King the Land

Vikipedi, özgür ansiklopedi
King the Land
Tanıtım posteri
TürRomantik komedi
GeliştirenCheon Sung-il
SenaristChoi Rom
YönetmenIm Hyun-wook
Choi Sun-min
BaşrolLee Jun-ho
Im Yoon-ah
BesteciMoon Sung-nam
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı16
Yapım
Yönetici yapımcıCho Seong-hoon
Kim Do-kyun
Han Jae-hoon
YapımcıKim Tae-kyung
Ahn Ji-eun
KurgucuKim Soo-hyun
MekânGüney Kore
Tayland
Görüntü yönetmeniJo Yeon-soo
Shin Ji-ho
Gösterim süresi80 dakika
Yapım şirketiNpio Entertainment
By4m Studio
SLL
Yayın bilgileri
KanalJTBC
Yayın tarihi17 Haziran 2023 (2023-06-17) - 6 Ağustos 2023 (2023-08-06)
Dış bağlantılar

King the Land (Korece킹더랜드, romanizeKingdeoraendeu) Lee Jun-ho ve Im Yoon-ah'ın başrollerini paylaştığı 2023 Güney Kore televizyon dizisidir. 17 Haziran - 6 Ağustos 2023 tarihleri arasında JTBC'de her Cumartesi ve Pazar 22:30'da (KST) 16 bölüm boyunca yayınlandı.[1] Ayrıca Güney Kore'de TVING'de ve belirli bölgelerde Netflix'te izlenebilir.[2]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

King the Land, lüks bir otel holdingi olan The King Group'un mirasçısı olan ve miras savaşına atılan Goo Won (Lee Jun-ho) ve Goo Won ile tanışana kadar yüzünde her zaman bir gülümseme olan bir otelci olan Cheon Sa-rang'ın (Im Yoon-ah) hikâyesini anlatıyor.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

