyaç duyulan yönlendirmelerin sağlanması ve bilgilerin verilmesinde de yetişemediğim bir yer olursa bana kıyasla daha az vakit problemi olan deneyimli bir arkadaştan yardım isterim. Bir sıkıntı olmadan yürütebileceğimizden eminim projemizi.

Bu süreçte Viki yazım dilinin son derece basit kurallarını özetleyen Vikipedi:Hızlı rehber sayfası ilk hediyem olsun; fikirsel bazda projeyi olgunlaştırma konusunda hız kesmeden devamını getirelim olayın :)

Sevgiler

Vito Genovese 10:21, 22 Mart 2011 (UTC)