Japonya Demokratik Gençlik Birliği

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Japonya Demokratik Gençlik Ligi sayfasından yönlendirildi)
Japonya Demokratik Genç Birliği
日本民主青年同盟
Nihon Minshu Seinen Domei
SekreterYu Tanaka
Kuruluş tarihi5 Nisan 1923
Merkez4 Kamiyama, Shibuya, Tokyo 150-0047, Japonya
Ana PartiJapon Komünist Partisi
ÜyelikYaklaşık 20,000
İdeolojiBilimsel sosyalizm
Pasifizm
İlericilik
Siyasi pozisyonSol
Uluslararası üyelikDünya Demokratik Gençlik Federasyonu
İnternet sitesi

Japonya Demokratik Gençlik Birliği (日本民主青年同盟, Nihon Minshu Seinen Domei; kısaca 民青 Minsei) Japonya'da gönüllü bir siyasi gençlik örgütüdür.

JDGL, Japon Komünist Partisi'nin gençlik kanadı ve Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu üyesidir. Amacı, "daha iyi bir yaşam, barış, bağımsızlık, demokrasi ve sosyal ilerleme hedefleyen, gençliğin keskin talebine yanıt olarak gönüllü bir gençlik örgütü" olarak tanımlanmaktadır.[1] Başlıca faaliyetleri barış hareketi, öğrenim zammına muhalefet, dilekçe, gönüllü çalışma ve eğitim faaliyetleri ve benzerleridir.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

5 Nisan 1923 tarihinde, Rusya'daki Bolşevik Devriminden etkilenerek Japon Komünist Gençlik Birliği olarak Japon İmparatorluğu'nda kuruldu. JKP gibi, 18 yaş ve üstü genç Japonlar için oy hakkı, "İmparatorluk sisteminin" devrilmesi, eşit iş için eşit ücret ve militarizasyon muhalefetine odaklandı.

II. Dünya Savaşı'ndan sonra, Japonya Gençlik Komünist Birliği kuruldu. Daha sonra, Japonya'nın Demokratik Gençlik Birliği olarak yeniden adlandırıldı. JKP'nin bilimsel sosyalizm ideolojisine geri dönüşünden sonra, Japonya Demokratik Gençlik Birliği olarak yeniden adlandırıldı. 1960 yılında, 6. Ulusal Kongresi sırasında, Birlik Anlaşmalarını ve “Gençlik Birliği Çağrısı'nı” oluşturdu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2019.