King Hotel'in varisi ve yeni genel müdürü. Bir gün annesi iz bırakmadan ortadan kayboldu. Küçük Gu Won ağladı ve annesini aradı, ama dadı, kahya, aşçı, bahçıvan, şoför ve diğer herkes ona gülümseyerek davrandı. İşte o zaman başladı. En nefret ettiği şey gülümsemeydi. Artık annesinin yüzünü bile hatırlamıyor. Babası, kız kardeşi Goo Hwa-ran ile rekabet etmesini ve güçlü bir varis olarak büyümesini istedi, ancak Won İngiltere'de kaldı ve geri dönme niyetinde değildi. Bir gün, bilinmeyen bir gönderenden bir posta geldi. Won, tüm talihsizliklerinin başladığı yere, King Hotel'e geri dönmeye karar verir. Yüksek rütbeli bir pozisyon aradı ve genel müdürü seçti. Otele geldiği ilk günden itibaren garip bir personelle tanıştı. Onun adı Cheon Sa-rang. Won'un en çok nefret ettiği iddialı bir kahkaha ile donanmış olan Sa-rang, kişiliğinde bile uyumlu değildir.
King Hotel'de bir otel işletmecisi ve King Hotel'in "gülümseme kraliçesi". King Hotel'e ilk kez bir aylık stajyer olarak giren Sa-rang, lobi masasından her otel işletmecisinin hayali olan VVIP salonu 'King-the-Land'e kadar 7 yıldır hayatta kalıyor. Annesiyle oynamaya ilk ve son gidişinde bir sahil otelindeydi. Genç Sa-rang için burası hayallerinin sarayıydı ve en mutlu zamanlarıydı. Hissettiği günü başkalarına verebilen bir otelci olmak istiyordu ve King Hotel'de çalışmak istiyordu. Herkes Sa-rang'ın bir an önce kesileceğini bekliyordu, ama taze gülümsemesi ve üstün yeteneği ile geçen yıl King Hotel'in mükemmel ve nazik bir çalışanı oldu ve bu yıl otelin yüzü olarak çalışan terfisi için bir model oldu. Sonra Goo Won ile tanışır.
Sa-rang'ın King Air'in uçuş görevlisi olan en iyi arkadaşı. Görevini yapmak için elinden gelenin en iyisini yapar, ancak herhangi bir çıkar veya hile bilmez. Yükseğe tırmanmak isteyen ama nasıl yapacağını bilmeyen bir ayı gibidir. Aptal bir ayı gibi sert, istikrarlı ve sadık bir şekilde yaşadı. Güzel bir uçuş hayali kurarak, King Group'un bir yan kuruluşu olan King Air'e katıldı. Gerçekten çok çalıştı ve o farkına bile varmadan tüm sınıf arkadaşları hostesliğe terfi etti. Görünüşe göre bu şekilde ezilmeye devam edecek ve iz bırakmadan ortadan kaybolacak. Bu sefer kesinlikle hostes olacak. İlk başta, uçmayı sevdiği için yaptı. Artık neyi sevdiğini ya da neden yaptığını unutmuştu. Ebedi en iyi arkadaşları Sa-rang ve Da-eul ve genç uçuş görevlisi Ro-woon olmasaydı, solmuş bir çiçek gibi parçalanacaktı.
Sa-rang'ın arkadaşı ve King Group'a bağlı bir gümrüksüz satış mağazası olan Alanga'nın "satış kralı" olan çalışan bir anne. Yapmak istediği çok şey olduğu için evlenmeyeceğini söyledi, ancak tüm yıldızları ve ayları kazanacağını söyleyen Chung-jae tarafından aldatıldı ve arkadaşları arasında evlenen ilk kişi oldu. Evlendiğinde bile tutku doluydu. King Group'un bir yan kuruluşu olan gümrüksüz satış mağazası 'Alanga'da, ekip üyeleri için harika bir ekip lideri, kocası için ev içi desteğin kraliçesi, kayınvalidesi için iyi bir gelin ve kızı için en iyi anne. Değerli insanlarını korumak için yaşadı. Bunu ne kadar çok yaparsa, etrafındaki insanlar kaybedeceğini o kadar çok kabul etti. Sonunda Da-eul, kimse onunla ilgilenmeden kendi başına iyi şeyler yapabilen bir kişi olarak kabul edildi ve her şeyi iyi yapmak zorunda olan bir kişi haline geldi. İşte o zaman anladı. İlgilenmesi gereken en önemli kişi kendisidir.
Goo Won'un arkadaşı ve sekreteri. Won ile staj yaparken tesadüfen arkadaş oldular. Bu ilişkinin bir sonucu olarak, aniden tam zamanlı bir çalışan oldu, onunla yurtdışında okumak için Won'u takip etti, sonra onunla eve döndü ve şimdi ona bir arkadaş ve sekreter'dir. Çok zekidir ve durumu yargılamakta hızlıdır.
Pyeong-hwa'ya aşık olan King Air'in bir uçuş görevlisi.İ ç açıcı görünümüyle, şirkette sürekli olarak kadın çalışanların bir çizgisindedir. Takım için bir şeyler yapmak için her zaman inisiyatif alma şeklini seviyor. Ro-woon'un bakışları her zaman Pyung-hwa'nın üzerindedir. Uçma amacını kaybeden Pyung-hwa için Ro-woon her zaman bir pusuladır.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Goo Won'un ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Goo Won'un King Group'un başkanı olan babası. İlk karısı bir kızı Hwa-ran'ı doğurduktan sonra öldü. Daha sonra şirketin bir çalışanı olan Han Mi-so ile yeniden evlendi ve Won adında bir oğlu oldu. Ancak, Han Mi-so şimdi kayıp. Sonunda onun gibi insanların koruması gereken şeyin aşk değil, aile işi olduğunu düşünüyor. Kardeşleriyle savaşı kazandı ve tüm yönetim haklarını devraldı ve şimdi veraset yapısını tamamlamak için kızı Hwa-ran ve oğlu Won ile rekabet etmesi gerekiyor. Hwa-ran için endişelenmesine gerek yok ama Won farklı. Her zaman oğlunun annesi gibi olacağından ya da onun gibi bir kadınla tanışacağından endişe duyar.
Goo Won'un üvey kız kardeşi ve King Group'un en büyük kızı. King Hotel'in genel müdürü, King Air'in genel müdürü ve King Fashion Alanga'nın başkan yardımcısıdır. 'Müşterinin kral olduğu' günler geride kaldı. "Satış kraldır" yönetim felsefesine sahiptir. Annesinin ölümünden birkaç yıl sonra üvey annesi taşındı ve Won adında bir oğlu oldu. Hala genç olmasına rağmen, Hwa-ran'ın bir kriz duygusu vardı. Her yönden kendine güvenen Hwa-ran, dahi bir profesör olan Dr. Yoon ile evlendi ve Ji-hoo adında bir oğlu doğurdu. Kocası, eğitimini ilerletmek için yurtdışında okumaya gitti, ancak şirket onun için ailesinden daha önemliydi. Hwa-ran için aile sadece bir aksesuardır. Bu sırada Won eve döndü. Babası, King Group'u rekabet edebilecek çocuklarına devredeceğini söyledi ama Won bir yarışmacı değildi... Düşündüğünün aksine, Won kolay kolay geri adım atmadı ve kaybetmedi.

