Kullanıcı:Erdemsenol/Savunma Dosyası:Kullanıcı Landscape

Vikipedi, özgür ansiklopedi

LandSCapein Engellenmesinde Usul ve Esas Hatası

Konu: Citrat adlı kullanıcı/yönetici tarafından, Kullanıcı:LandSCape'in şu mesaj ile süresiz uzaklaştırılması.

Tarih:04:12, 27 Haziran 2006 (UTC)

İddia: Citrat adlı kullanıcı/yönetici tarafından, Kullanıcı:LandSCape şu engelleme kaydı ile süresiz uzaklaştırılmıştır.

Engellendiniz

Bu kullanci VP:EP madde 6 nedeni ile engellenmistir. Daha once ki engelenmeleri ve ayni nedenlerinin devami nedeniyle "suresiz" uzaklasitirilmistir. Citrat 04:12, 27 Haziran 2006 (UTC)

Talep:Başka bir yöneticinin olaya müdahale etmesi ve bu durum topluluk tarafından karar alınıncaya dek ertelenmsini talep etmekteyim.

SavunmaUsul ve Esas Hatası[değiştir | kaynağı değiştir]

İddia sahibi yönetici Usul ve Esas hatası yapmıştır.

Esas Hatası[değiştir | kaynağı değiştir]

Daha once ki engelenmeleri ve ayni nedenlerinin devami nedeniyle ifadesini kullanan Citrat'ın şu hususları unutmuş olduğu görülmektedir; net bir şekilde yazılmış; kullanıcıyı tehlikeye sokan ve tehdit eden denilerek.

Tehdit: Türk Dil KurumuSonradan verilecek bir ceza ile korkutma, yıldırma, tehdit: Anlaşılacağı üzere korkutma ve yıldırma fiillerinin gerçekleşmesi lazım, Landscape ise uyarı amacı gütmüştür.

Usul Hatası[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki engelleme kuralları dışındaki herhangi bir nedenden dolayı hiçbir kimse engellenemez.' cümlesi altı çizili olarak Vikipedi:Engelleme politikası sayfasında yazmaktadır.

Madde 7. Kullanıcıların kişisel bilgilerini kişilerin onayı olmaksızın yayımlamak - Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayımlayan kullanıcılar, olayın boyutuna ve ehemmiyetine göre yöneticinin uygun gördüğü bir zaman dilimi için, sınırsız dahil, engellenebilirler.

Yukarıdaki 7. madde haricinde sınırsız dahil cümlesi geçmemektedir.

Bu nedenle Vikipedi'de hiçkimse süresiz engellenemez.

Hakaret ve küfür eden ve infiale yolaçıcı davranışlarda bulunan kullanıcılar bu kurala dahil değildir.

Usul hatasının nedeni Citrat'ın kurallara uygun olmayan bir uygulama ile bu engellemeyi gerçekleştirmiş olmasıdır. Citrat adlı yönetici nin bunu kasıtlı olarak yaptığı kanısı vicdanlarda hasıl olmuştur. Örnekleri mevcuttur.

Bu işlemin geri alınması gerekiyor çünkü yöneticilik sıfatına uygun davranmayan ve bu görevi daha fazla taşıyamayacağı belli olan Citrat usul ve esas hatası yapmıştır.

Bu engellemenin nedeni olan hangi işlemleri yapmıştır LandSCape? Kullanıcı/yönetici Citrat 6. kurala giren eylemleri topluluğa göstersin ve ispat etsin haklılığını.

Engellemenin Kullanılamayacağı Durumlar

Bakınız--->Vikipedi:Engelleme politikası

1.Bir tartışmada avantaj kazanmak için engelleme fonksiyonun kullanılması yasaktır. Yöneticiler, herhangi bir tartışmada kendileriyle beraber bulunan herhangi bir kullanıcıyı engelleyemezler.

2.Ayrıca iyi niyet ile hareket edebilme ihtimali olan kullanıcılara karşı engelleme fonksiyonu kullanılmadan önce iki kez düşünülmelidir.

3.Vikitatil vb. nedeniyle yöneticinin kendi kendisini engellemesi veya yine aynı nedenle engelleme talep eden bir kullanıcıyı engellemesi yasaktır

Yukarıda 1. fıkradan anlaşılacağı üzere Citrat genel anlamda tartışmalardan mağlup çıkacağını anladığı için Landscape'i engelleme yoluna gitmiştir.

Başka bir yöneticinin olaya müdahale etmesini ve bu durum topluluk tarafından karar alınıncaya dek ertelenmsini talep etmekteyim.--Erdemsenol 12:03, 27 Haziran 2006 (UTC)

EK 1 : Kullanıcı:Landscape'in konu ile ilgili mesajları

EK 2 :Kullanıcı:Lendscape'in katkıları

İlgi: Tüm Yöneticiler

Dağıtım: Tüm kullanıcılar