Kelimelerin Bahçesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kelimelerin Bahçesi
言の葉の庭
(Kotonoha no Niwa)
TürDram, romantizm[1]
Manga
YazarMakoto Shinkai
ÇizerMidori Motohashi
YayımcıKodansha
Diğer yayımcı
DergiMonthly Afternoon
DemografikSeinen
Yayın tarihi25 Nisan 201325 Ekim 2013
Cilt sayısı1
Anime filmi
YönetmenMakoto Shinkai
YapımcıNoritaka Kawaguchi
SenaristMakoto Shinkai
MüzikDaisuke Kashiwa
StüdyoCoMix Wave Films
Lisans
Yayın tarihi28 Nisan 2013
Yayın süresi46 dakika
Roman serisi
YazarYukito Ayatsuji
YayımcıKadokawa Shoten
DergiDa Vinci
Yayın tarihiEylül 2013Nisan 2013
Cilt sayısı1

Kelimelerin Bahçesi (Japonca言の葉の庭 Kotonoha no Niwa), Makoto Shinkai'nin yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu yazdığı 2013 yapımı bir Japon anime filmidir.[2] Film, CoMix Wave Films tarafından hazırlanmış olup 31 Mayıs 2013 tarihinde yayınlandı.[2]

Film, 15 yaşında bir ayakkabıcı olan Takao Akizuki ile yağmurlu sabahlarda Shinjuku Gyoen'de toplanmaya devam eden 27 yaşındaki gizemli bir kadın olan Yukari Yukino'ya odaklanmaktadır. Takao sabah okula ayakkabı tasarlamak için gitmezken, Yukari profesyonel yaşamındaki kişisel problemler nedeniyle işten kaçınmaktadır. Yukari Takao'ya adı da dahil olmak üzere kendisi hakkında hiçbir şey söylemezken, Takao ona açılarak ayakkabı tutkusunu paylaşarak onun için bir çift yapmayı teklif etti. Takao, Yukari'nin kimliğini öğrendiğinde, her ikisi de birbirlerine nasıl yürümeyi öğrettiklerini öğrenirken duygular akıllarına gelir. Shinkai, hikâyeyi geleneksel "aşk" kelimesine dayanarak "yalnız hüzün" hikâyesi olarak yazdı ve ayakkabıları yaşam için bir metafor olarak kullandı. Hikâyenin motifleri arasında yağmur, Man'yōshū şiiri ve Japon bahçesi bulunmaktadır. İki ana karakter ile karakter özellikleri arasındaki yaş farkı Shinkai'ye göre, yetişkinlerin bile bazen gençlerden daha fazla olgun hissetmediği insanların ne kadar garip ve ayrık bir şekilde olgunlaştığını göstermektedir.

Film, Midori Motohashi'nin çizimleriyle bir manga haline getirildi ve daha sonra her ikisi de filmle aynı yılda Shinkai tarafından roman haline getirildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Reel Anime 2013 competition and Fourth Reel anime title announced - The Garden of Words". Anime News Network. 29 Haziran 2013. 18 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2019. 
  2. ^ a b The Garden of Words Blu-ray (Liner notes), Makoto Shinkai, CoMix Wave Films, 2013, ISBN 978-1-6161-5397-7 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]