Klasik Drucker (kitap)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Klasik Drucker
YazarPeter Drucker
Türİş ve yönetim
Yayım2006 (1. Basım)
YayımcıBahçeşehir Üniversitesi Yayınları
ISBN978-9944-186-47-6

Peter Drucker, Klasik Drucker ya da özgün adıyla Classic Drucker kitabında, Peter Drucker'in Harvard Business Review dergisinde 1963-2004 yılları arasında yayımlanmış seçkin makaleleri derlenmiştir. Klasik Drucker yöneticilere, bugün karşı karşıya oldukları en karmaşık sorunlara yaklaşımda yararlanabilecekleri pratik ilke ve fikirler için zengin bir kaynak sunuyor. Kitap Yöneticinin Sorumlulukları ve Yöneticinin Dünyası olmak üzere iki kısma ayrılmış ve kitabın sonunda Peter Drucker ile yapılan Kapitalizm Sonrasının Yöneticisi konulu röportaja yer verilmiştir.

I. Kısım - Yöneticinin Sorumlulukları yedi bölümden oluşur. Bu kısımda yer verilen makalelerin konu başlıkları Kendini Yönetmek, İş Teorisi, Etkin Karar, Onlar İşgörenler Değil İnsan, İnsanlarla İlgili Kararlar Nasıl Alınmalı?, Buluşçuluk Disiplini ve İş Etkinliği İçin Yönetmek.

II. Kısım - Yöneticinin Dünyası yedi bölüm ve röportajdan oluşur. Bu kısımda yer verilen makalelerin konu başlıkları Yöneticilerin İhtiyaç Duyduğu Enformasyon, Etkin Yöneticiyi Etkin Yapan Nedir?, Yeni Örgütün Ortata Çıkışı, Yeni Örgütler Toplumu, Yeni Üretkenlik Meydan Okuması, Şirketler Sivil Toplum Kuruluşlarından Neler Öğrenebilir?, Yönetim ve Dünyanın İşleri, Peter Drucker ile röportaj.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]