Kullanıcı:Karedefter/İBP

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kullanıcı:Ilgaz ER/İBP sayfasından yönlendirildi)


İş Birliği Projesi
“Birlikten kuvvet doğar...”
İş birliği projesi nedir?

İş birliği projesi, Vikipedi topluluğunun birlikte belli bazı konular üzerinde çalışmasından meydana gelen bir projedir. Başka bir deyişle, projenin amacı Vikipedi topluluğunu birlikteliğe teşvik ederek kullanıcılar tarafından verilen adaylıklarla ilgi çekilen konularda işbirliği yapmaktır. Genelde her ay düzenleme, madde açma ve SM Oluşturma konulu üç yeni proje belirlenir. Projenin devamlılığını sağlamak için sorumlular belirlenmiştir. Proje süresi sorumlu tarafından ihtiyaca göre düzenlenebilir. Vikipedistlerin yoğun katılımıyla mevcut proje konusunun hızlı ve etkin bir şekilde bitirilmesi amaçlanır.

Vikipedi İş Birliği Projesi için siz de, yeni proje aday gösterebilir, gelecek proje için görüş belirtebilirsiniz. Aday gösterilecek projenin konusu hakkında herhangi bir kısıtlama yoktur. Eksik gördüğünüz herhangi bir konuyu aday gösterebilirsiniz.

Projenin mevcut sorumlusu Ilgaz ER'dir. Proje sorumlusu gelecek arşivlerde ya da mevcut oylamalarda bir işbirliği projesi konusu bulunmaması durumunda kendi insiyatifi ile bir proje konusu seçebilir. Bununla projenin devamlılığı amaçlanmıştır.

İş birliği nişanları 2012 Maratonu Bir proje önerin! Arşiv
Bu ayın projeleri sizleri bekliyor!

Madde Oluşturma Yarışı[değiştir | kaynağı değiştir]

2012'nin 2. ayının iş birliği projesi olarak yeni madde açma yarışı seçilmiştir. Konu kısıtlaması olmayacak bu iş birliği projesi, 1 Nisan 2010 günü UTC ile saat 00:00'da başladı ve 1 Mayıs 2012 günü UTC ile saat 00:00'da bitecektir.

Puanlama[değiştir | kaynağı değiştir]

Maddelerin açımında, 0 - 10 cümleli eklemeler için 0-5, 10 - 25 cümleli eklemeler için 5 - 11, +25 cümleli eklemeler için de 11 - 15 arası puan verilecektir. Hem kaynaklandırma, hem dosya hem de bilgi kutusu içeren maddeler için ekstra 1 puan verilecektir. Kısa veya orta uzunluktaki listeler, 1 - 3 cümleye eşdeğer sayılacaktır. Kategori ve interviki eklemeleri puanlamaya girmeyecektir. İstisnai olarak, çok uzun listeler için 1 - 3 arası bir puan verilecektir.

Katkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Katılımcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bakım[değiştir | kaynağı değiştir]

%2.5
İlerleme: 22/884 Dosya

2012'in '. ayının düzenleme konulu iş birliği projesi olarak, Özel:KullanılmayanDosyalar'daki kaynaksız, telif ihlali oluşturan, şüpheli, gerekçesiz dosyaların taranması ve etiketlenmesi seçilmiştir.

Başlarken[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Katılımcılar bölümüne imzanızı atmayı unutmayınız.
  • Alt sayfanızda düzenleme yaptığınız maddeleri başına # işareti koyarak alt alta yazınız.

Detaylar[değiştir | kaynağı değiştir]

Etiketlemede Kategori:Dosya bakım şablonları şablonları subst: ile kullanılabilir. Ayrıca etiketlendikten sonra kullanıcıya haber verilmesi gereklidir ki zaten şablonun altında kullanıcıya göndermeniz gereken mesaj kod olarak veriliyor. (Sayfayı etiketledikten sonra oluşuyor) Ayrıca telif ihlali gibi durumlar varsa hızlı sil şablonları da kullanılabilir. Uygun lisanslı resimleri Commons'a taşımak da projenin bir parçasıdır. Şuradan bu işi nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Puanlama[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Etiketlenen her dosya katılımcıya 2 puan kazandıracaktır.
  • Commons'a taşınan dosyalar katılımcıya 4 puan kazandıracaktır.
  • Bir maddeye eklenen dosyalar Commons'a taşınması şartıyla ek 3 puan verilecektir.
  • Sadece katılım tarih ve imzasından sonra yapılan değişiklikler puanlamaya dahildir.

Sıralama[değiştir | kaynağı değiştir]

Katılımcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

SM Oluşturma[değiştir | kaynağı değiştir]

2012'in 2. ayının SM Oluşturma konulu iş birliği projesine konu olarak 93 Harbi maddesi seçilmiştir. İş birliği dahilinde bu maddede seçkin madde çalışması yürütülecektir. Proje 1 Nisan 2012 günü UTC ile saat 00:00'da başlayacak ve 1 Mayıs 2012 günü UTC ile saat 00:00'da bitecektir.

Puanlama[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni maddelerin açılmasında, 5-10 cümleli maddeler için 0-5, +10 cümleli maddeler için 5-11 arası puan verilecektir. Hem kaynaklandırma, hem dosya hem de bilgi kutusu içeren maddeler için ekstra 1 puan verilecektir. Kategori ve interviki eklemeleri puanlamaya girmeyecektir. Listeler için 1-3 puan arası bir puan verilecektir.

Sıralama[değiştir | kaynağı değiştir]

Katılımcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Projeye nasıl katılabilirim?

Çok basit! Projeye katılmak için yukarıdaki projelerden katımak istediğinizin katılımcılar bölümünün altına imzanızı ekleyebilirsiniz. Kendi altsayfanızı oluşturup sıralama başlığı altındaki tabloya eklemek kaydı ile hemen katkıda bulunmaya başlayabileceğiniz gibi, bu konuda tecrübesizseniz, proje sorumlusunun aynı işi sizin için yapmasını bekleyebilirsiniz. Mevcut olan bir başka örneğe bakmak ise faydalı bir yoldur. Unutmayın:Üç projeye de katılabilirsiniz. İki kere tüm projelerde başarılı olursanızÇoklu Başarı Nişanı alacaksınız