King Group çalışanları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Gong Ye-ji - Kim Su-mi, King Hotel'in yöneticisi. Artık lüks bir otele katıldığına göre, düzgün bir adamla tanışmış ve birinci sınıf bir aşk ilişkisi yaşamıştır... O hayalden vazgeçemeyen süper bir züppe. Yetenekleri ve statüsü nedeniyle Sa-rang'a eziyet ediyor.
  • Kim Jung-min - Jeon Min-seo, King Hotel VVIP Lounge King-the-Land genel müdürü. Sa-rang, King-the-Land'de geldiği ilk günden itibaren, Sa-rang'a bir önyargı olarak değil, bir yetenek olarak bakan iyi bir kıdemli ve yetişkindir.
  • Choi Ji-hyun - Lee Ha-na, King-the-Land ekibinin bir üyesi. İlk başta, Sa-rang'a kötü davranır, ancak yavaş yavaş Sa-rang'ı tekrar görür, bu samimi ve ciddidir.
  • Kim Chae-yoon - Kim Doo-ri, King-the-Land ekibinin bir üyesi. İlk başta, Sa-rang'a kötü davranır, ancak yavaş yavaş Sa-rang'ı tekrar görür, bu samimi ve ciddidir.
  • Lee Ho-seok - Se-ho, King-the-Land ekibinin bir üyesi. İlk başta, Sa-rang'a kötü davranır, ancak yavaş yavaş Sa-rang'ı tekrar görür, bu samimi ve ciddidir.
  • Lee Ji-hye - Do Ra-hee, Alanga, King Group Fashion'ın danışmanı. Tüm tuhaf işleri Da-eul'a bırakır ve gün boyu çalışır ve işinde tembel olmasına rağmen, erkeklerle tanışma konusunda gayretlidir.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kim Young-ok - Cha Soon-hee, Sa-rang'ın büyükannesi. Sa-rang'dan geriye kalan tek aile ve dünyadaki en değerli şey. Kırsal pazarın ara sokağında "30 yıllık geleneksel orijinal kazan öküz başı çorbası" restoranını işletiyor. Ağzı sert, ama kalbi sıcak ve rahat.
  • Choi Tae-hwan - Seo Chung-jae, Da-eul'un kocası. Chung-jae, Da-eul'a ruhuyla kur yaptı ama evlendikten sonra ilgilenmedi. Ev işi yapmıyor ve özgürce yaşıyor.
  • Lee Ye-joo - Seo Cho-rong, Da-eul'un tek kızı.
  • Jung Won-jo - Dr. Yoon, Hwa-ran'ın kocası. Amerika Birleşik Devletleri'nde değişim profesörü olarak bulunuyor.
  • Kim Dong-ha - Yoon Ji-hoo, Hwa-ran'ın oğlu. Annesinin kayıtsızlığının ortasında, Ji-hoo bilgili bir kavgacı oldu. Ancak, onun sadece annesini özleyen narin bir çocuk olduğu ortaya çıktı.
  • Ahn Woo-yeon - Gong Yoo-nam,[8] Başkalarına verdiği sözlere kendi kız arkadaşından daha fazla değer veren Cheon Sa-rang'ın eski erkek arkadaşıdır.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 15 Eylül 2022'de senaryo okuması yapıldı.[12]
  • 15 Haziran 2023'te gerçekleştirilen prodüksiyon sunumundan önce tüm çekimler tamamlandı.

Müzikler[13][değiştir | kaynağı değiştir]

King the Land
OST Special
soundtrack'i
Yayımlanma4 Ağustos 2023 (2023-08-04)
TarzSoundtrack
Dil
Şirket
  • NHN Bucks
  • Most Contents

Parça 1[14][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Humbler, Kim Ah-hyun ve Lee Chang-woo tarafından yazılıp bestelendi. 

18 Haziran 2023'te (2023'te-06-18) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Yellow Light"  Gaho 3:30
2. "Yellow Light" (Inst.)  3:30
Toplam süre:
7:00

Parça 2[15][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Park Jung-joon ve Naiv tarafından yazılıp bestelendi. 

