Bulutların Ötesinde Vaat Edilen Yer

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bulutların Ötesinde Vaat Edilen Yer
雲のむこう、約束の場所
(Kumo no Mukō, Yakusoku no Basho)
TürBilimkurgu, dram, romantizm
Anime filmi
YönetmenMakoto Shinkai
YapımcıMakoto Shinkai
SenaristMakoto Shinkai
MüzikTenmon
StüdyoCoMix Wave Films
Lisans
Yayın tarihi20 Kasım 2004
Yayın süresi90 dakika
Roman
YazarShinta Kanō
YayımcıEnterbrain
Diğer yayımcı
Yayın tarihi26 Aralık 2005
Manga
YazarMakoto Shinkai
ÇizerSumomo Yumeka
YayımcıKodansha
DergiMonthly Afternoon
DemografikSeinen
Yayın tarihiŞubat 200625 Ağustos 2006
Cilt sayısı1

Bulutların Ötesinde Vaat Edilen Yer (Japonca雲のむこう、約束の場所, romanizeKumo no Mukō, Yakusoku no Basho), Makoto Shinkai'nin yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu yazdığı 2004 yapımı bir Japon anime filmidir. Film, CoMix Wave Films tarafından hazırlanmış olup 20 Kasım 2004 tarihinde yayınlandı.

Büyük ölçüde Shinkai tarafından kendi başına yapılan Yıldızın Sesi adlı kısa filminin aksine Bulutların Ötesinde Vaat Edilen Yer daha iyi animasyon kalitesi ve daha uzun toplam uzunluğunun yansıttığı tam ölçekli bir prodüksiyondur.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Alternatif bir gerçeklikte Japonya, II. Dünya Savaşı sonunda Kuzey ve Güney olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Honshū, Kyūshū ve Shikoku adalarından oluşan Güney Japonya ABD, kuzeydeki Hokkaidō ise Ezo adı ile Birlik (Sovyetler Birliği) kontrolü altındadır. Birlik, 1974 yılında Hokkaidō'da Tokyo'dan bile görülebilecek kadar yüksek bir kule inşa etmeye başlar. 1990 yılında ABD'nin Güney Japonya'dan çekilmesinden sonra iki ülke müttefik olarak kalır. Ancak Kuzey'de Birlik'in varlığı ve Kuzey ile Güney arasındaki sınır gerginlikleri devam etmektedir. Uilta isimli bir yeraltı örgütü de Japonya'yı tekrar birleştirmek üzere Birlik sınırında çeşitli eylemler gerçekleştirmektedir.

1996 yılında, Güney Japonya'nın Aomori prefektörlüğünde yaşayan üç arkadaş olan Hiroki Fujisawa, Takuya Shirakawa ve Sayuri Sawatari birbirlerine bir gün Hokkaidō kulesinin sırlarını bulacaklarına dair söz verirler. Hiroki ve Takuya o günden sonra küçük bir uçak yapmaya başlarlar. Ancak, Sayuri o yaz garip bir uyku hastalığı nedeniyle Tokyo'ya götürülür. Aradan üç yıl geçer ve üç arkadaş tamamen farklı hayatlar yaşamaktadır. Hiroki, Sayuri'nin ortadan kaybolmasının ardından Tokyo'ya taşınırken hükûmet için araştırmalar yapan Takuya ise Uilta örgütü ile işbirliği yapar. Birbirlerine verdikleri sözün ardından geçen üç yılın sonunda Hiroki, Sayuri'yi hastanede komadayken bulur. Sayuri'nin bilincini geri getirmek için Takuya'nın yardımını isteyen Hiroki bir süre sonra Sayuri ve Hokkaidō kulesi arasındaki esrarengiz bağlantıları keşfedecektir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Pineda, Rafael Antonio (3 Temmuz 2020). "Yen Press Licenses Unnamed Memory, 5 Other Novels, 6 Manga". Anime News Network. 3 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]