Kullanıcı:İazak/Hoşgeldin/2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İlk adımlarını atmadan


Vikipedi'de yazmak

  • Vikipedi sayfalarının değiştir düğmesine basarak ulaştığın ve üzerinde değişiklikler yapabildiğin iç yüzü ile, kayıt ettikten sonra görünen dış yüzü arasında farklar olduğunu göreceksin. İnternet'de tüm web sitelerinin böyle bir iç ve dış yüzü vardır. İç yüzünde verilen HTML emirleri dış yüzünde farklı şeyleri göstermek ve ayarlamak için verilir. Ama Vikipedi'de yazmak için HTML yazmayı öğrenmene gerek yok.
  • İç yüzü sayfasının üstünde ve altında görünen düğmelerle rahatça en çok lazım olan fonksiyonları kullanabilirsin. Bu düğmeler gereken html emirini işaretlediğin sözcüğe ekler. Örneğin kalın yazı, italik yazı, iç bağlantı veya dış bağlantı.
  • Bir satırı yarıda bırakıp yeni bir satıra başlamak için bir alt satıra geçmen yeterli değildir. Altdaki sırayı boş bırakıp ikinci sırada yazmaya devam etmelisin.
  • Deneme sayfasında bu fonksiyonlarla denemeler yapıp tecrübe edinebilirsin. Ayrıca Vikipedi sayfalarında gördüğün ve kendin de kullanmak istediğin tüm diğer fonksiyonları, o sayfanın iç yüzüne bakarak nasıl yazıldığını görebilir, aynı işaretleri taklit ederek kendin de uygulayabilirsin.
  • İç yüzü sayfasının en altında bulunan Önizlemeyi göster düğmesi ile yaptıklarını kayıt etmeden dış yüzü neticesini görebilirsin.

Daha ayrıntılı bilgi için: Sayfa nasıl yazılır?


Yardım arama imkanları