Kullanıcı:Gökhan Can/Teyana Taylor discography

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Teyana Taylor diskografisi
Teyana Taylor
Taylor backstage Diesel fashion show'da, 2008
Stüdyo albümleri3
Derleme albümleri1
Single'ları15
Mixtapes3

Amerikalı şarkıcı Teyana Taylor üç stüdyo albümü, bir derleme albüm, üç mixtape ve on beş single (üçü öne çıkan sanatçı olarak ve iki tanıtım single'ı dahil) yayınladı. 2009'da Taylor, ilk single'ı " Google Me "yi içeren From a Planet Called Harlem adlı ilk mixtape'ini yayınladı. ABD Hot R&B / Hip-Hop Songs listesine doksan numaradan giriş yaptı. Bu süre zarfında Taylor, Trey Songz, Missy Elliott ve Kanye West gibi şarkılarda yer aldı. Taylor, 2012'de ikinci mixtape'inin yayınlanmasıyla dikkat çeken kadın müzisyen Lauryn Hill'den ilham aldığından bahsetti. The Misunderstanding of Teyana Taylor adlı mixtape, adını Hill'in The Miseducation of Lauryn Hill albümünden alıyor.

O yılın ilerleyen saatlerinde Taylor, etiket derleme albümü Cruel Summer'a katkıda bulundu. Albüm, Billboard 200'de iki numaradan giriş yaptı ve hem En İyi R&B/Hip-Hop Albümleri hem de Rap Albümleri listelerinde bir numara oldu. Albüme yaptığı katkılardan biri olan "To the World", Billboard Hot 100'de yetmiş, Canadian Hot 100'de doksan iki ve UK Singles Chart'ta doksan dört numaraya ulaştı. 4 Kasım 2014'te Taylor, VII adlı ilk stüdyo albümünü yayınladı. Albüm, Billboard 200'e on dokuz numaradan giriş yaptı ve En İyi R&B/Hip-Hop Albümleri ve R&B Albümleri listesinde bir numaraya yükseldi. VII iki single üretti. İlki, " Belki ", Pusha T ve Yo Gotti'yi içeriyordu ve Billboard Bubbling Under Hot 100 Singles listesinde on üç numaraya kadar yükseldi. Albümün ikinci single'ı "Do Not Disturb" idi ve diğer R&B şarkıcısı Chris Brown'ı içeriyordu. Taylor, 2015 yılında üçüncü ücretsiz indirilebilen mixtape'i The Cassette Tape 1994'ü yayınladı.

23 Haziran 2018'de Taylor , Wyoming'de Kanye West tarafından denetlenen ve ortaklaşa üretilen beş benzer kısa GOOD Music projesinin sonuncusu olan Keep That Same Energy'nin kısaltması olan ikinci stüdyo albümü KTSE'yi yayınladı. On yedi numaradan giriş yaptı ve Altın sertifikalı single'ları "Gonna Love Me" ve "Issues/Hold On"u elde etti. 2019'a ve 2020'nin ilk yarısına dağılmış birkaç önizleme parçasından sonra, özellikle de Altın sertifikalı single "How You Want It?", ikinci yılın Juneteenth'inde Albümü teslim etti. Billboard'un En İyi R&B Albümleri'nde ikinci numarayı ve Billboard 200 listesinde ilk on'u güvence altına aldı.