Kullanıcı:MCauthon/1. Dünya Savaşı Sırasındaki Teknoloji

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Makineli tüfek, I. Dünya Savaşı sırasında belirleyici bir silah olarak ortaya çıktı. Resim: Batı Cephesinde bulunan İngiliz Vickers makineli tüfek mürettebatı.

I. Dünya Savaşı sırasındaki teknoloji (1914-1918) sanayileşme ve seri üretim yöntemlerinin silahlara ve genel olarak savaş teknolojisine uygulanmasına yönelik bir eğilimi yansıtıyordu. Bu eğilim, 1861-1865 Amerikan İç Savaşı sırasında [1] Birinci Dünya Savaşı'ndan en az elli yıl önce başladı ve askerlerin ve stratejistlerin yeni silahlar test ettiği birçok küçük çatışmalarla devam etti.

Fort Reuenthal'da İngiliz doğaçlama silahları

Birinci Dünya Savaşı silahları, önceki dönemde standartlaştırılmış ve geliştirilmiş türleri, yenilikçi teknolojiyi kullanan bazı yeni geliştirilen türleri ve hendek savaşında kullanılan bazı doğaçlama silahları içeriyordu. Zamanın askeri teknolojisi, el bombası, zehirli gaz ve topçu alanındaki önemli yeniliklerin yanı sıra, denizaltı, savaş uçağı ve tank gibi esasen yeni silahları içeriyordu. [2]

Birinci Dünya Savaşı'nın önceki yıllarını, 19. yüzyıl askeri bilimi ile her iki tarafta da çok sayıda zayiatla etkisiz savaşlar yaratan 20. yüzyıl teknolojisinin bir çatışması olarak nitelendirebiliriz. Karada, savaşın sadece son yılında, büyük orduların modern savaş alanına uyum sağlamak ve sayısız yeni teknolojiyi etkili askeri amaçlarla kullanmaya başlamak, yanı sıra komuta-kontrol ve taktik konularında devrim yapmak için etkili adımlar attı. Taktik reorganizasyonlar (örneğin, 100+ kişilik bölükten 10+ kişilik time komuta odağını değiştirmek gibi) zırhlı araçlar, ilk hafif makineli tüfekler ve tek bir askerin taşıyabileceği ve kullanabileceği otomatik tüfekler ile el ele gitti. .

Siper savaşı[değiştir | kaynağı değiştir]

[[Kategori:20. yüzyılda teknoloji]] [[Kategori:20. yüzyılda bilim]] [[Kategori:I. Dünya Savaşı savaş araçları]]

  1. ^ Compare: . ISBN 9781101216835 https://books.google.com/books?id=AvS52cUqjHsC.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  2. ^ Tucker, Spencer C. (1998) The Great War: 1914-18. Bloomington: Indiana University Press; p. 11