25 Haziran 2023'te (2023'te-06-25) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Confess To You"  Lim Kim 3:08
2. "Confess To You" (Inst.)  3:08
Toplam süre:
6:16

Parça 3[16][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Kim Ah-hyun ve Humbler tarafından yazılıp bestelendi. 

2 Temmuz 2023'te (2023'te-07-02) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "너에게 닿을게" (Get To You)Jung Seung-hwan 3:27
2. "너에게 닿을게" (Get To You (Inst.))  3:27
Toplam süre:
6:54

Parça 4[17][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar LuckyClover tarafından yazılıp bestelendi. 

8 Temmuz 2023'te (2023'te-07-08) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "DIVE"  Kim Woo-jin 3:39
2. "DIVE" (Inst.)  3:39
Toplam süre:
7:18

Parça 5[18][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Sarah J ve Glody tarafından yazıldı, tüm müzikler Sarah J, Kim Min-chul, Earn ve Glody tarafından bestelendi.

9 Temmuz 2023'te (2023'te-07-09) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Keep Me Busy"  Punch 3:32
2. "Keep Me Busy" (Inst.)  3:32
Toplam süre:
7:04

Parça 6[19][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Lee Da-hee tarafından yazılıp bestelendi. 

15 Temmuz 2023'te (2023'te-07-15) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "그대는 나의" (You Are My)Hynn 3:02
2. "그대는 나의" (You Are My (Inst.))  3:02
Toplam süre:
6:04

Parça 7[20][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Yoda ve Charles tarafından yazıldı, tüm müzikler Kim Se-jin tarafından bestelendi.

16 Temmuz 2023'te (2023'te-07-16) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Fall in Love"  Jeong Se-woon 3:28
2. "Fall in Love" (Inst.)  3:28
Toplam süre:
6:56

Parça 8[21][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Kim Young-sung ve Seo Jae-ha tarafından yazılıp bestelendi. 

23 Temmuz 2023'te (2023'te-07-23) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "사랑인걸까" (Perhaps Love)Minseo 3:54
2. "사랑인걸까" (Perhaps Love (Inst.))  3:54
Toplam süre:
7:48

Parça 9[22][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Park Ho-kyung tarafından yazıldı, tüm müzikler Park Ho-kyung ve Baek Chang-jae tarafından bestelendi.

30 Temmuz 2023'te (2023'te-07-30) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Everyday With You"  Kyoung Seo 2:50
2. "Everyday With You" (Inst.)  2:50
Toplam süre:
5:40

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

King the Land : Güney Kore bölüm başı izleyicileri (milyon)
sezonBölüm numarasıOrtalama
12345678910111213141516
11.1191.8352.0392.3312.2732.9092.5212.9852.5712.6162.1792.5882.3182.4962.7773.4042.435
Kaynak: Nielsen Korea tarafından ülke çapında gerçekleştirilen izleyici ölçümü.[23]
Ortalama TV izleyici reytingleri
Bölüm Yayın tarihi Ortalama kitle payı
Nielsen Korea[23]
Ülke çapında Seul
1 17 Haziran 2023 5.075% (1.) 5.344% (1.)
2 18 Haziran 2023 7.544% (1.) 8.255% (1.)
3 24 Haziran 2023 9.145% (1.) 10.671% (1.)
4 25 Haziran 2023 9.645% (1.) 10.003% (1.)
5 1 Temmuz 2023 9.672% (1.) 10.590% (1.)
6 2 Temmuz 2023 12.017% (1.) 12.607% (1.)
7 8 Temmuz 2023 10.607% (1.) 11.496% (1.)
8 9 Temmuz 2023 12.317% (1.) 13.427% (1.)
9 15 Temmuz 2023 10.196% (1.) 11.174% (1.)
10 16 Temmuz 2023 11.303% (1.) 12.351% (1.)
11 22 Temmuz 2023 9.003% (1.) 10.062% (1.)
12 23 Temmuz 2023 10.977% (1.) 11.552% (1.)
13 29 Temmuz 2023 9.388% (1.) 9.506% (1.)
14 30 Temmuz 2023 10.651% (1.) 10.965% (1.)
15 5 Ağustos 2023 11.943% (1.) 13.583% (1.)
16 6 Ağustos 2023 13.789% (1.) 14.534% (1.)
Ortalama 10.205% 11.008%
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.
  • Bu dizi kablo kanalında/ödemeli TV'de yayınlanmaktadır bu yüzden daha küçük bir izleyici kitlesine sahip.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday Sonuç
2023 8. Asya Sanatçı Ödülleri[24] Büyük Ödül (Daesang) – Yılın Erkek Oyuncusu Lee Jun-ho Kazandı
Popülarite Ödülü (Erkek Oyuncu) Kazandı
9. APAN Yıldız Ödülleri[25] Büyük Ödül (Daesang) Kazandı
Popülarite Ödülü (Erkek Oyuncu) Kazandı
Popülarite Ödülü (Kadın Oyuncu) Im Yoon-ah Kazandı
En İyi Karakter Ödülü Lee Jun-ho Kazandı
En İyi Çift Ödülü Lee Jun-ho ve Im Yoon-ah Kazandı
28. Tüketici Günü Ödül Töreni[26] İzleyicinin Seçimi – Yılın Dizisi King the Land Kazandı
İzleyicinin Seçimi – Yılın Oyuncusu Im Yoon-ah Kazandı
Fundex Ödülleri[27] Büyük Ödül (Daesang) Lee Jun-ho Kazandı
En İyi Kadın Oyuncu (Dizi) Im Yoon-ah Kazandı
14. Kore Drama Ödülleri[28] En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ahn Se-ha Kazandı

