Kullanıcı mesaj:Ceng

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Said Nursi sayfası[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Dediğiniz gibi daha titizlikle düşünülmüş bir cümle yazılabilir. Burda kastetmek istediğim şudur: Said Nursi, siyasete bulaşmamıştır Yeni Said döneminden itibaren vefatına kadar. Fakat, 50-60 arasında siyasi ve içtimai konularda fikri ve ameli hareketler bulunmuştur. En küçük bir örneği: Normalde gizli oy kullanılması gerektiğini bilen Said Nursi, oy vermeye gittiğinde Demokrat Parti'ye oy vereceğini alenen söylemesi gibi. Yani bu dönemde siyasi ve sosyal konularda, Yeni Said döneminden farklı bir tavır sergilemiştir. Yeni Said döneminde Risale-i Nur'a yoğunlaşmıştır başka birşeyle ilgilenmemiştir. Üçüncü Said döneminde ise Risale-i Nur tamamlanmış ve iman-siyaset-hayat konularındaki görevlerini yerine getirmiştir. Bahsi geçen mektupta da,

"Vatan ve millet ve din namına mükellef olduğum büyük bir vazifeyi, dünyaya bakmadığım için yapmadığımdan, hakikat noktasında affolunmaz bir suç olduğuna ve bilmemek bana bir özür teşkil edemediğine, şimdi bu Afyon hapsinde kanaatim geldi." ifadesinen bu durum anlaşılabiliyor.

NOT:Benim hatam, referansı yanlış vermişim. Şimdi düzelttim. Buraya da ekliyorum: http://www.risaleara.com/oku.asp?id=1978

Baki selamlar. İnşallah, Said Nursi'ye ve vikipediye layık hale getireceğiz bu başlığı. --Terennum Mesaj 09:07, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Ben teşekkür edeim hatırlamanız için. Sizin de geliştirici katkılarınızı beklerim. Selamlarımla --Terennum Mesaj 11:39, 11 Temmuz 2008 (UTC)