İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Alperen/Hizmetlilik Başvuru Anketi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Anket fikri ilk bakışta olumlu görünüyor. Ne kadar kabul görür bilemiyorum ancak bana göre şahane bir fikir. Merak ettiğim yıldız veya rakam kullanılacaksa "hiç fikri olmayanların" -sıfır- puan vermesi uygun olur mu? Bu değerler toplanıp bir yekun oluşturacaksa -sıfır- puan aday için haksızlık olmaz mı? Ana başlıklar yerinde gibi, katılım başlığı için ne öneriyorsunuz? (aktiflik olabilir mi?).-DRG msj 15:20, 30 Mart 2012 (UTC)

Evet o sıfır puan konusunu ben de tam oturtamadım kafamda. Öneriler?--Alperen (tartışma) 19:18, 30 Mart 2012 (UTC)
Sıfır puan yerine "fikrim yok" densin ve puanlamaya dahil edilmesin. En azından oy veren kullanıcının bu konuda fikri olmadığını anlarız, belki bu şıkkı işaretleyecek kullanıcılar bir miktar araştırma gereği duyarlar bu sayede (şıkkın boş kalmaması açısından).-DRG msj 19:27, 30 Mart 2012 (UTC)
Evet onu da düşündüm esasen ama beş kriterden ikisi hakkında fikri yoksa kalan kriterlerin ağırlığı yeterli olmalı mı?--Alperen (tartışma) 19:45, 30 Mart 2012 (UTC)
  • Emeğine sağlık. Bu zorunluluk mu olacak acaba? Böyle olacaksa pek sıcak bakmıyorum ama örnek teşkil etmesi açısından fena olmayacaktır.--RapsarEfendim? 19:53, 30 Mart 2012 (UTC)
Sizce başka hangi kriterler olmalı?--Alperen (tartışma) 20:22, 30 Mart 2012 (UTC)
Yani, bir görüş bildirme işleminin bir kritere bağlanmasını şahsen doğru bulmuyorum. Neyse, buna topluluk karar verecek zaten. Bence üslup gibi bir kriter olmamalı (şaşırttım, değil mi? :), tartışmalara katılım amaç değil araç olmalı (tartışmalardaki fikirlere göre politika hakimiyetinin belirlenmesi) gibi ufak fikirlerim var. Tarafsızlık yine politikalara hakimiyet kapsamında değerlendirilebilir. Aktiflik olabilir, hizmet etmeyen hizmetli neden seçelim gibisinden.--RapsarEfendim? 20:34, 30 Mart 2012 (UTC)
Görüş bildirilmesin demiyorum zaten. Yine görüş bildirilsin ama sonuç oylamaya göre değil ankete göre belirlensin. Beş puanlı beş kriterli 20 oy mu daha iyi bir fikir birliğini verir (toplamda 500 farklı gösterge) yoksa düz 20 tane oy mu? Sen mesela üslup hakkında fikir belirtmezsin, senin oyun diğer kriterlerin ağırlığı hesaplanarak belirlenir. Tartışalım bunu, teklifi kasten yarım yamalak yaptım ki topluluk tarafından tamamlansın. Sen de karalama yap sayfada--Alperen (tartışma) 20:43, 30 Mart 2012 (UTC)