İçeriğe atla

Key Yarımadası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Key Yarımadası, Güney Puget Boğazı'nın kalbinde yer almaktadır.

Key Yarımadası, Amerika Birleşik Devletleri Washington eyaletindeki Puget Boğazı'nda bulunan bir kara parçası. Yaklaşık 26 kilometre (16 mi) uzunluğundadır.[1] Kitsap Yarımadası'ndan güneye doğru uzanır. Pierce County'nin bir parçasıdır. Kasabalarından bazıları şunlardır: Wauna, Key Center, Vaughn, Home, Lakebay ve Longbranch. Adı, yarımadanın anahtar benzeri şeklinden dolayı verilmiştir.[1]

Key Yarımadası, Peninsula Okul Bölgesi'ne bağlıdır. İlkokul eğitim hizmeti, yarımadanın aşağısında ve yukarısında bir dizi küçük okul tarafından, ortaokul hizmeti ise Key Peninsula Ortaokulu tarafından sağlanmaktadır. Lise çağındaki çocuklar, Gig Harbor Yarımadası'ndaki Purdy kasabasında bulunan Peninsula Lisesi'nde eğitim görmektedir.

Key Yarımadası iki Eyalet Parkı'na ev sahipliği yapar: Penrose Point Eyalet Parkı ve Joemma Beach Eyalet Parkı.

1870'lerden 1920'lere kadar, Case Koyu boyunca Key Yarımadası'nın batı tarafındaki kasabaların ulaşım ihtiyaçları, küçük bir buharlı gemi filosu tarafından karşılandı.[2]

Yerel gazetesi, 1974'te kurulan ve merkezi Vaughn'da bulunan, aylık çıkan, kâr amacı gütmeyen Key Peninsula News gazetesidir: http://www.keypennews.com 12 Temmuz 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b U.S. Geological Survey Geographic Names Information System: Key Peninsula
  2. ^ Findlay, Jean Cammon and Paterson, Robin, Mosquito Fleet of Southern Puget Sound, (2008) Arcadia Publishing 0-7385-5607-6, at pages 10-11, 18, 27 and 35.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]