Kirby (karakter)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kirby
SeriKirby
YaratanMasahiro Sakurai
SeslendirenTaeko Kawata (1994)
Makiko Ohmoto (1999-günümüze)

Kirby (Japoncaカービィ Kābī), Nintendo ve HAL Laboratory tarafından hazırlanan Kirby video oyunu serisinin ana karakteridir. Nintendo'nun en ünlü ve tanıdık ikonlarından biri olan Kirby'nin yuvarlak görünüşü ve düşmanlarının güçlerini kopyalama yeteneği, onu video oyunlarında sürekli tanınmış bir figür yaparak en ikonik video oyunu karakterlerinden biri haline geldi.

Görünüş[değiştir | kaynağı değiştir]

Kirby, küçük yumru kolları ve büyük kırmızı ayakları olan pembe, küresel bir gövdeye sahiptir. Karakterin tasarımı, oyunun ilk kahramanı için erken gelişimde yer tutucu grafikler olarak kullanılmak üzere tasarlandı ve böylece basit bir topa benzeyen bir görünüm elde edildi. Kirby'nin görünüşü yıllar içinde zarif bir şekilde değişti, özellikle yüzü ve büyük mavi gözleri daha yuvarlak ve belirgin hale geldi. Kirby, neşeli, masum ve yiyecek seven olarak tasvir edilir, ancak tehlike karşısında korkusuz, cesur ve zeki olan bir kahramandır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk olarak 1992'de Kirby's Dream Land Game Boy oyununda göründü. Aslen 19 yaşındayken Masahiro Sakurai tarafından oyunun erken gelişimi için yaratılan yer tutucu olan bu oyuncu, o zamandan beri aksiyon platformlarından bulmaca, yarış ve hatta tilte kadar 20'den fazla oyunda oynanmakta ve tüm Super Smash Bros. oyunlarında oynanabilir bir savaşçıdır. Ayrıca kendisi ile ilgili bir Kirby: Right Back at Ya! adında anime ve manga serisi de bulunmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]