Kapıçam Tabiat Parkı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[1] Kapıçam Tabiat Parkı Suni Gölet

Kapıçam Tabiat Parkı, Kahramanmaraş'ta bulunan park Türkiye'nin 30. Tabiat Parkı olarak ilan edilen bölgesidir.[2] İl merkezine yaklaşık 10 km mesafede, Gaziantep ile Kahramanmaraş'ı birbirine bağlayan yol üzerinde bulunan Kapıçam Tabiat Parkı, merkezden Gaziantep istikametine giderken sol tarafta kalmaktadır. Aynı zamanda tabiat parkının hemen yanında mesire alanı olarak kullanılan ayrı bir alan daha vardır. Kapıçam Tabiat Parkı’nda Botanik Bahçesi de bulunmaktadır. Parkın 5 hektarlık bir alanını kapsayan Botanik Bahçesi 425 adet nadir, endemik, otsu ve odunsu bitkiyi barındırmaktadır. Botanik Bahçesi’nde 3 adet suni gölet de vardır.[3]

Kapıçam Tabiat Parkı'nın yer aldığı tepenin zirve noktasında dönem dönem farklı amaçlarla kullanılmış bir adet köşk mevcut olup, hakim konumu sebebiyle ormanlık alana karşı seyir imkanı tanımaktadır. Bu alan aynı zamanda kır düğünlerine de ev sahipliği de yapmaktadır.

Mesire alanı olarak kullanılan kısımda ise alanında birçok ilke sahip "Ekstrem Park Kapıçam" adrenalin, eğlence ve spor merkezi yer almaktadır. Zorbing, zipcoaster, zipline, serbest düşüş, tırmanma duvarı, ip parkuru, dev salıncak, paintball, ATV safari, at safari, oryantiring, okçuluk ve balon futbolu gibi macera ve adrenalin dolu 13 farklı oyun ve eğlence alanlarının bulunduğu Kapıçam Extrem Park, Avrupa’nın en büyük Extrem parkıdır aynı zamanda Kapıçam Extrem Park’taki zorbing ve zipcoastar oyun alanları Türkiye’de başka bir yerde bulunmamaktadır.[4]

Tabiat Parkı ve Extrem Park arasında, çam ağaçlarının altında bir adet açık hava sineması da mevcuttur. Ancak bu açık hava sineması yalnızca yaz aylarında hizmet vermektedir.

Kapıçam Tabiat Parkı ve Extrem Park Kapıçam gerek Kahramanmaraşlıların, gerek Kahramanmaraş'a gelen turistlerin, gerekse de Kahramanmaraş-Gaziantep yolu üzerinde bulunması hasebiyle şehirler arası yolculuk yapan vatandaşlarımızın; hem dinlenip hem eğlenebileceği, hem gezerken onlarca bitki çeşidini öğrenip görebileceği, hem de yeme-içme ihtiyacını ister kendileri pişirerek isterlerse de tesislerdeki imkanlarla giderebilecekleri olanaklara sahiptir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kapıçam Tabiat Parkı | Kahramanmaraş Şehir Rehberi". kahramanmarassehirrehberi.com. 27 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2022. 
  2. ^ "Kapıçam Tabiat Parkı - Kahramanmaraş - Kapıçam Tabiat Parkı Yorumları". Tripadvisor. 9 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2022. 
  3. ^ "Kapıçam Tabiat Parkı | Kahramanmaraş Şehir Rehberi". kahramanmarassehirrehberi.com. 27 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2022. 
  4. ^ "Ekstrem Park Kapıçam | Kahramanmaraş Şehir Rehberi". kahramanmarassehirrehberi.com. 25 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2022.