Kullanıcı:Frmax/Transit Wireless

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Transit Wireless, LLC
TipPrivate Subsidiary
Kuruluş2005
Genel merkezi,
ÜrünDistributed antenna system
Web sitesitransitwireless.com
Transit Wireless tarafından New York Metro istasyonu içine yerleştirilen bir iç mekân DAS anteni.

Transit Wireless, Amerikan telekomünikasyon şirketi olup 2005 yılında New York Şehri merkezli olarak kurulmuştur.[1] Dianet Communications gibi birkaç kuruluşun konsorsiyumu olarak oluşturulmuştur. Geleneksel cep telefonu hizmetlerinin erişemediği yerlerde, dağıtılmış anten sistemi ağlarını kullanarak kablosuz iletişim altyapısı inşa etme konusunda uzmandır. Bu altyapı sayesinde New York Şehri Metro'sunun yeraltı bölümlerinde Wi-Fi ve cep telefonu kapsamı sağlanmaktadır[2][3]. Şirket, 2010 yılında altyapı şirketi BAI Communications'dan mali destek alarak ilk projesini New York Şehri Transit Otoritesi ile gerçekleştirdi[4]. Bu proje, metro istasyonlarına kablosuz erişim eklemeyi içermektedir. Sistem için mimari çerçeve ve kablosuz mühendislik çalışmaları RF tasarımcısı Mark Parr tarafından yönetildi.[5] Sonuçta elde edilen kablosuz çözüm, yüzlerce istasyona kapsama sağlamış ve yıllık olarak milyardan fazla yolcuya hizmet vermektedir[6]. Şirket şu anda BAI Communications'ın bir iştiraki durumundadır.[7]

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Subways: Going Cellular to Boost Service". 
  2. ^ "36 NYC Subway Stations Get Wi-Fi". InformationWeek. April 25, 2013. Erişim tarihi: October 13, 2013.  Birden fazla yazar-name-list parameters kullanıldı (yardım); Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  3. ^ "Company Overview of Transit Wireless, LLC". Bloomberg BusinessWeek. October 13, 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: October 13, 2013. 
  4. ^ "New York City Subway Platforms to Go Wireless in Revived Accord". Bloomberg. July 30, 2010. Erişim tarihi: October 13, 2013.  Birden fazla yazar-name-list parameters kullanıldı (yardım); Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  5. ^ "Mark Parr: A Pioneer in DAS". 
  6. ^ "SOLiD DAS Keeps NYC Connected in Demanding Environments". 
  7. ^ "NYC subway expands wireless service". CNET. April 25, 2013. Erişim tarihi: October 13, 2013.  Birden fazla yazar-name-list parameters kullanıldı (yardım); Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)

[[Kategori:Ağ donanımı şirketleri]]