İçeriğe atla

Kullanıcı:Mecnun112/SinanBey

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sinan Nazif Aran
Doğum1967
İstanbul
MilliyetTürk
VatandaşlıkTürkiye Cumhuriyeti Devleti
EğitimMarmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Aile Hekimliği ABD, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü Hastane İşletmeciliği
Dinİslam
ÖdüllerSign of the City Ödülü (2014)
Kariyeri
Çalıştığı kurumlarBasel Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği, Glasgow Nörolojik Bilimler Enstitüsü, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Grup Florence Nightingale Hastaneleri

1967 doğumlu Türk doktoru, akademisyeni ve sağlık yöneticisidir. Almanca ve İngilizce bilmektedir. İki kızı ve bir oğlu vardır.

Mesleki Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

İstanbul Alman Lisesi’nden 1986’da, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1992’de mezun olmuştur. 1993 ile 1997 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini yapmıştır. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü Hastane İşletmeciliği Programı’nı bitirmiştir. Basel Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde ve Glasgow Nörolojik Bilimler Enstitüsü’nde çalışmıştır. 1998-1999 yıllarında TC Hava Kuvvetleri Hava Harp Okulu Hastanesi’nde askerlik görevini ifa etmiştir. 1997-2006 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekim yardımcısı ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı’nda başasistan olarak görev yapmıştır. Bu süre içinde iki kez hastane bilgi yönetim sisteminin reorganizasyonu projelerinde proje lideri olarak yer almıştır. 2005-2006’da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi adına toplu iş sözleşmelerinde işveren temsilcisi olarak, İstanbul Üniversitesi Stratejik Planlama Projesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Birim Planlama Komitesi üyesi olarak ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İnsan Kaynakları reorganizasyonu sorumlusu olarak görev yapmıştır.

2006 yılında Yardımcı Doçent ünvanı alan Dr. Sinan Nazif Aran 2009’a kadar İstanbul Bilim Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı ve Avrupa Florence Nightingale Hastanesi Başhekim Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra aynı yıl önce Grup Florence Nightingale Hastaneleri Genel İdari Koordinatör yardımcısı sonra da COO olarak atanmıştır. Dr. Aran 2013’de açılan Türkiye’nin ilk “yeşil hastane”si olan ve 2014 Sign of the City ödülü alan[1] İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nin proje ekibinde aktif rol almıştır. Halihazırda Grup Florence Nightingale İcra Kurulu üyesi ve COO’sudur.

Dr. Sinan Nazif Aran bilimsel çalışmalarını metabolik sendrom, dislipdemi ve hipertansiyon alanlarına odaklamıştır. 2005 yılında kurulan Lipid araştırma ve Eğitim Grubu’nda kurucu üye ve genel sekreter olarak, 2006’da da TAHUD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve saymanı olarak çalışmıştır. 2004 yılında yapmış olduğu “Relationship between insulin resistance and end-organ damage in white coat hypertension” isimli çalışma American Journal Hypertension’da yayınlanmış ve çok sayıda sitasyon almıştır. [2] [3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "'Sign of the City Awards' gecesinde Türkiye'nin en iyileri ödül aldı". Hürriyet. Erişim tarihi: 1 Şubat 2016. 
  2. ^ "Relationship between insulin resistance and end-organ damage in white coat hypertension". Erişim tarihi: 1 Şubat 2016. 
  3. ^ "Current status of hypertension control around the world". Erişim tarihi: 1 Şubat 2016. 
  4. ^ "Birleşik Krallık Yabancı Yatırımda Rekor Kırdı". Haberler. 
  5. ^ "Florence Nightingale ve GE Sağlık, stratejik işbirliği anlaşması imzaladı". 
  6. ^ "Pembe Kurdele kanser sigortası, Beren'in pembe basketbol topu". Milliyet. 
  7. ^ "Fibaemeklilik ve Group Florence Nightingale". 
  8. ^ "Sağlık Turizmi İş Konseyi Yürütme Kurulu". Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu. 
  9. ^ http://www.neosinerji.com.tr/fibaemeklilik-kadinlarin-yaninda/.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  10. ^ . Detaykıbrıs http://www.detaykibris.com/turk-jeanne-darc-i-ayten-berkalp.html.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  11. ^ "Fox Ana Haber". Fox TV. 
  12. ^ "Video". 
  13. ^ "Tibb Universiteti İstanbul Bilim Universiteti ilə memorandum imzaladı". 
  14. ^ "Baku City Hospital - Group Florence Nightingale".