Kategori tartışma:Edebiyat terimleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Metafor gibi tanımlar olmalı mı

Lütfen yorum yazın[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar bir edebiyat dergisi için tarafımızdan hazırlanmış ve derginin her sayısında yayılanacak "edebiyat terimleri" sürekli yazıları var dergide yayınlandıkça ardından buraya eklemeyi düşünüyordum ama yönetici bir arkadaşın uyarısı ile tereddüt içinde kaldım. Arkadaşa sözlük çağrışımı yapmış, hazırlanan terimlerin açıklamsı şeklinde ve A dan Z ye tüm terimler olan büyük zaman ve emek verilmiş bir konu. Ansiklopedi anlamında eksik olan kanımca içlerinde örneklemeler olmaması (metinler halinde) Bu terimleri girdikten sonra zamanla örneklerini gerek ben gerekse yardım edecek arkadaşlar girip enazından türkçedeki edebi terimler konusu tam ve eksiksiz olur diye düşünmüştüm ama yönetici arkadaşın uyarısından sonra yapıp yapmama konusunda terdütlerim var. Sizce eklemelimiyim yoksa bu tarz bir şey vikisözlük bölümünde mi olmalı?

Oysa burada da edebi Terimler diye bir ana makale başlığı var. Lütfen fikrinizi yazın Diren 01:01, 23 Ocak 2006 (UTC)

Diren sana özel söylenmiş bir söz değil. Çok kısa makalelerin tümü için o durum var. Şu anda burada tam oturmadı fakat en:wikide bu şekilde kısa ve alakalı konuları birleştirme eğilimindeler. Edebiyat ile çok ilgim olmadığından teknik anlamda yorum yapamayacağım fakat, belli başlıklar altında toplanabil mi? Şayet toplanabilirse ortak olanları birer sayfa yaparız ve içerik açısından göze daha hoş gelir ve okunabilirliği artar. İlgili tüm isimleride o sayfaya yönlendirebiliriz. Şayet uzun açıklanması gerekenler olursa onları da ayrı olarak açıklarız, bu benim fikrim?--Ugur Basakmesaj 01:24, 23 Ocak 2006 (UTC)
Eğer kopya hakkı sende ise buraya yazabilirsin, terimler daha sonra da genişletilebilir--Erzurumlu İbrahim 01:25, 23 Ocak 2006 (UTC)
Edebiyat terimlerinin ayrı bir kategori altında durması taraftarıyım. Başlıkta her ne kadar "terim" ifadesi geçiyorsa altındaki maddeler sözlüklerde yer almaz aksine edebiyat ansiklopedilerinde yer alır. Edebi akımlar, romanlar, şiirler vb. edebi konuları açaıklamak açısından çok yararlıdırlar. Telif ihlali olmadığı takdirde yer alsın ansiklopedimizde derim. Şablon:Lightersideimza


kesinlikle olmalı