Kullanıcı mesaj:Bilgehan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

merhaba bilgehan,
Vikipedi'ye hoşgeldin. Yaptığın katkılar konusunda bir iki şey söylemek istiyorum. Birincisi, Vikipedi bir ansiklopedi, sözlük değil (Sözlük olarak benzer bir proje olan Wiktionary'yi kullanabilirsin). Bu nedenle yazılan maddelerin yalnızca bir tanım olmaması, bir konuyu, kişiyi, yeri ya da olayı anlatması gerekiyor. Elbette iyi yazılmış her madde öncelikle bir tanım da içermeli, dolayısıyla bir makaleye ilk olarak bir tanımla başlamanın bir sakıncası yok. Ancak eğer makale hazırlık aşamasında ise ya da içeriğinde önemli eksiklikler varsa, bunu makalenin sonuna {{taslak}} imini koyarak belirtebilirsin. Bunu yaptığın zaman makalenin sonuna

{{taslak}}

eklenecek. Bu ayrıca, üzerinde çalışılmasına ihtiyaç duyulan maddelerin ilerde kolayca bulunmasına da yardımcı oluyor. Bir diğer nokta da kısaltmalarla ilgili. Bir kısaltma, tanımdan öteye geçemiyeceği için kanımca bu durumlarda yönledirme sayfalarını kullanmak daha doğru.

Bu arada unutmadan belirteyim, bu yukarıda yazdıklarım üzerinde karar verilmiş mutlaka uyulması gereken kurallar değil, yalnızca benim kendi fikirlerim. Önemli olan bu projenin gelişmesi, eğer birileri bir takım işlerin belli biçimde yapılmasını istiyorsa, bence oturup kendi yapmalı, dolayısıyla kimseye tepeden inme kurallar dayatacak değilim.

Ayrıca sen diye hitabetmemin umarım kusuruna bakmazsın, pek çok kişi burada birbirine sen diye hitabediyor, ben de siz hitabetmenin biraz garip kaçabileceğini düşünmeye başladım.

Eğer bana bir yanıt yazmak istersen, lütfen benim sohbet sayfamı kullan.

İyi çalışmalar! atakan 00:43, 2 Jun 2004 (UTC)