Konrad von Erlichshausen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Konrad von Erlichshausen
Hochmeister
Töton Şövalyeleri'nin büyük üstadı
Hüküm süresi1441 - 1449
Önce gelenPaul von Rusdorf
Sonra gelenLudwig von Erlichshausen
Doğum1390 veya 1395
Ellrichshausen, Svabya
Ölüm1449
Malbork Kalesi
DefinAziz Anne şapeli, Malbork Kalesi

Konrad von Erlichshausen veya Ellrichshausen, 1390 ya da 1395'te Svabya'daki Satteldorf yakınlarındaki Ellrichshausen'da doğdu ve 1449'da Malbork Kalesi'nde öldü. 1441'den 1449'a kadar yönettiği Töton Şövalyeleri'nin 30. Büyük Üstadıydı. Onun yerine kuzeni Ludwig von Erlichshausen geçti.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Erlichshausen, bir Ministerialis ailesinden geliyordu. Tarikata katıldığında Büyük Üstat Michael Küchmeister von Sternberg ile yakın bir arkadaşlık kurdu. Küchmeister, Erlichshausen'e Großkomtur (Büyük Komutan) ve Ordensmarshall (Tarikatın Mareşali) makamlarını bahşetmişti. Küchmeister'in halefi Paul von Rusdorf ile sürekli kavga ediyordu ve bu Erlichshausen'in rütbesinin düşürülmesi ile sonuçlanmıştı. Bu da Erlichshausen'i Büyük Üstat Rusdorf'u makamından istifa etmeye zorlayan Prusya Konfederasyonu'nun önde gelen liderlerinden biri olmasına teşvik etti. Rusdorf'un istifasından sonra Erlichshausen 12 Nisan'da Büyük Üstat seçildi. Tarikat içi birsürü reformlar yaptı ve Tarikat kurallarını yeniden düzenledi.

Erlichshausen, 7 Kasım 1449'da Marienburg Kalesi'nde öldü. Naaşı, kalede bulunan Aziz Anne şapelinin altındaki Büyük Üstatlar mozolesine gömüldü. Halefi olarak kuzeni Ludwig von Erlichshausen Büyük Üstat seçildi.

Çağdaş kronikçiler, dengeli bir politika izlemesi ve işlerini şiddete başvurmadan halletmesi sebebiyle Erlichshausen'e "Barış Prensi" lakabına layık görmüşlerdir.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ [1] 8 Kasım 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.