Tartışmalar ve olaylar[değiştir | kaynağı değiştir]

Arap kültürünün çarpıtılması tartışması[değiştir | kaynağı değiştir]

8 Temmuz'da yayınlanan yedinci bölümde, kadınlarla içki içerken görülen bir Arap prensi olan Samir yer aldı. Bir kulüp gibi görünen bir yerde gece hayatından zevk aldı ve tanıştığı ilk kişiyle flört etti. Olaya tepki olarak Araplar, İslam dünyasında alkol içilen ve satılan yerlere gitmenin tabu olduğunu ve bara gitseler bile geleneksel kıyafetler giymediklerini söyleyerek olayı kültürlerinin çarpıtılması olarak eleştirdiler.

İlk başta, yapımcılar bunun kurgusal bir ülke olduğunu belirttiler,[29] ancak Araplar onu eleştirmeye ve yorum yapmaya devam ettikçe, sonunda JTBC web sitesinde ve sosyal medyada Korece, İngilizce ve Arapça bir özür yayınladılar.[30]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kim, Yoo-jin (4 Mayıs 2023). "'킹더랜드' 티저 공개…이준호·임윤아, 최고의 비주얼 합 '설레는 눈맞춤'". entertain.naver.com (Korece). 4 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  2. ^ "All of the Korean Movies and Shows Coming to Netflix in 2023". Netflix Tudum (İngilizce). 13 Nisan 2023. 2 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  3. ^ a b Kim, Na-yul (20 Nisan 2022). "'킹더랜드' 이준호X임윤아, 캐스팅 확정..설렘 폭발 로코 케미[공식]". entertain.naver.com (Korece). 27 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  4. ^ Park, Jin-young (22 Eylül 2022). "[단독] '10월 결혼' 고원희, '킹더랜드'로 열일…이준호·임윤아 호흡". 아이뉴스24 (Korece). 22 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  5. ^ Hwang, So-young (27 Eylül 2022). "김가은, JTBC '킹더랜드'도 출연 확정‥임윤아와 절친 호흡". entertain.naver.com (Korece). 27 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  6. ^ a b Ha, Soo-jung (21 Eylül 2022). "[단독] '킹더랜드' 안세하, 이준호 비서된다..'우블' 김재원도 캐스팅". entertain.naver.com (Korece). 27 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  7. ^ Ha, Soo-jung (6 Haziran 2023). "김선영, 이준호 누나된다..'킹더랜드' 첫 드라마 도전 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 6 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  8. ^ Ha, Ji-won (16 Haziran 2023). "안우연 '킹더랜드' 출연, 철부지 현실 남친 활약 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 16 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  9. ^ Park, Seo-yeon (18 Şubat 2023). "이혜성, 프리 4년만 배우 데뷔? '킹더랜드'서 수준급 영어 연기 [MD포커스]". entertain.naver.com (Korece). 18 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  10. ^ Son, Jin-ah (18 Şubat 2023). "강기둥, '킹더랜드' 특별출연...'꼰대리' 최태만에 완벽 동화". entertain.naver.com (Korece). 18 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  11. ^ Ha, Soo-jung (18 Haziran 2023). "김성은, '킹더랜드' 까탈스런 승무원 변신..특별출연의 좋은 예". entertain.naver.com (Korece). 18 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  12. ^ Park, Jin-young (14 Eylül 2022). "이준호x임윤아 '킹더랜드', 15일 대본리딩…첫 삽 뜬다". 아이뉴스24 (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  13. ^ "킹더랜드 OST Special - Various Artists". 멜론 (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  14. ^ "킹더랜드 OST Part.1 - 가호 (Gaho)". 멜론 (Korece). 27 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  15. ^ "킹더랜드 OST Part.2 - 림킴 (김예림)". 멜론 (Korece). 28 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  16. ^ "킹더랜드 OST Part.3 - 정승환". 멜론 (Korece). 9 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  17. ^ "킹더랜드 OST Part.4 - 김우진". 멜론 (Korece). 26 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  18. ^ "킹더랜드 OST Part.5 - 펀치 (Punch)". 멜론 (Korece). 11 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  19. ^ "킹더랜드 OST Part.6 - HYNN (박혜원)". 멜론 (Korece). 21 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  20. ^ "킹더랜드 OST Part.7 - 정세운". 멜론 (Korece). 23 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  21. ^ "킹더랜드 OST Part.8 - 민서 (MINSEO)". 멜론 (Korece). 30 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  22. ^ "킹더랜드 OST Part.9 - 경서". 멜론 (Korece). 30 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  23. ^ a b Nielsen Korea ratings:
