İçeriğe atla

Jurassic World 4

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jurassic World 4
YönetmenGareth Edwards
Yapımcı
YazarDavid Koepp
Oyuncular
Görüntü yönetmeniJohn Mathieson
DağıtıcıUniversal Pictures
Çıkış tarih(ler)i2 Temmuz 2025 (2025-07-02)
ÜlkeABD
Dilİngilizce

Jurassic World 4, Gareth Edwards tarafından yönetilen ve David Koepp tarafından yazılan bir Amerikan bilim kurgu-aksiyon filmidir. Yapımcılığını Amblin Entertainment ve The Kennedy/Marshall Company'nin üstlendiği ve Universal Pictures tarafından dağıtılacak olan film, Jurassic World Dominion'ın (2022) ardından Jurassic Park film serisinin yedinci bölümü olacak. Filmin başrollerinde Scarlett Johansson, Jonathan Bailey, Manuel Garcia-Rulfo, Rupert Friend, Mahershala Ali, Luna Blaise ve David Iacono yer alıyor.[1][2]

Ocak 2024'te, Jurassic Park (1993) ve The Lost World: Jurassic Park (1997) filmlerinin senaryolarını yazan Koepp tarafından yazılan yeni bir Jurassic Park filminin geliştirilmekte olduğu bildirildi. David Leitch Şubat başında filmi yönetmek için görüşmelere başladı, ancak Universal ile yaratıcı farklılıklar nedeniyle bir anlaşmaya varamadı. Aynı ayın ilerleyen günlerinde Edwards yönetmen olarak işe alındı ve oyuncu seçimleri Mart ve Haziran ayları arasında tamamlandı. Ana çekimler Haziran ayında Tayland'da başladı ve çekimlerin geri kalanı da Malta ve Birleşik Krallık'ta gerçekleştirildi.[3]

Filmin 2 Temmuz 2025'te Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girmesi planlanıyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Scarlett Johansson in Talks to Lead New 'Jurassic World' Movie". hollywoodreporter.com. 25 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2024. 
  2. ^ Sloop, Hope (13 Mayıs 2024). "Jonathan Bailey Shares Sweet 'Jurassic Park' Story, Confirms Starring Role in New Franchise Film". Entertainment Tonight. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2024. 
  3. ^ Frater, Patrick (13 Haziran 2024). "'Jurassic World 4' Set to Shoot in Thailand, Malta and U.K." Variety. Erişim tarihi: 13 Haziran 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]