Kullanıcı:Gökhan/Çalışma

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Taksi Şoförü[değiştir | kaynağı değiştir]

Yönetmen Seçimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin senaristi Paul Schrader satranç oynadıkları sırada yönetmen Brian De Palma'ya Taxi Driver adında bir senaryosu olduğundan söz etti. Senaryoyu okuyup beğenen De Palma yönetmek konusunda emin değildi. Sonrasında De Palma diğer satranç partneri ve komşusu Michael Phillips'e senaryoyu gösterdi. Senaryoyu beğenen Phillips filmi yapmaya karar verdi. Yapımcılar Michael ve Julia Phillips aralarında Irvin Kershner, John Milius, Lamont Johnson ve Robert Mulligan'ın da bulunduğu birçok yönetmenle görüşme yaptı.

Virgo, Pisa, İtalya yakınlarındaki dev girişimölçerdir. Albert Einstein'in genel görelilik kuramında öngörülen gravitasyonel dalgaların algılanması için tasarlandı. Bir Michelson girişimölçeri olan Virgo dış etkilerden izole edilmiştir; aynalar ve diğer cihazlar askıdadır ve lazer demeti vakum ortamında ilerletilir. Cihazın kolları üçer kilometre uzunluğundadır.

Virgo, projenin arkasındaki Fransa ve İtalya dışında Hollanda, Polonya ve Macaristan'ın dahil olduğu beş Avrupa ülkesindeki laboratuvarların oluşturduğu bilimsel işbirliğinin bir parçasıdır. ABD'de bulunan iki LIGO (biri Hanford Bölgesi'nde diğeri Livingston, Louisiana'da) aynı amaçla yapılmış girişimölçerlerdendir. 2007'den beri Virgo ve LIGO, detektörlerinde kaydedilen dataları paylaşma ve ortak olarak analiz etme ve sonuçlarını ortak olarak yayınlama konusunda anlaşma içerisindedirler.

Basketbol Şampiyonlar Ligi FIBA'nın düzenlediği ve Avrupalı kulüp takımlarının mücadele edeceği uluslararası basketbol turnuvasıdır. Euroleague Basketball'a rakip olacak turnuvanın ilki Eylül 2016'da başlayacak.