Karl von Trier

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Karl von Trier
16. Töton Şövalyeleri'nin büyük üstadı
Görev süresi
1311-1324
Yerine geldiği Siegfried von Feuchtwangen
Yerine gelen Werner von Orseln
Kişisel bilgiler
Doğum 1265
Ölüm 11 Şubat 1324
Trier
Defin yeri Aziz Catherine Kilisesi

Karl Bessart von Trier (1265 - 11 Şubat 1324), 1311'den 1324'e kadar hüküm süren Töton Şövalyeleri'nin 16. Büyük Üstadıydı.

Karl, Trier'in soylularından oluşan bir aileden geliyordu iyi bir eğitim görmek için çabalıyordu. Karl, Bir meclis üyesi olan Jakob von Oeren'in en büyük oğluydu. 1288'de iki erkek kardeşi Jakob ve Ortolf ile birlikte Töton Şövalyeleri'ne katıldı. 1290'larda Komtur makamını hem Alman hem de Fransız bailiwickler (Champagne, Lorraine ve Burgundiya) için yönetti. 1304'te Großkomtur'luk görevini üstlendi ve bu makam ile Büyük Üstat Siegfried von Feuchtwangen'in Venedik temsilcisi oldu.

Karl, Tarikatın 1311 yılının Haziran ayı ortalarında Malbork Kalesi'deki kapitulumu tarafından Büyük Üstat seçildi. Tarikat içinde reformlar yaptı, fakat direnişle karşılaştı. Ticaret ve ticaretle uğraşabilecek yegane kardeşlerin tayin edeceği şeflik makamını tanıtmaya çalıştı. Bu hareketleri Komtur Otto von Lutterberg ve Büyük Hospitaller Friedrich von Wildenberg gibi Tarikatın liderleri arasında, Tarikatın kapitulumunun özel bir toplantısına yol açan ve onu istifaya zorlayan ve 1317'de Prusya'yı terk etmesine neden olan anlaşmazlıklar vardı.

Tarikat içindeki bölünmeler, Prusya komturlarının muhalefetini kınayan ve onlara yeni bir kapitulum toplanmasını emreden Papa XXII. Ioannes tarafından önlendi. 12 Mart 1318'de Karl, Prusya'ya dönmemesine rağmen Erfurt'ta yapılan bir genel kurul toplantısında tekrar Büyük Üstat'lık görevini kabul etti. Hayatının son yıllarını 1324'te öldüğü Trier'de geçirdi. Trier'deki Aziz Catherine Kilisesi'ne gömüldü.