    • "Ep. 1". Nielsen Korea (Korece). 17 Haziran 2023. 18 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2023. 
    • "Ep. 2". Nielsen Korea (Korece). 18 Haziran 2023. 19 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2023. 
    • "Ep. 3". Nielsen Korea (Korece). 24 Haziran 2023. 25 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2023. 
    • "Ep. 4". Nielsen Korea (Korece). 25 Haziran 2023. 25 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2023. 
    • "Ep. 5". Nielsen Korea (Korece). 1 Temmuz 2023. 1 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2023. 
    • "Ep. 6". Nielsen Korea (Korece). 2 Temmuz 2023. 2 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2023. 
    • "Ep. 7". Nielsen Korea (Korece). 8 Temmuz 2023. 9 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2023. 
    • "Ep. 8". Nielsen Korea (Korece). 9 Temmuz 2023. 16 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2023. 
    • "Ep. 9". Nielsen Korea (Korece). 15 Temmuz 2023. 16 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2023. 
    • "Ep. 10". Nielsen Korea (Korece). 16 Temmuz 2023. 17 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2023. 
    • "Ep. 11". Nielsen Korea (Korece). 22 Temmuz 2023. 23 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2023. 
    • "Ep. 12". Nielsen Korea (Korece). 23 Temmuz 2023. 23 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2023. 
    • "Ep. 13". Nielsen Korea (Korece). 29 Temmuz 2023. 31 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2023. 
    • "Ep. 14". Nielsen Korea (Korece). 30 Temmuz 2023. 22 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2023. 
    • "Ep. 15". Nielsen Korea (Korece). 5 Ağustos 2023. 5 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2023. 
    • "Ep. 16". Nielsen Korea (Korece). 6 Ağustos 2023. 6 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2023. 
  24. ^ Yoon, Ki-baek (14 Aralık 2023). "뉴진스·세븐틴·스키즈→임영웅·이준호, '2023 AAA' 대상 [종합]". entertain.naver.com (Korece). 19 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  25. ^ Ha, Ji-won (31 Aralık 2023). "이준호, 대상 등 5관왕 영예…뜨거웠던 '2023 APAN 스타 어워즈' 성료". entertain.naver.com (Korece). 3 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  26. ^ Park, Joon-sik (22 Aralık 2023). "KCA한국소비자평가, '제28회 소비자의 날 KCA 문화연예 시상식' 성료". entertain.naver.com (Korece). 27 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  27. ^ Hwang, So-young (1 Aralık 2023). "이준호·유재석·'무빙'·'나솔' '2023 펀덱스 어워드' 대상". entertain.naver.com (Korece). 3 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  28. ^ Kim, Yang-soo (14 Ekim 2023). "[종합] '코리아드라마어워즈' 이성민 대상…오정세x김선아 최우수상". 아이뉴스24 (Korece). 16 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  29. ^ Lee, Nam-kyung (10 Temmuz 2023). "'킹더랜드' 해명, 문화 왜곡 논란에 "가상의 설정…희화할 의도 없었다"(공식)". n.news.naver.com (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  30. ^ "'킹더랜드' 관련 제작사 입장". JTBC (Korece). 12 Temmuz 2023. 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]