Keith Mansfield (yazar)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Keith Mansfield
Doğum1965
Scunthorpe
MeslekYazar
Milliyetİngiliz
TürPopular fiction, children's fiction, Science fiction, Young adult fiction
Önemli eserlerJohnny Mackintosh and the Spirit of London, Johnny Mackintosh: Star Blaze, Johnny Mackintosh: Battle for Earth
ÇocuklarYok
Resmî site

Keith Mansfield (1965 doğumlu) bir İngiliz yazar ve yayıncıdır. Johnny Mackintosh roman serisinin yazarıdır, Birleşik Krallık ağı ITV için It's Not Rocket Science da dahil olmak üzere birçok televizyon programında, senaryo yazarlığı ve danışmanlık yapmıştır. Daha önce Pergamon Press'te (Robert Maxwell tarafından kontrol edildiğinde) kitap editörüydü ve burada ağırlıklı, olarak mezunlara yönelik bilim ansiklopedilerinden sorumluydu ve ardından Oxford University Press'te (OUP) çalıştı. Addison-Wesley (şimdi Pearson'un bir parçası) için bilgisayar bilimi kitapları üzerinde çalıştıktan bir süre sonra, bilim kitaplarının görevlendirme, editörü olarak OUP'ye döndü.

İlk romanı Johnny Mackintosh and the Spirit of London, 2010 Yeni Ufuklar Kitap Ödülü için uzun listeye girdi ve 2011 Concorde Kitap Ödülü için kısa listeye girdi. OUP'de bir yayıncı olarak, Bostrom'un yapay zekanın tehlikeleri ve fırsatları üzerine Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies adlı kitabı ve Robin Hanson'ın beyin klonlama ürünlerinin egemen olduğu bir gelecek toplumu hakkındaki kitabı için Nick Bostrom'u imzaladı. Em'in yaşı .

Scunthorpe, İngiltere'de doğdu ve Nottingham'da (Nottingham Lisesi ve West Bridgford Okulu ) okudu, Cambridge'deki Trinity College'da matematik ve fizik okudu. Mansfield Londra, Spitalfields'de yaşıyor ve Hawthornden Bursu sahibidir. Romanları Hollandaca ve Norveççeye ve Türkçeye çevrildi.