John Sciandra

Vikipedi, özgür ansiklopedi
John Sciandra
DoğumGiovanni Sciandra
10 Nisan 1899 ( 1899 -04-10)
Montedoro, Sicilya, İtalya Krallığı
Ölüm11 Eylül 1949 (50 yaşında)
Pittston, Pensilvanya, ABD
Yattığı yerDenison Mezarlığı, Swoyersville, Pensilvanya, ABD
BağlılıkBufalino suç ailesi | Sciandra suç ailesi
EvlilikJosephine Mancino
Çocuklar4
Milliyetiİtalyan
MeslekSuç patronu

John Sciandra (doğumu Giovanni Sciandra, İtalyanca: [dʒoˈvanni ʃˈʃandra]; 10 Nisan 1899 - 11 Eylül 1949), 1933'ten 1949'a kadar Pensilvanya'daki Bufalino suç ailesinin İtalyan-Amerikan suç patronuydu.

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sciandra, 10 Nisan 1899'da Sicilya'nın Montedoro kentinde Angelo ve Leonarda La Porta Sciandra'nın oğlu olarak dünyaya geldi. Ebeveynleri ve kardeşleri Andrew, James ve Pasqualina ile Nisan 1908'de Buffalo, New York'a yerleşerek Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti. 1921'de, bir kömür madencisi olarak çalışarak Pittston, Pensilvanya'ya taşındı; Sciandra, Bufalino suç ailesi patronu Santo Volpe için bir uygulayıcı ve kaçakçı oldu.[1][2] Sciandra, Josephine Mancino ile evlendi ve Joseph, John Jr. ve Angelo adında üç oğlu ve bir kızı oldu.[3]

Suç kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Pek çok suç ailesi gibi, onlar da kan bağları, uzun süredir devam eden dostluklar ve çeşitli güçlü kollar üzerine inşa edilmiştir. Bufalino suç ailesinin tüm ipleri elinde tutan dört çok güçlü üyesi vardı. Bunlar arasında Santo "Gecenin Kralı" Volpe, Angelo Polizzi, Joseph "Berber Joe" Barbara ve Sciandra vardı. 1933'te, Samuel Wichner cinayetiyle olası ilgisi hakkında sorgulandıktan sonra Santo Volpe, John Sciandra'yı patron olarak atadı ve aile içinde sessizce perde arkasında çalıştı ve aynı zamanda meşru işlere daha fazla önem verdi. Polizzi, Detroit'e taşınmadan ve o şehirde organize suça karışmadan önce bu rolü sürdürerek, konsiyere oldu.

Ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Sciandra, 11 Eylül 1949'da doğal nedenlerden öldü. Swoyersville, Pensilvanya'daki Denison Mezarlığı'na gömüldü.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Passenger Manifest for the S.S. Nord America, April 24, 1908, available at Ellis Island: The Statue of Liberty.
  2. ^ "Immagine 39". Antenati (İtalyanca). 1 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2020. L'anno milleottocentonovantanove, addì tredici di Aprile [...] è comparso Sciandra Andrea fu Carmelo, [...] il quale mi ha dichiarato che alle ore [...] del dì dieci del corrente mese [...] da La Porta Leonarda fu Giovanni [...], moglie di Sciandra Angelo di Andrea, [...] è nato un bambino di sesso maschile che egli mi presenta, e a cui dà il nome di Giovanni. 
  3. ^ a b "John Sciandra, Mine Official, Dies". Times Leader. Wilkes-Barre, Pennsylvania. 12 Eylül 1949. 1 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2020Newspapers.com vasıtasıyla. Mr. Sciandra was born in Italy, and came to this country 42 years ago with his parents. He attended public schools in Buffalo and in 1921 moved with the family to Pittston. [...] He is survived by his widow, Josephine Mancino; children, Mrs. Dino Malacco and Joseph, of Exter; John Jr., at home; Angelo, Wyoming; his parents, Mr. and Mrs. Angelo Sciandra, Pittston; brothers Andrew, Buffalo; James, Exter; one sister; Mrs. Nicholas Costanzo, Pittston; [...] Interment will be in Dennison Cemetery, Forty Fort.